-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 25 /2014 06 26

E grupė: Šveicarijos rinktinės gelbėtojas Xherdanas Shaqiri – trys jo įvarčiai į Hondūro vartus atvėrė komandai kelią į čempionato aštuntfinalį

Pasaulio futbolo čempionato E grupėje baigėsi nuožmūs mūšiai dėl vienintelio likusio kelialapio į planetos pirmenybių aštuntfinalį. Dar prieš trečiąjį ir lemiamą turą kelialapį į atkrintamuosius mačus iš šios grupės beveik turėjo prancūzai. Iš likusių trijų E grupė komandų sprintą dėl vienintelio kelialapio laimėjo galingai pasirodžiusi Šveicarijos komanda. Ji sutriuškino Hondūrą 3:0 (2:0) ir, nepriklausomai nuo Prancūzijos ir Ekvadoro akistatos, užėmė antrąją vietą. Šveicarų ekipos didvyriu tapo Xherdanas Shaqiri, kuris tuo pačiu tapo ir Hondūro siaubu – įmušė visus tris įvarčius.
Įspūdingi vaizdai iš Šveicarijos ir Hondūro rinktinių mačo
Xherdanas Shaqiri / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

 

Galingai šiose pirmenybėse kovojanti prancūzų armada savo sąskaitoje turėjo du laimėjimus ir jau beveik garantavo sau vietą čempionato atkrintamosiose varžybose. Trečiadienį Prancūzija kovojo su Ekvadoru, o kitoje poroje santykius aiškinosi Hondūras ir Šveicarija.

Beveik antra sudėtimi kovoję ir pailsėti nutarę prancūzai neįmušė, bet ir nepraleido taip Ekvadorui būtino įvarčio. Ir neleido Pietų Amerikos atstovams laimėti. Mačas baigėsi 0:0.

Tuo tarpu Šveicarijos rinktinė prieš lemiamą mačą turėjo prastą įvarčių santykį – minus du, tad jiems, nepriklausimai nuo kito mačo baigties, ne tik reikėjo kuo didesniu skirtumu įveikti Hondūrą, bet ir tikėtis, kad prancūzai nepasigailės Ekvadoro.

Geriausias scenarijus Šveicarijos rinktinei – trys įvarčiai, kurie leistų ekipai jaustis saugiai, net ir Ekvadorui nugalėjus Prancūziją 1:0.

Šią užduotį šveicarai įvykdė – po trijų Xherdano Shaqiri įvarčių europiečiai šventė pergalę 3:0 ir rengiasi pirmenybių aštuntfinaliui. Šveicaras jau pirmame kėlinyje įmušė du įvarčius, o po pertraukos pridėjo dar vieną.

Tad pasibaigus E ir F grupių mačams tapo aišku, kad Pasaulio pirmenybių aštuntfinalyje kovos Argentina ir Šveicarija bei Prancūzija ir Nigerija.

Rezultatai:

Hondūras 0 – 3 Šveicarija

6‘ [0 – 1] X.Shaqiri

31‘ [0 – 2] X.Shaqiri

71‘ [0 – 3] X.Shaqiri


Hondūras – Šveicarija

įvarčiai 0 3

smūgiai 13 16

smūgiai į vartus 6 13

kampiniai 8 1

nuošalės 0 2

pražangos 17 18

geltonos kortelės 1 0

 kamuolio kontrolė 60 proc. 40 proc.

Ekvadoras 0 – 0 Prancūzija

50‘ A.Valencia (Ekvadoras) išvarytas iš aikštės


Ekvadoras – Prancūzija

įvarčiai 0 0

smūgiai 11 20

smūgiai į vartus 7 13

kampiniai 1 7

nuošalės 1 1

pražangos 17 6

geltonos kortelės 1 0

raudonos kortelės 1 0

kamuolio kontrolė 40 proc. 60 proc.
 

Galutinė E grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Prancūzija 3 2 1 0 8:2 7

2. Šveicarija 3 2 0 1 7:6 6

---- – – – – – –

3. Ekvadoras 3 1 1 1 3:3 4

4. Hondūras 3 0 0 3 1:8 0

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai – po 4 įvarčius – Neymaras (Brazilija) ir Lionelis Messi (Argentina).

Pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje dalyvauja 32 rinktinės, kurios pirmajame etape suskirstytos į aštuonias grupes. Į pirmenybių aštuntfinalį pateks dvi geriausios kiekvienos grupės vienuolikės.

Rungtynės

​Antrasis kėlinys: Hondūras – Šveicarija 0:3 (0:2).

80 min. ​Neįtikėtina: šveicarų vartininkas N.Valladaresas atrėmė iš dviejų metrų galva  stipriai  hondūriečio smūgiuotą kamuolį.  

​71 min. ĮVARTIS. Hondūras praleido eilinę šveicarų kontrataką ir po puikaus J.Drmičiaus perdavimo ir vėl įvartį įmušė X.Shaqiri.

68 min. ​Tas pats B.Garcia ir vėl buvo arti įvarčio – vartininko aikštėje jis smūgiavo galva į kamuolį ir tik vartininkas su gynėju sugebėjo „ištraukti“ į vartus skrendantį sviedinį.

62 min. Kamuolį šveicarų vartininko aikštelėje gavo B.Garcia, jį stūmė, žaidėjas kovojo, krito ne be gynėjo pagalbos ir tikėjosi 11 metrų baudinio, tačiau teisėjo švilpukas tylėjo.

59 min. ​Šveicarai turėjo galimybę įmušti ir trečiąjį įvartį, tačiau X.Shaqiri pradžioje baudos aikštelėje pabūgo smūgiuoti, o po to užsižaidę šveicarai kamuolį prarado.

52 min. ​Gaisras prie Šveicarijos vartų – hondūriečiai užgulė vartus ir po vienos atakos kamuolys jau riedėjo į šveicarų vartus, o nuo linijos jį numušė R.Rodriguezas. 

48 min. Puikią progą įmušti įvartį turėjo Hondūro ekipa – į vartininko aikštelę smūgiuoto kamuolio niekas nesustabdė, o V.Bernandezas prie pat vartų siekė pakišti galvą, tačiau pritrūko kelių centimetrų.

Pirmasis kėlinys: Hondūras – Šveicarija 0:2.

44 min. ​Kairiuoju saugu žaidžiantis Šveicarijos rinktinės žaidėjas J.Drmičius, prasiveržęs į baudos aikštelę, nutarė pats smūgiuoti, tačiau pataikė į vartininką.

38 min. Kairėje aikštės pusėje paliktas vienas smūgiavo G.Xhaka – kamuolys praskriejo greta skersinio.

31 min. ĮVARTIS. Šveicarai surengė kontrataką – J.Drmičius kairiuoju kraštu prasiveržė iki baudos aikštelės, perdavė kamuolį X.Shaqiri ir šis, iššokęs vienas prieš vartininką, įmušė savo antrąjį įvartį. Šveicarai jau turi 2 įvarčių persvarą.

25 min. Šveicarų vartininkas suklydo, kamuolį išspyrė netoli, tačiau Hondūro žaidėjai nepasinaudojo dovana – patys netiksliai perdavė kamuolį ir viskas baigėsi niekuo.

20 min. Tas pats X.Shaqiri iš tos pačios vietos, kaip ir buvo įmuštas įvartis, dar kartą pabandė smūgiuoti, tačiau šįkart kamuolys skriejo šalia virpsto.

6 min. ĮVARTIS. Iš už baudos aikštelės X.Shaqiri smūgiuotą kamuolio Hondūro vartininkas nesugavo – jis „palindo“ po skersiniu ir šveicarai pirmavo 1:0.

2 min. Jau rungtynių pradžioje šveicarai galėjo įmušti įvartį: kairiuoju kraštu prasiveržę šveicarai tik dėl apmaudžių klaidų nešįmušė įvarčio – jie du kartus bandė spirti į tuščius vartus.

Startinės komandų sudėtys:

Hondūras: Valladaresas (c), Figueroa, Bernardezas, J.Garcia, W.Palaciosas, Bengtsonas, Costly, B.Garcia, Espinoza, Clarosas, Beckeles.

Šveicarija: Benaglio, Lichtsteineris, Inleris (c), Xhaka, Behrami, Rodriguezas, Mehmedi, Drmičius, Djourou, Schaeris, Shaqiri.

Rungtynės

Antrasis kėlinys: Ekvadoras – Prancūzija 0:0.

Pirmasis kėlinys: Ekvadoras – Prancūzija 0:0.

Startinės komandų sudėtys:

Prancūzija: Llorisas (c), Sakho, Benzema, Griezmannas, Matuidi, Sagna, Digne Sissoko, Pogba, Koscielny, Schneiderlinas.

Ekvadoras: Dominguezas, Guagua, Erazo, Paredesas, Noboa, Montero, W. Ayovi, E. Valencia, Minda, Arroyo (c), A. Valencia.

---------------------------

Šioje grupėje Prancūzija 3:0 nepaliko vilčių Hondūrui ir 5:2 sutriuškino Šveicariją,  Ekvadoras 1:2 nusileido Šveicarijai, tačiau 2:1 nurungė Hondūrą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius