-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

G grupė: Cristiano Ronaldo įmušė įvartį, bet į aštuntfinalį pateko Vokietija ir JAV

Ketvirtadienis – paskutinė Pasaulio futbolo čempionato grupių etapo diena. Po jos paaiškės visi aštuntfinalio dalyviai. Nuo 19 val. vyko lemiami G grupės susitikimai. Vietą kitame etape jau užsitikrinusi Vokietijos rinktinė 1:0 nugalėjo JAV. Tačiau amerikiečiams nebuvo ko liūdėti, jie prisijungė prie vokiečių aštuntfinalyje, nes Portugalija 2:1 palaužė į savus vartus įsimušusią Ganą. Šios komandos su čempionatu turėjo atsisveikinti.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Pirmajame rungtynių tarp Portugalijos ir Ganos kėlinyje afrikiečiai apsunkino savo situaciją, kai 31-ąją minutę į savus vartus įsimušė J.Boye. Ganos gynėjas įsimušė į savus vartus, kai bandė atmušti M.Veloso smūgiuotą kamuolį. Vokietijos ir JAV dvikovoje po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus 0:0.

Antrajame kėlinyje Gana išlygino rezultatą. Rezultatyviausias pasaulio čempionatų Afrikos futbolininkas Asamoahas Gyanas galva pasiuntė kamuolį į vartus. Tai buvo jau šeštasis jo įvartis Pasaulio čempionatuose. Jis aplenkė kamerūnietį Rogerį Millą, kuris yra įmušęs penkis įvarčius. Ganiečiams kurį laiką buvo palankus rezultatas ir kitame stadione. 

Thomasas Muelleris įmušė ketvirtąjį įvartį šiame čempionate. Pirma į amerikiečių vartus galva nusitaikė M.Klose, tačiau šį smūgį atrėmė T.Howardas. Numuštą kamuolį baudos aikštelės priegose smūgiavo T.Muelleris, kuris tiksliu smūgiu įmušė kamuolį į tolimąjį vartų kampą. Po keturis įvarčius šiame čempionate jau įmušė Neymaras ir Lionelis Messi.

Ganos viltys prasibrauti į turnyro aštuntfinalį palaidojo Cristiano Ronaldo. Portugalas 80-ąją minutę išvedė savo rinktinę į priekį. Portugalijos rinktinės lyderis įmušė pirmąjį įvartį šiame čempionate. Tai buvo 50-asis portugalo įvartis tarptautinėse rungtynėse.

Taip Ganos viltys patekti į aštuntfinalį sudužo, o pralaimėjimą patyrę amerikiečiai galėjo lengviau atsidusti. Jie kartu su vokiečiais pateko į aštuntfinalį.

Rungtynių statistika:

JAV – Vokietija 0:1

Įvarčiai 0 – 1
Smūgiai 4 – 13
Smūgiai į vartus 1 – 9
Kampiniai 2 – 3
Nuošalės 2 – 7
Pražangos 15 – 9
Geltonos kortelės 2 – 1
Kamuolio kontrolė 37 proc. – 63 proc.

Portugalija – Gana 2:1

Įvarčiai 2 – 1
Smūgiai 19 – 18
Smūgiai į vartus 10 – 6
Kampiniai 7 – 4
Nuošalės 0 – 4
Pražangos 21 – 16
Geltonos kortelės 1 – 3
Kamuolio kontrolė 55 proc. – 45 proc.

G grupė
Vieta Komanda R. P. Lg. Pr. Įv.sant. Taškai
1. Vokietija 3 2 1 0 +5 7
2. JAV 3 1 1 1 0 4
3. Portugalija 3 1 1 1 -3 4
4. Gana  3 0 1 2 -2 1

Antrasis kėlinys: JAV – Vokietija 0:1

80 min. Portugalija 2:1 pirmauja prieš Ganą ir amerikiečiai gali būti ramesni dėl vietos aštuntfinalyje.

76 min. Mario Gotze pakeitė B.Schweinsteigerį.

75 min. Susidūrė amerikiečiai Bedoya ir J.Jonesas. Pastarajam prireikė medikų pagalbos.

62 min. Kyle'as Beckermanas užsidirbo geltoną kortelę.

55 min. ĮVARTIS. Thomasas Muelleris įmušė ketvirtąjį įvartį šiame čempionate. Pirma į amerikiečių vartus galva nusitaikė M.Klose, tačiau šį smūgį atrėmė T.Howardas. Numuštą kamuolį baudos aikštelės priegose smūgiavo T.Muelleris, kuris tiksliu smūgiu įmušė kamuolį į tolimąjį vartų kampą. Po keturis įvarčius šiame čempionate jau įmušė Neymaras ir Lionelis Messi.

Gana išlygino rezultatą su Portugalija. Afrikiečiams trūksta vieno įvarčio, kad prasibrautų į kitą etapą.

52 min. M.Klose jau turėjo neblogą progą pasižymėti. Vokietis užsiėmė patogią poziciją varžovų baudos aikštelėje ir sulaukė perdavimo, po kurio galva bandė nureipti kamuolį į vartus. Jam pritrūko tikslumo ir kamuolys skriejo šalia vartų.

46 min. Miroslavas Klose pakeitė L.Podolskį. M.Klose trūksta vos vieno įvarčio, kad pagerintų pasaulio čempionato rezultatyvumo rekordą. Šiuo metu vokietis ir brazilas Ronaldo savo sąskaitoje turi po 15 įvarčių.

Pirmasis kėlinys: JAV – Vokietija 0:0

45 min. Pirmojo kėlinio pabaiga. Vokiečiai galingai pradėjo rungtynes ir užtikrintai kontroliavo kamuolį, tačiau jų dominavimas įvarčiai nepavirto ir atkutę amerikiečiai patys pradėjo spausti vokiečius. Tačiau pirmasis kėlinys itin pavojingų epizodų pašykštėjo. Vokiečiai tris kartus smūgiavo į vartus, amerikiečiai – nei karto.

Portugalija 1:0 pirmauja prieš Ganą, tačiau tai didelės grėsmės JAV nekelia, kol vokiečiai nepirmauja šiose rungtynėse.

37 min. Omaras Gonzalezas užsidirbo geltoną kortelę.

22 min. Gražų tolimą smūgį Vokietijos vartų link atliko G.Zusi. Futbolininkas taikėsi į tolimąjį dešinįjį vartų kampą, tačiau kamuolys skriejo šalia vartų.

15 min. T.Muellerio ataką stabdė R.Gonzalezas. Vokiečių ataką rezgė „Bayern“ trio – T.Muelleris, P.Lahmas ir J.Boatengas.

11 min. Benediktas Höwedesas gavo pirmąją vokiečių geltoną kortelę šiame čempionate.

10 min. Per pirmąsias rungtynių minutes vokiečiai visiškai kontroliavo situaciją. JAV futbolininkai kamuolį turėjo vos 13 proc. laiko.

1 min. Prasidėjo dviejų rinktinių ir dviejų trenerių, kurie anksčiau dirbo kartu dvikova – Joachimo Lowo ir Jurgenno Klinsmanno. Į Vokietijos startinę sudėtį buvo įtraukti B.Schweinsteigeris ir L.Podolskis. 

​Startinės rinktinių sudėtys:

JAV: T.Howardas, Gonzalezas, M.Bradley, M.Besleris, D.Beasley, C.Dempsey, J.Jonesas, B.Davis, K.Beckermanas, G. Zusi, F.Johnsonas.

Vokietija: M.Neueris, B.Howedesas, M.Hummelsas, B.Schweinsteigeris, M.Ozilas,  L.Podolskis, T.Mulleris, P.Lahmas, P.Mertesackeris, T.Kroosas, J.Boatengas.

Antrasis kėlinys: Portugalija – Gana 2:1

80 min. ĮVARTIS. Cristiano Ronaldo išvedė portugalus į priekį. Portugalijos rinktinės lyderis įmušė pirmąjį įvartį šiame čempionate. Ganos viltys patekti į aštuntfinalį dužo. Tai buvo 50-asis portugalo įvartis tarptautinėse rungtynėse.

​57 min. ĮVARTIS. Gana išlygino rezultatą. Rezultatyviausias pasaulio čempionatų Afrikos futbolininkas Asamoahas Gyanas galva pasiuntė kamuolį į vartus. Tai buvo jau šeštasis jo įvartis Pasaulio čempionatuose. Jis aplenkė kamerūnietį Rogerį Millą, kuris yra įmušęs penkis įvarčius.

Pirmasis kėlinys: Portugalija – Gana 1:0

45 min. Pirmojo kėlinio pabaiga. Portugalai geriau pradėjo rungtynes, bet ganiečiai įsivažiavo ir sumažino kamuolio kontrolės atsilikimą bei du kartus smūgiavo į vartus. Deja, vienas iš jų skriejo į savus vartus. Po Johno Boye įvarčio portugalai išsiveržė į priekį. Tiesa, jei lygiosiomis sužais JAV ir Vokietija šios rungtynės nieko nereiks ir į aštuntfinalį keliaus vokiečiai ir amerikiečiai.

31 min. ĮVARTIS. J.Boye įsimušė į savus vartus. Ganos gynėjas įsimušė į savus vartus, kai bandė atmušti M.Veloso smūgiuotą kamuolį.

20 min. Ganos rinktinę gelbėjo vartininkas F.Dauda, kuris atrėmė C.Ronaldo smūgį galva visai šalia vartų.

10 min. Rungtynes užtikrintai pradėjo Portugalijos futbolininkai, kuriems priklausė kamuolio kontrolė. Jau 6-ąją minutę į vartus pavojingai nusitaikė Cristiano Ronaldo.

Startinės rinktinių sudėtys:

Portugalija: Beto, B.Alvesas, Pepe, M.Veloso, Carvalho, C.Ronaldo, J.Moutinho, Nani, J.Pereira, Ederis, Amorimas.

​Gana: F. Dauda, H. Affulas, K.Asamoah, Mensah, J.Boye, M.Rabiu, C.Atsu, A.Gyanas, A.Ayew, Agyemang Badu, Waris.

Šioje grupėje Vokietija 4:0 sutriuškino Portugaliją ir sužaidė lygiosiomis 2:2 su Gana, o JAV 2:1 nugalėjo Ganą ir sužaidė lygiosiomis 2:2 su Portugalija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius