Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 25 /21:23

F grupė: Lionelio Messi vedamai Argentinai 2:3 pralaimėjusi Nigerija džiūgavo – ji kartu su argentiniečiais aštuntfinalyje

Vieni iš Pasaulio futbolo čempionato favoritų Argentinos futbolininkai pirmąjį turnyro etapą baigė nekluptelėję. F grupėje kovoję argentiniečiai į aštuntfinalį žengia trečiadienį iškovoję dar vieną – trečiąją – pergalę iš eilės – šįkart jų auka tapo Nigerija, kurią baltai mėlyni įveikė 3:2 (2:1). Argentiniečius į sėkmę vedė ne kas kitas, o keturiskart pasaulio geriausiu futbolininku pripažintas Lionelis Messi, kuris pirmame kėlinyje įmušė du įvarčius ir padėjo atitrūkti ekipai nuo varžovų. Tačiau ši nesėkmė ne itin nuliūdino Nigeriją – ji vis tiek prasimušė į aštuntfinalį, nes kitame grupės mače bosniai išsiuntė namo Iraną – europiečiai įveikė Azijos atstovus 3:1 (1:0).
Argentinos ir Nigerijos dvikova
Lionelis Messi po savo trečiojo įvarčio / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

​​

Tad pasibaigus F grupės akistatoms, pirmąją vietą laimėjo Argentina, antri liko Nigerijos atstovai, trečia vieta „džiaugėsi“ apie atkrintamąsias varžybas svajoję bosniai ir ketvirtąją poziciją užėmė Iranas.

Dėl pirmosios vietos trečiadienį F grupėje kovojo Argentinos bei Nigerijos ekipos – mačas buvo labiau linksmas nei įtemptas.

Dvikova tarp Argentinos ir Nigerijos prasidėjo įvarčiu lietumi – jau trečiąją minutę pasižymėjo L.Messi. Tačiau vos tik pasidžiaugę, argentiniečiai kamuolį traukė iš savo vartų – 4 min. atsakomąjį įvartį įsūdė A.Mussa.

Po greitų dviejų įvarčių aistros aikštėje aprimo, nors ekipos sugebėdavo sukurti sirgaliams širdį drebinančių momentų. Artėjant pirmam kėliniui prie pabaigos, baudų smūgiais toli nutarė laimės ieškoti L.Messi. Jis dukart mušė nuo 25 metrų žymos ir antras kartas buvo sėkmingas – L.Messi įmušė ketvirtąjį įvartį čempionate ir antrąjį rungtynėse. Jis turnyro rezultatyviausių futbolininkų sąraše susilygino su pirmavusiu brazilu Neymaru. 

Po pertraukos Nigerija dar kartą nutarė parodyti nagus – tas pats A.Mussa 47 min. išlygino rezultatą. Tačiau, kaip ir pirmame kėlinyje, dar vieno įvarčio ilgai laukti neteko – 50 min. po kampinio M.Rojo kūnu nukreipė skriejantį kamuolį į vartus ir Argentina vėl išsiveržė į priekį 3:2.

Daugiau įvarčių įmušta nebuvo, o 62 min. treneris pakeitė L.Messi. Tačiau Nigerija po dvikovos neatrodė nusivylusi – ji prasimušė į aštuntfinalį kaip antroji grupės komanda.

Mat Iranas, turėjęs menką galimybę prasimušti į kitą varžybų etapą, nepasinaudojo šansu. Iraniečiams reikėjo nugalėti bosnius ne mažesniu kaip dviejų įvarčių skirtumu ir tikėtis Nigerijos pralaimėjimo. Tačiau bosniai įveikė Iraną 3:1 ir abi komandos važiuoja namo.

Nigerija 2 – 3 Argentina
3‘ [0 – 1] Lionelis Messi
4‘ [1 – 1] Ahmedas Mussa
45‘ [1 – 2] Lionelis Messi
47‘ [2 – 2] Ahmedas Mussa
50‘ [2 – 3] Marcosas Rojo

Nigerija – Argentina 

įvarčiai 2 3

smūgiai 12 18

smūgiai į vartus 7 13

kampiniai 4 12

nuošalės 1 1

pražangos 17 6

geltonos kortelės 1 0

 kamuolio kontrolė 42 proc. 58 proc.

Bosnija ir Hercegovina 3 – 1 Iranas
23` [1 – 0] Edinas Džeko
59` [2 – 0] Miralemas Pjaničius
82` [2 – 1] Reza Ghoochannejhadas
83` [3 – 1] Avdija Vršajevičius  

Bosnija ir Hercegovina – Iranas

įvarčiai 3 1

smūgiai 13 7

smūgiai į vartus 8 5

kampiniai 6 5

nuošalės 1 8

pražangos 20 17

geltonos kortelės 1 1

 kamuolio kontrolė 62 proc. 38 proc.
 

Galutinė F grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Argentina 3 3 0 0 6:3 9

2. Nigerija 3 1 1 1 3:3 4

--------- –

3. Bosnija ir Hercegovina 3 1 0 1 4:4 3

4. Iranas 3 0 1 2 1:4 1

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai – po 4 įvarčius – Neymaras (Brazilija) ir Lionelis Messi (Argentina).

Pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje dalyvauja 32 rinktinės, kurios pirmajame etape suskirstytos į aštuonias grupes. Į pirmenybių aštuntfinalį pateks dvi geriausios kiekvienos grupės vienuolikės.

Rungtynės

Antrasis kėlinys: Nigerija – Argentina 2:3 (1:2).

85 min. ​Galingas E.Emenike smūgis, tačiau vartininkas sugebėjo sureaguoti į jį.

78 min. ​A.Mussa gavo kamuolį kairėje baudos aikštės pusėje ir stengėsi apgauti Argentinos gynėją – paskutinę sekundę nigeriečiui buvo sutrukdyta smūgiuoti.

73 min.​ Trečią įvartį smūgiu iš baudos aikštės galėjo įmušti tas pats A.Mussa, tačiau Argentinos vartininkas sugebėjo išgelbėti ekipą.

62 min. ​Argentinos ekipos treneriai nutarė, kad užteks – jie pakeitė L.Messi.

58 min. ​Argentiniečiai neatidavė iniciatyvos varžovams. Puolimo mašina L.Messi turėjo dar vieną galimybę įmušti, tačiau prie pat vartų su kamuoliu atsidūrusį L.Mesi neleistinai sustabdė Nigerijos gynėjas. Tačiau teisėjas neįžvelgė baudos.

50 min. ĮVARTIS. Po kampinio galva smūgiavo A.Di Maria, o kūnu kamuolį į vartų pusę nukreipė M.Rojo.

 

47 min. ĮVARTIS. Nigerija ilgai neužtruko išlyginti rezultatą – tas pats A.Mussa kirto į varžovų baudos aikštelę, gavo kamuolį ir tiksliai smūgiavo. Tai antrasis A.Mussa įvartis čempionate ir šiose rungtynėse.

Pirmasis kėlinys: Nigerija – Argentina 1:2.

45 min. ĮVARTIS. ​Baudos smūgį iš tos pačios vietos mušęs L.Messi vis dėlto pasiekė savo – įmušė antrąjį įvartį šiame mače. Ketvirtasis L.Messi įvartis Brazilijoje.

43 min. ​Argentinos futbolininkai užspaudė varžovus jų pusėje ir bandė įmušti antrąjį įvartį – baudos smūgiu iš 25 metrų nuotolio vos nepataikė L.Mesi. Nigerijos vartininkas išgelbėjo ekipą – kamuolys skriejo į viršutinį dešinį vartų kampą.

39 min. Argentina kėlė du kampinius iš eilės, tačiau pataikyti į vartus baltai mėlyniems nepasisekė. Į vartų plotą Argentina mušė 4 kartus, Nigerija – 2 kartus.

29 min. A.Di Maria iš 30 metrų smūgiavo ir Nigerijos vartininkui vos ne vos pasisekė nukreipti kamuolį už aikštės ribų.

​25 min. A.Di Maria pažeme skersavo kamuolį į vartininko baudos aikštelę ir trūko tik akimirkos, kad L.Messi pelnytų dar vieną įvartį.

12 min. ​Argentina spaudė varžovus – labiausiai prie Nigerijos vartų stengėsi A.Di Maria, kuris turėjo kelias progas pasižymėti.

4 min. ĮVARTIS. Nigerija nutarė pulti ir jau antroje atakoje įmušė – iš kairiojo krašto smūgiavo A.Musa ir Argentinos vartininkas buvo bejėgis.

3 min. ĮVARTIS. Vos tik prasidėjus rungtynėms, jau pirmoje atakoje Argentina įmušė. Po A. Di Maria smūgio, kamuolys atsitrenkė į virpstą, o atšokusį sviedinį tiksliu stipriu smūgiu įspyrė Lionelis Messi. Tai jau trečiasis L.Messi įvartis šiame čempionate.

Startinės komandų sudėtys:

Nigerija: Vincentas Enyeama, Josephas Yobo, Efe Ambrose, Juwonas Oshaniwa, Kennethas Omeruo, Ahmedas Musa, Peteris Odemwingie, Johnas Obi Mikelis, Ogenyi'us Onazi, Michelisis Babatunde, Emmanuelis Emenike.
 

Argentina: Sergio Romero, Pablo Zabaleta, Ezequielis Garay, Federico Fernandezas, Marcosas Rojo, Angelis Di Maria, Fernando Gago, Javieras Mascherano, Gonzalo Higuainas, Lionelis Messi, Sergio Aguero.
 

Rungtynės

Antrasis kėlinys: Bosnija ir Hercegovina – Iranas 3:1 (1:0).

​83 min. A.Vršajevičius jau po minutės vėl atstatė 2 įvarčių skirtumą.

82 min. ​Reza įmušė įvartį bosniams ir šiek tiek sušvelnino skirtumą – 1:2.

59 min. ​M.Pjaničius įmušė įvartį ir, greičiausiai, palaidojo Irano viltis prasimušti į kitą varžybų etapą.

Pirmasis kėlinys: Bosnija ir Hercegovina – Iranas 1:0.

23 min. ĮVARTIS. E.Džeko įmušė įvartį ir Iranui, norint dar svajoti apie aštuntfinalį, teks įmušti net 3 įvarčius bosniams.

Startinės komandų sudėtys:

Bosnija ir Hercegovina: Asmiras Begovičius, Emiras Spahičius, Avdija Vršajevičius, Seadas Kolašinacas, Toni Šunjičius, Miralemas Pjaničius, Vedadas Ibiševičius, Tino Sušičius, Muhamed Bešičius, Anelas Hadžičius, Edinas Džeko.

Iranas: Alireza Haghighi, Amiras Hosseinas Sadeghi, Mehrdadas Pooladi, Jalalas Hosseini, Pejmanas Montazeri, Masoudas Shojaei, Ashkanas Dejagahas, Andranikas Teymourianas, Ehsanas Hajy Safi, Javadas Nekounamas, Reza Ghoochannejhadas.

--------------------

Situacija grupėje gan nesudėtinga: Argentinos futbolininkai jau yra užsitikrinę vietą aštuntfinalyje ir jiems užtenka lygiųjų, kad būtų pirmi grupėje. Lygiosios tenkina ir Nigerijos rinktinę, tačiau pergalė prieš argentiniečius leistų afrikiečiams užkopti į pirmąją poziciją.

Dar vienas akcentas: Nigerija pasaulio čempionatų istorijoje dar nė karto nebuvo įveikusi Pietų Amerikos komandų. 

Iranas dar turi nedidelę galimybę. Jiems reikia būtinai įveikti jau lagaminus besikraunančius bosnius ir tikėtis Nigerijos pralaimėjimo. Be to, iraniečiams dar reikia panaikinti ir dviejų įvarčių atsilikimą nuo aukščiau esančios Nigerijos rinktinės.

F grupėje per pirmuoius du mačus Argentina 2:1 nugalėjo Bosniją ir Hercegoviną bei 1:0 palaužė Iraną. Nigerija 0:0 sužaidė su Iranu ir 1:0 nurungė Bosniją ir Hercegoviną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius