Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Devyni pasaulio futbolo čempionato debiutantai, kurie atkreips jūsų dėmesį

Jau birželio 12-ąją startuoja 20-asis pasaulio futbolo čempionatas, kuris antrą kartą vyks Brazilijoje. Išrinkome devynis planetos pirmenybėse debiutuosiančius futbolininkus, kurie tikrai atkreips jūsų dėmesį ir taps svarbiais savo komandų žaidėjais.
Paulas Pogba, Mario Goetze ir Edenas Hazardas
Paulas Pogba, Mario Goetze ir Edenas Hazardas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
„Scanpix“ nuotr./Paulas Pogba
„Scanpix“ nuotr./Paulas Pogba

Paulas Pogba („Juventus“) – 21 metų Prancūzijos rinktinės vidurio saugas

2013-2014 sezono statistika:

„Serie A“: 36 rungtynės, 3066 min., 7 įvarčiai, 11 rez. perd.
Čempionų lyga: 6 rungtynės, 540 min., 3 rez. perd.
Europos lyga: 8 rungtynės, 518 min., 1 įvartis, 1 rez. perd.
 

Jaunas saugas niekada nebijojo priimti rizikingų sprendimų. P.Pogba 2012 m. dėl mažo žaidimo laiko nusprendė palikti „Manchester United“ klubą ir išvykti į Turino „Juventus“. Tai pasiteisino su kaupu.

Jaunasis prancūzas iš pagrindinės sudėties išstūmė patyrusį Claudio Marchisio ir jau 2013 m. debiutavo Prancūzijos futbolo rinktinėje. Visi suprato, kad be šio saugo prancūzai į pasaulio čempionatą tikrai nevažiuos. „Les Bleus“ saugų grandyje jaunasis saugas šalia turės PSG žvaigždes Yohaną Cabaye ir Blaise Matuidi, tad galės žaisti mėgstamą atakuojantį futbolą. 

„Le Havre“ futbolo klubo jaunimo akademijos, kurioje užaugo P.Pogba, vadovas Frederickas Lipka yra sakęs, kad prancūzas yra techniškesnis žaidėjas nei tokio pat amžiaus buvo pats Patrickas Vieira.

VIDEO: Paul Pogba Best Skills Ever HD
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joelis Veltmanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joelis Veltmanas

Joelis Veltmanas („Ajax“) – 22 metų Nyderlandų rinktinės vidurio gynėjas

2013–2014 sezono statistika:

„Eredivisie“: 25 rungtynės, 2157 min., 2 įvarčiai, 2 rez. perd.
Čempionų lyga: 3 rungtynės, 228 min.
Europos lyga: 1 rungtynės, 90 min.

Amsterdamo „Ajax“ klube tik praėjusiame sezone debiutavęs gynėjas šiemet jau buvo nepakeičiamas pagrindinės sudėties žaidėjas. Dėl jo užtikrinto mokėjimo atlikti tiek trumpus, tiek ilgus perdavimus ir kamuolio valdymo atrodo, kad J.Veltmanas yra kur kas vyresnis žaidėjas.

Louiso van Gaalo taktinė sistema reikalauja mobilių gynėjų, mokančių gerai skaityti žaidimą ir prie jo prisitaikyti. Būtent toks ir yra J.Veltmanas, mokantis neužlaikyti kamuolio ir pradėti komandos atakas. 22 metų futbolininkas atrodo tiesiog tobulas jaunos ir atsinaujinančios Nyderlandų ekipos gynėjas.

VIDEO: Green Time: Joel Veltman - Ajax - Skills, Triks, Goal [HD]
„Scanpix“ nuotr./Bernardas
„Scanpix“ nuotr./Bernardas

Bernardas („Šachtar“) – 21 metų Brazilijos rinktinės krašto puolėjas

Ukrainos „Premier“ lyga: 18 rungtynių, 801 min., 2 įvarčiai, 7 rez. perd.
Čempionų lyga: 6 rungtynės, 218 min.
Europos lyga: 2 rungtynės, 88 min.

Donecko „Šachtar“ klubas už brazilą praėjusią vasarą paklojo 25 mln. eurų po to, kai ilgai viliojo futbolininką atvykti į Ukrainą ir niekur kitur. Donecko ekipa buvo pasikvietusi visą Bernardo šeimą savaitei į Ukrainą. Futbolininkas užtruko, kol priprato prie kitokio žaidimo stiliaus ir kitos šalies, tačiau per 18 mačų Ukrainoje spėjo įmušti dukart ir atlikti 7 rezultatyvius perdavimus.

Brazilijos rinktinėje Bernardas nebus startinės sudėties žaidėjas, tačiau tikrai žais. Puolėjas mėgsta žaisti aikštės kraštuose ir tampyti priešininkų gynybą, taip atverdamas erdves komandos draugams. 21-erių futbolininkas gali žaisti ir „10-ojo numerio“ pozicijoje. Vos 168 cm ūgio ir 63 kg svorio žaidėjas nėra lengvas grobis gynėjams – jėgos Bernardui tikrai pakanka.

VIDEO: BERNARD | Goals, Skills, Assists | Atlético Mineiro | 2012/2013 (HD)

 

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Williamas Carvalho
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Williamas Carvalho

Williamas Carvalho („Sporting“) – 22 metų Portugalijos rinktinės atraminis saugas

„Primeira“ lyga: 29 rungtynės, 2531 min., 4 įvarčiai

„Sporting“ jaunimo akademijos produktas pagrindinėje Lisabonos komandoje šį sezoną sužaidė 29 rungtynes, aikštėje praleido daugiau kaip 2,5 tūkst. minučių. Atraminis saugas darė didelę įtaką komandos žaidimui ir yra pasirengęs ne mažiau nuveikti ir šalies rinktinėje.

Portugalijos rinktinės atrankos mače su Švedija, kai portugalai atsilikinėjo 1:2, R.Carvalho žengė į aikštę vietoj patyrusio Raulio Meiraleso ir nepasimetė. Jaunasis saugas cementavo komandos žaidimą aikštės viduryje ir smarkiai prisidėjo prie pergalės, kurią garantavo Cristiano Ronaldo įvarčiai. Kiek vėliau kontroliniame mače su Kamerūnu W.Carvalho jau žaidė nuo pat mačo pradžios.

VIDEO: William Carvalho | Tackles, Skills, Goals | Portugal | 2013/2014 HD
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mario Goetze
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mario Goetze

Mario Goetze („Bayern“) – 21 metų Vokietijos rinktinės atakuojantis saugas

Bundeslyga: 27 rungtynės, 1818 min., 10 įvarčių, 9 rez. perd.
Čempionų lyga: 11 rungtynių, 531 min., 3 įvarčiai, 1 rez. perd.

Brangiausias visų laikų tokio amžiaus vokietis – „Bayern“ klubas didžiausiai priešei „Borussia“ už atakuojantį saugą paklojo 37 mln. eurų. Pirmą sezoną naujame klube žaidėjas turėjo traumų, tačiau prisitaikė prie žaidimo stiliaus ir įmušė dešimt įvarčių.

Tai labai universalus žaidėjas, dažnai rungtyniaujantis „False 9“ pozicijoje ir užbaigiantis komandos atakas. Jis moka organizuoti žaidimą, turi neįtikėtiną sugebėjimą valdyti kamuolį bei galingą smūgį ir žudiko instinktą. Psichologinės stiprybės M.Goetzei pridėjo ir perėjimas į „Bayern“, kai „Borussia“ palaikantys vokiečiai jo ėmė tiesiog nekęsti. Miuncheno klube, kaip ir Vokietijos rinktinėje konkurencija yra didžiulė, tačiau jaunasis talentas moka su tuo tvarkytis.

VIDEO: Mario Götze 2014 ► FC Bayern München | Best Skills & Goals | HD
AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Kokorinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Kokorinas

Aleksandras Kokorinas („Dinamo“) – 23 metų Rusijos rinktinės puolėjas

Rusijos „Premier“ lyga: 22 rungtynės, 1739 min., 10 įvarčių, 9 rez. perd.

Tai yra naujos kartos Rusijos futbolininkas – lengvai prieinamas, draugiškai bendraujantis su žiniasklaida, atviras ir, svarbiausia, be proto talentingas. Machačkalos „Anži“ už puolėją buvo paklojusi 19 mln. eurų, tačiau susidūrė su finansinėmis problemomis ir netrukus pardavė atgal į Maskvos „Dinamo“.

Tai staigus ir lankstus puolėjas, pastaraisiais metais tapęs puikiu įvarčių mušėju. Rusijos pirmenybėse jis pelnė 10 įvarčių ir pridėjo 9 rezultatyvius perdavimus, o rinktinėje per 7 atrankos rungtynes įmušė keturis kartus. A.Kokorinas pastaruoju metu pagerino ir savo žaidimą „antrajame aukšte“. Jaunasis žaidėjas turėtų būti pagrindinis patyrusio vilko Aleksandro Keržakovo partneris rusų puolimo grandyje.

VIDEO: Alexander Kokorin | The Future Star | Dinamo Moscow 2012/2013
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mateo Kavačičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mateo Kovačičius

Mateo Kavačičius („Inter“) – 20 metų Kroatijos rinktinės vidurio saugas

„Serie A“: 32 rungtynės, 1628 min., 4 rez. perd.

Milano „Inter“ už saugą Zagrebo „Dinamo“ pernai paklojo 11 mln. eurų, o šį sezoną jaunasis saugas „Serie A“ sužaidė net 32 rungtynėse. Žinomas kroatų saugas Niko Kranjčaras jaunąjį kolegą yra pavadinęs „futbolo profesoriumi“.

M.Kovačičius moka organizuoti žaidimą, pats sugeba itin lengvai apžaisti bet kurį gynėją, gali žaisti ne vienoje pozicijoje. Klubiniame futbole 20-metis dar nėra atradęs vienos geriausiai jam tinkančios pozicijos, tačiau rinktinėje žaidžia puikiai.

Sunkiame atrankos mače su Serbija saugas žaidė po keitimo, o kitame mače su Islandija įmušė gražų įvartį, po puikaus prasiveržimo iš aikštės gilumos. Jaunasis N.Kovačičius Kroatijos rinktinėje neabejotinai žais šalia Luka Modričiaus ir varys galvos skausmą varžovų saugams.

VIDEO: Mateo Kovacic - Little Genius - 2014 */HD/*
AFP/„Scanpix“ nuotr./Edenas Hazardas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Edenas Hazardas

Edenas Hazardas („Chelsea“) – 23 metų Belgijos rinktinės atakuojantis saugas/krašto puolėjas

„Premier“ lyga: 35 rungtynės, 2889 min., 14 įvarčių, 9 rez. perd.
Čempionų lyga: 9 rungtynės, 679 min., 2 įvarčiai

Belgas šį sezoną buvo vienas Londono „Chelsea“ lyderių, įmušė 14 įvarčių „Premier“ lygoje ir padėjo „Mėlyniesiems“ kone iki čempionato pabaigos varžytis dėl titulo. Puikiu smūgiu, kamuolio valdymu ir dideliu greičiu pasižymintis žaidėjas varo į neviltį bet kokią gynybą.

Dveji metai žaidžiant „Premier“ lygoje ir Europos turnyruose E.Hazardui leido pasisemti užtektinai patirties, kad jis jau dabar galėtų būti Belgijos rinktinės lyderiu pasaulio čempionate. Nors atrankos varžybose belgas įmušė tik du kartus, tačiau belgams užteko ir to.

VIDEO: Eden Hazard | 2013/14 | 1080p | Chelsea F.C @EdenHazard
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jacksonas Martinezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jacksonas Martinezas

Jacksonas Martinezas („Porto“) – 27 metų Kolumbijos rinktinės puolėjas

„Primeira“ lyga: 30 rungtynių, 2597 min., 20 įvarčių, 3 rez. perd.
Čempionų lyga: 6 rungtynės, 540 min., 2 įvarčiai
Europos lyga: 5 rungtynės, 449 min., 1 įvartis
 

Radamelis Falcao nepasveiko, tad pagrindiniu Kolumbijos rinktinės puolėju turėtų būti J.Martinezas. Geresnio plano B neįmanoma sugalvoti. J.Martinezas jau yra pakankamai patyręs žaidėjas, tačiau rinktinėje kol kas nesužibėjo.

Būtent J.Martinezas buvusiame R.Falcao klube „Porto“ pakeitė tautietį atakos smaigalyje ir per 53 Portugalijos lygos rungtynes nuo 2012 metų įmušė 40 įvarčių. Rezultatas kalba pats už save.

Tai puikiai „antrajame aukšte“ kovojantis puolėjas, galintis ne ką prasčiau mušti kojomis. J.Martinezas yra labai stiprus fiziškai, greitas, techniškas ir sumanus žaidėjas. 

VIDEO: The Best Of Jackson Martinez

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius