Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 20 /2014 06 21

Planetos pirmenybėse lijo įvarčiais: Prancūzija sutaršė Šveicariją kaip šiltą vilną 5:2

Pasaulio futbolo čempionate penktadienį turėjo užvirti arši kova dėl E grupės lyderio pozicijos, dėl kurios turėjo grumtis dvi Europos rinktinės: Šveicarija ir Prancūzija. Tačiau mūšio nebuvo – Prancūzija lengvai „supjaustė“ šveicarišką skylėtą sūrį ir laimėjo mačą triuškinančiu rezultatu 5:2 (3:0). Viskas buvo aišku jau po pirmojo kėlinio, o šveicarai nuo begėdiško rezultato išsigelbėjo, kai atsipalaidavę prancūzai mačo pabaigoje leido įmušti du įvarčius.
Olivierio Giroudo įvartis
Olivier Giroud įvartis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

 

Rungtynių intriga baigėsi jau po 18 minučių, kai prancūzai per 2 minutes privertė šveicarų vartininką dukart traukti kamuolį iš savo vartų. Pradžioje puikiu smūgiu galva po kampinio rezultatą savo ekipos naudai „atidarė“ O.Giroud, o jau po minutės G.Matuidi pergudravo pusę šveicarų žaidėjų.

32-ąją rungtynių minutę prancūzai galėjo patrigubinti skirtumą, tačiau 11 metrų baudinį užsidirbęs K.Benzema pats atsistojo prie kamuolio ir nesugebėjo pergudrauti vartininko. K.Benzema tapo pirmuoju futbolininku šiame Pasaulio futbolo čempionate, kuris nerealizavo 11 metrų baudinio.

Tačiau dar pirmame kėlinyje prancūzai įmušė ir trečiąjį įvartį. Po pertraukos Prancūzija baigė triuškinti varžovus – 5:0, tačiau apsiramino ir leido šveicarams šiek tiek sušvelninti skirtumą. Per keturias minutes Šveicarija įsūdė du įvarčius.

Besibaigiant paskutiniosioms mačo sekundėms antrąjį savo įvartį mače įmušė K.Benzema, tačiau teisėjas nutarė, kad tai įvyko po švilpuko ir įvarčio neįskaitė. Tačiau tai nesutrukdė K.Benzema pripažinti geriausiu mačo žaidėju.

Rezultatas:
 
Šveicarija 2 – 5 Prancūzija
17` [0 – 1] Olivier Giroud
18` [0 – 2] Blaise Matuidi
32` Karim Benzema (Prancūzija) – nerealizavo 11 m baudinio
40` [0 – 3] Mathieu Valbuena
67` [0 – 4] Karim Benzema
73` [0 – 5] Moussa Sissoko
81` [1 – 5] Blerim Džemaili
87` [2 – 5] Granit Xhaka

Tarpusavio rungtynių pergalių balansas ir toliau išlieka Prancūzijos rinktinės naudai – 18 pergalių, šveicarai yra laimėję 12 kartų.

Pirmojoje savo Pasaulio čempionato dvikovoje šveicarai tik per pridėtinį varžybų laiką sugebėjo įveikti Ekvadoro rinktinę 2:1.

Priešingai nei Šveicarija, prancūzai didelio vargo savo pirmose varžybose neturėjo, jie rezultatu 3:0 palaužė Hondūro futbolininkų pasipriešinimą.

Beje, tai jau trečiosios rezultatyvios rungtynės Salvadoro mieste, kuriose iš viso įmušta jau 17 įvarčių: kituose pasibaigusiuose susitikimuose Olandija 5:1 sutriuškino Ispaniją, o Vokietija – 4:0 – Portugaliją.

E grupės antrojo turo rungtynių Salvadore statistika:

Šveicarija – Prancūzija

įvarčiai 2 5

smūgiai 17 22

smūgiai į vartus 8 16

kampiniai 5 3

nuošalės 1 2

pražangos 12 16

geltonos kortelės 0 1

raudonos kortelės 0 0

kamuolio kontrolė 57 proc. 43 proc.

E grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Prancūzija 2 2 0 0 8:2 6

2. Šveicarija 2 1 0 1 4:6 3

3. Ekvadoras 1 0 0 1 1:2 0

4. Hondūras 1 0 0 1 0:3 0

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai – po 3 įvarčius – Thomas Mülleris (Vokietija), Arjenas Robbenas ir Robinas Van Persie'is (abu – Olandija) bei Karimas Benzema (Prancūzija).

Pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje dalyvauja 32 rinktinės, kurios pirmajame etape suskirstytos į aštuonias grupes. Į pirmenybių aštuntfinalį pateks dvi geriausios kiekvienos grupės vienuolikės.

Antrasis kėlinys: Šveicarija – Prancūzija 2:5

​87 min. ĮVARTIS. Šveicarai įsigudrino įmušti ir antrąjį įvartį – pasižymėjo G.Xhaka. Prancūzai visai atsipalaidavo.

81 min. ĮVARTIS. Po keitimo pasirodęs B.Džemaili iš beveik 25 metrų baudos smūgiu įmušė paguodos įvartį. Klaidą padarė K.Benzema, kuris stovėdamas sienelėje praleido kamuolį. Tai pirmasis įvartis čempionate, įmuštas baudos smūgiu.

77 min. ​Prancūzija smaginosi – kiekviena jos ataka vos nesibaigdavo įvarčiu – pasiaukojantis Šveicarijos vartininko Diego Benaglio žaidimas gelbėjo šveicarus nuo gėdos. Iš 22 prancūzų smūgių net 14 buvo į vartų plotą – penkių vartininkas nesulaikė.

72 min. ĮVARTIS. Po K.Benzema perdavimo, gražų įvartį įmušė ir Moussa Sissoko.

68 min. ĮVARTIS. K.Benzema  vis dėlto įmušė savo įvartį. Po grubios šveicarų klaidos jis gavo kamuolį baudos aikštėje ir lengvu prisilietimu įmušė ketvirtąjį įvartį prancūzams.

65 min. Realiausią progą įmušti įvartį turėjo A.Mehmedi. Aukštai skersuoto į prancūzų baudos aikštelę kamuolio niekas iš gynėjų nesugebėjo pasiekti ir jis nukrito tiesiai po A.Mehmedi kojomis. Tačiau žaidėjas sudelsė mušti ir prarado kamuolį.

59 min. Prancūzai bandė pagauti šveicarus darant klaidas ir siekė pasinaudoti jomis. Kelis kartus kontrakakose vos nepasižymėjo O.Giroud, B.Matuidi, tačiau jų smūgius atremdavo varžovų vartininkas arba jie būdavo netikslūs.

53 min. Šveicarai prispaudė prancūzus jų aikštės pusėje, mušė kelis baudos smūgius, kėlė kampinius, tačiau naudos iš to nesukūrė – nė karto nepataikė į vartus.

48 min. Šveicarai pabandė suregzti padoresnę ataką – po kampinio G.Inleris smūgiavo galva į prancūzų vartus, tačiau vartininkas ramiai pagavo kamuolį.

Pirmasis kėlinys: Šveicarija – Prancūzija 0:3

45 min. Šveicarai kelintą kartą prarado kamuolį netinkamoje vietoje – netoli savo vartų ir tik vartininko pasiaukojimas gelbėjo Šveicariją nuo triuškinimo. 

40 min. ĮVARTIS. Šveicarai nenuleido rankų ir toliau kovojo, tačiau praleido kontrataką – O.Giroud po jam skirto perdavimo, dešinuoju kraštu prasibrovė iki aikštės krašto, perdavė kamuolį į baudos aikštelę ir M.Valbuena „uždarė“ perdavimą.

32 min. Šveicarai prasižengė baudos aikštėje ir pats nukentėjęs K.Benzema mušė 11 metrų baudinį. Jo smūgį atrėmė vartinininkas, o O.Giroud nesugebėjo įmušti atšokusį kamuolį – pataikė į virpstą.

30 min.  Šimtaprocentę galimybę įmušti turėjo šveicarai: Xhaka smūgiavo, vartininkas jį atrėmė, dar kartą X.Shaqiri mušė ir kamuolys praskriejo šalia virpsto. 

27 min. Šveicarai iš dešinės pusės mušė baudos smūgį ir kamuolys po G.Xhaka smūgio  įkrito į Prancūzijos ginamus vartus – tačiau nuošalėje buvo net 4 šveicarai. Įvartis neįskaitytas,

18 min. ĮVARTIS. Vos tik iš aikštės centro pradėję šveicarai prarado kamuolį, nuskubėjęs į priekį kairiuoju kraštu B.Matuidi įmušė dar vieną įvartį – 2:0.

17 min. ĮVARTIS.  Prancūzai kėlė kampinį ir toliau nuo vartų buvęs O.Giroud galva įmušė įvartį.

7 min. S.von Bergenas gavo iš kojos į veidą, vyrui buvo prakirstas antakis, pasipylė kraujas ir jį pakeitė Philippe Senderosas.

5 min. Komandos žvalgėsi viena  į kita. Pirmąjį smūgį ir gan realią progą įmušti turėjo K.Benzema. Jo smūgiuotas kamuolys skriejo greta virpsto.

Startinės rinktinių sudėtys:

Šveicarija: Diego Benaglio, Stephanas Lichtsteineris, Johan Djouro, Steve'as Von Bergenas, Ricardo Rodriguezas, Valonas Behrami, Gokhanas Inleris, Xherdanas Shaqiri, Granitas Xhaka, Admiras Mehmedi, Harisas Seferovičius.

Prancūzija: Hugo Lloris, Mathieu Debuchy, Raphaelis Varane, Mamadou Sakho, Patrice'as Evra, Moussa Sissoko, Moussa Cabaye, Blaise Matuidi, Mathieu Valbuena, Olivieris Giroud, Karimas Benzema.

-----------------------------

Tarpusavio rungtynių pergalių balansas Prancūzijos rinktinės naudai – 17 pergalių, šveicarai prieš penktadienio oponentus ankščiau yra laimėję 12 kartų.


Pirmojo mačo metu geltonomis kortelėmis prancūzų ekipoje „pasipuošė“ Patrice`as Evra, Paulis Pogba bei Yohanas Cabaye. Šie futbolininkai privalės būti atsargūs mače su Šveicarija, jeigu nori rungtyniauti ir su Ekvadoru.

Tai kur kas geresnis prancūzų futbolininkų rezultatas nei prieš ketverius metus Pietų Afrikos Respublikoje vykusiose planetos pirmenybėse. Tuomet Prancūzija iškovojo vos vieną tašką grupėje ir jau po pirmojo etapo kovų išvyko namo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius