-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Grakšti Belgijos rinktinės ataka rungtynių pabaigoje leido įveikti beviltiškai žaidusią Rusiją 1:0 ir patekti į aštuntfinalį

Pasaulio futbolo čempionatas sekmadienį prasidėjo H grupės rungtynėmis tarp Belgijos ir Rusijos. Belgai pasiekė jau antrąją pergalę čempionate ir užsitikrino kelialapį į aštuntfinalį. Rusijos rinktinė turi tik tašką po lygiųjų su Pietų Korėja. Belgija laimėjo pačioje rungtynių pabaigoje surengusi puikią kontrataką ir įmušusi lemtingą įvartį.
D.Origi švenčia įvartį
D.Origi švenčia įvartį / „Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Dalyvaukite konkurse „Aš – futbolo aistruolis“ ir laimėkite prizus.

Belgija – Rusija 1:0

Tai buvo nuobodžios rungtynės. Pirmajame kėlinyje žaidimas daugiausia vyko aikštės viduryje. Nė viena komanda pavojingesnių atakų nesukūrė. Nors kamuolio kontrolės persvarą turėjo belgai, tačiau rusai daugiau kartų smūgiavo į vartų plotą.

Antrajame kėlinyje komandos ir toliau demonstravo gynybinius, o ne atakuojančius veiksmus. Tuo nepatenkintas Belgijos rinktinės treneris ėmėsi veiksmų – Divockas Origi pakeitė R.Lukaku. Galiausiai būtent šio futbolininko smūgis ir buvo lemtingas.

88 min. Divockas Origi įmušė po to, kai E.Hazardas įsiveržė į baudos aikštelę ir idealiai perdavė jam kamuol. D.Origi smūgis buvo neatremiamas. Tai buvo trečiasis belgų įvartis pasaulio čempionate ir trečiasis, kurį įmušė po keitimo pasirodęs futbolininkas.

Belgija – Rusija 1:0

Įvarčiai 1 – 0
Smūgiai 11 – 13
Smūgiai į vartus 7 – 6
Kampiniai 5 – 8
Nuošalės 7 – 0
Pražangos 13 – 9
Geltonos kortelės 2 – 1
Kamuolio kontrolė 52 proc. – 48 proc.

Pirmosiose grupės rungtynėse Belgija 2:1 palaužė Alžyrą, o Rusija sužaidė lygiosiomis 1:1 su Pietų Korėja.

Vietas aštuntfinalyje jau užsitikrinusios rinktinės: Argentina, Kosta Rika, Nyderlandai, Čilė, Kolumbija, Belgija.

Po grupės etapo iškrentančios rinktinės: Anglija, Ispanija, Kamerūnas, Australija, Bosnija ir Hercegovina.

Antrasis kėlinys: Belgija – Rusija 1:0

88 min. ĮVARTIS. Belgijai pergalę padovanojo Divockas Origi. Visą darbą atliko E.Hazardas, kuris prasiveržė iki rusų baudos aikštelės ir idealiai perdavė kamuolį atgal prieš vartus įsitaisiusiam D.Origi, kuris stipriu smūgiu išvedė Belgiją į priekį. Tai jau trečias belgų įvartis pasaulio čempionate ir trečias, kurį muša po keitimo pasirodęs futbolininkas.

84 min. Dar viena belgų proga. Kevinas Mirallas atliko baudos smūgį, po kurio kamuolys atsitrenkė į štangą.

83 min. A.Dzagoevas pakeitė O.Šatovą. Po to, kai S.Ignaševičius lietė ranka kamuolį buvo paskirtas baudos smūgis Rusijos rinktinės vartų link, tačiau patikimai sužaidė vartininkas.

81 min. Gražią ataką surezgė rusai, tačiau A.Esčenko smūgiuotas kamuolys praskriejo visai šalia vartų.

75 min. Kevinas Mirallas pakeitė D.Mertensą. Belgams tikrai reikia pokyčių. Kol kas nieko ypatingo nesukurta. Rusai atakavo daugiau, tačiau ir jų smūgiams iki įvarčių trūko nemažai. 

73 min. Toby Alderweireldas gavo geltoną kortelę.

62 min. Andrejus Esčenko pakeitė A.Kozlovą.

60 min. Į 11 metrų baudinį pretendavo ir D.Origi, parkritęs baudos aikštelėje, tačiau teisėjas nesureagavo į belgo pretenzijas, kurios iš pakartojimo atrodo nepagrįstos.

57 min. Divockas Origi pakeitė R.Lukaku.

53 min. Geltoną kortelę užsidirbo ir A.Witselis.

50 min. Ore susidūrė A.Witselis ir M.Kanunnikovas. Belgas susižeidė kairįjį petį, tačiau sulaukęs medikų pagalbos tęsė rungtynes.

Pirmasis kėlinys: Belgija – Rusija 0:0

45 min. Nors rungtynių pradžioje dominavo belgai, rusai greitai apsiprato su varžovais ir patys ėmėsi iniciatyvos. Jie išlygino kamuolio kontrolę ir atliko net tris smūgius į vartų plotą.

43 min. A.Kokorinas turėjo puikią progą pasižymėti po perdavimo iš kairiojo krašto, tačiau smūgis galva nebuvo pakankamai taiklus.

38 min. Pirmoji geltona kortelė buvo parodyta rusui Denisui Glušakovui.

31 min. Janas Vertonghenas pakeitė Thomą Vermaeleną. Belgas susižeidė treniruotės metu ir, atrodo, kad visgi negali pilna jėga varžytis.

27 min. Įdomus epizodas Belgijos baudos aikštelėje. Susidūrė T.Alderweireldo ir M.Kanunnikovo keliai. Rusas pirmas buvo prie kamuolio, tačiau pats ant kamuolio ir užšoko bei suklupo baudos aikštelėje. Sunku pasakyti, ar belgas padėjo rusui nukristi. Teisėjas pražangos nefiksavo. 

20 min. Pirmą pavojingesnį belgų smūgį atliko D. Mertensas, kuris paleido kamuolį iš toli į apatinį vartų kampą, tačiau šis skriejo šalia vartų.

15 min. Rungtynių pradžioje pirmu smuiku griežė Belgijos futbolininkai, kurie dažniau kontroliavo kamuolį, tačiau abi komandos paleido smūgius vartų link. Didesnio pavojaus jie nesukėlė.

4 min. Žaidimas turėjo būti trumpam sustabdytas, kai galvomis susidūrė T.Vermaelenas ir A.Samedovas. Rusui prireikė ledo.

1 min. Šiose rungtynėse į startinę Belgijos rinktinę sudėtį buvo įtraukti pirmųjų rungtynių herojai M. Fellaini ir D. Mertensas, kurie įvarčius mušė prie komandos prisijungę nuo atsarginių suolo.

Startinės rinktinių sudėtys:

Belgija: T.Courtois, T.Alderweireldas, V.Kompany, D.Van Buytenas, T. Vermaelenas, A.Witselis, M. Fellaini, D. Mertensas, K.De Bruyne, E.Hazardas, R.Lukaku.

Rusija: I.Akinfeevas, A.Kozlovas, S.Ignaševičius, M.Kanunnikovas, D.Glušakovas, A.Kokorinas, V.Berezutskis, O.Šatovas, A.Samedovas, V.Fayzulinas, D.Kombarovas.

Rungtynėms teisėjauja vokietis Felixas Brychas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius