Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 01 /2014 07 02

Holivudo filmo vertoje aštuntfinalio atomazgoje Belgijos rinktinė 2:1 įveikė JAV

Pasaulio futbolo čempionate antradienį paaiškėjo visos ketvirtfinalio poros. Po neįtikėtinu pratęsimu pasibaigusių rungtynių Belgijos futbolo rinktinė 2:1 įveikė JAV ekipą ir ketvirtfinalyje žais su Argentina. Pagrindinis mačo laikas baigėsi be įvarčių, o per pridėtą laiką buvo įmušti net trys.
Belgų triumfas
Belgų triumfas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Primename, kad rubrikoje ikrauk.lt vyksta sirgaliams skirtas konkursas.

Daugiau nei devyniasdešimt minučių kaip ant sparnų žaidusi Belgijos futbolo rinktinė atsimušinėjo lyg į sieną, nes kelyje link įvarčių jiems stovėjo neįtikėtinai žaidęs Timas Howardas.

Belgijos futbolininkai rengė gausybę gerų atakų, tačiau vis pritrūkdavo tikslumo arba galiausiai smūgiai atsimušdavo į JAV vartų sargą. Per pagrindinį laiką belgai į vartų plotą pataikė dešimt sykių ir kėlė net 15 kampinių, tačiau futbolo dievai buvo neperkalbami.

Auksinę progą pačioje mačo pabaigoje turėjo ir amerikiečiai, tačiau Chrisas Wandolowskis iš arti nepataikė į vartus.

Papildomo laiko pradžioje visas rungtynes varžovų gynybą į neviltį varęs Divoickas Origi buvo pakeistas ir tai iškart davė saldžių vaisių. Į aikštę žengęs Romelu Lukaku kone pirmu sprintu su kamuoliu vienas sudraskė JAV gynybos kraštą ir įbėgo į baudos aikštelę, kur sugebėjo išvengti gynėjo ir nepagailėjo perdavimo viduryje buvusiam K.de Bruyne. Šis puikiu judesiu suklaidino gynėjus ir pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą.

Praėjo vos dešimt minučių ir jau K.de Bruyne išvedė puolėją prieš vartininką, o R.Lukaku galingu smūgiu nuginklavo T.Howardą.

Vis dėlto, amerikiečiai nesudėjo ginklų ir į aikštę pirmą kartą čempionate žengė Julianas Greenas. Vos trečią mačą rinktinė žaidęs 19-metis įmušė tik prasidėjus antram pratęsimo kėliniui ir futbolo gerbėjai pamatė neįtikėtiną 13-os minučių reginį.

Abi komandos bėgo ir bėgo – amerikiečiams reikėjo įvarčio, belgams atsiverdavo spragos gynyboje, tad atakavo ir jie. Geriausią progą turėjo JAV lyderis Clintas Dempsey, kai po įžaisto baudos smūgio atsidūrė tiesiai prieš vartininką, tačiau T.Courtois išgelbėjo savo komandą.

Belgija iš viso atliko 39 smūgius į vartus, iš kurių 17 skriejo į vartų plotą (JAV – 17/5). Belgai kėlė 19 kampinių (JAV – 4).

Belgija ketvirtfinalyje susitiks su Argentina. Mačas šeštadienį Lietuvos laiku vyks 19 valandą Brazilijos mieste.

Antrasis pratęsimas: Belgija – JAV 2:1

120+1 min. Teisėjas amerikiečiams suteikė papildomą vilties minutę, tačiau belgai atsimušė ir jau skuodė keturiese į puolimą prieš vieną gynėją, tačiau teisėjas sustabdė rungtynes – belgai pasiekė ketvirtfinalį.

120 min. Apie gynybą pamiršę amerikiečiai vos neprisižaidė – belgai surengė labai gerą kontrataką.

118 min. Amerikiečiai jau metė viską, ką tik gali, į puolimą.

114 min. JAV TURĖJO PROGĄ! Amerikiečiai labai gudriai įžaidė baudos smūgį ir C.Dempsey atsidūrė tiesiai prieš vartininką, tačiau dabar jau T.Courtois išgelbėjo savo komandą.

111 min. Belgų treneris vietoj E.Hazardo į aikštę išleido N.Chadli.

110 min. Amerikiečiai pakilo į spurtą, tačiau pražiopsojo R.Lukaku, kuris vienas apžaidė du gynėjus ir JAV išgelbėjo tik T.Howardas.

107 min. ĮVARTIS! JULIANAS GREENAS – tik į aikštę žengęs ir vos trečias rungtynes JAV komandoje žaidžiantisJ.Greenas sušvelnino rezultatą.

Pratęsimas: Belgija – JAV 2:0

105+2 min. J.Klinsmannas į aikštę vietoj A.Bedoya išleido didžiausiu JAV talentu vadinamą J.Greeną.

105 min. ĮVARTIS! ROMELU LUKAKU – K.de Bruyne atidavė skolą komandos draugui už perdavimą pirmojo įvarčio metu. Saugas išvedė R.Lukaku prieš vartininką ir šis galingu smūgiu padvigubino persvarą.

101 min. Dar vienas R.Lukaku bandymas pramušti T.Howardą – vartininkas atmušė kamuolį.

97 min. Vartininko budrumą geru smūgiu patikrino ir R.Lukaku.

94 min. ĮVARTIS – KEVINAS DE BRUYNE! Dvyliktuoju smūgiu į vartų plotą belgai pagaliau pasiekė savo. Dešinėje į greitą ataką pasileidęs R.Lukaku įbėgo į baudos aikštelę, kur sugebėjo išvengti gynėjo ir nepagailėjo perdavimo viduryje buvusiam K.de Bruyne. Šis puikiu judesiu suklaidino gynėjus ir pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą.

92 min. Pratęsimą pavojingu reidu kairėje pradėjo M.Beasley, pasiuntęs aukštą kamuolį į baudos aikštelę, kur J.Jonesas mušė į vartus.

91 min. R. Lukaku žengė į aikštę vietoj D.Origi.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Chrisas Wondolowskis mačo pabaigoje neišnaudojo progos
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Chrisas Wondolowskis mačo pabaigoje neišnaudojo progos

Antrasis kėlinys: Belgija – JAV 0:0

90+2 min. CHRISAS WONDOLOWSKIS galėjo padovanoti JAV pergalę. Po J.Joneso perdavimo galva puolėjas atsidūrė per du metrus nuo vartų, tačiau jam trukdė vartininkas ir smūgis skriejo per aukštai.

90+1 min. Dar vienas kampinis, bet po E.Hazardo smūgio – ir vėl be vaisių.

90 min. IR VĖL TIMAS HOWARDAS IŠGELBĖJO JAV. Greita belgų ataka baigėsi skersuotu perdavimu į baudos aikštelę ir smūgiu iš arti.

88 min. Ir vėl netaikliai – E.Hazardas kairiajame atakos krašte bandė pats pramušti T.Howardą, tačiau nepataikė į vartus.

86 min. Po pertraukos apie save priminė JAV ir uždirbo kampinį.

85 min. D.Origi! Sunku suskaičiuoti, kelintą puolėjo smūgį atrėmė T.Howardas. 14-asis kampinis – be rezultatų.

83 min. Atakos smaigalyje atsidūrė net centro gynėjas D.van Buytenas, tačiau jo smūgis buvo blokuotas. Ir tryliktas kampinis nedavė rezultatų.

82 min. Po keitimo išėjęs K.Mirallasas labai pagyvino belgų žaidimą ir uždirbo jau dvyliktąjį komandos kampinį.

81 min. Belgijos futbolininkai niekaip nepramušė gynybos, o laikas jau ėmė spausti. Amerikiečiai per daug neskubėjo, atrodė, kad pratęsimas jiems tiktų.

76 min. T.Howardas! Amerikiečų vartininkas tiesiog puikus. Belgai išvedė K.Mirallasą krašte vieną prieš vartininką, tačiau jo smūgis buvo nukreiptas į kampinį – jau dešimtąjį.

74 min. Po gana ilgos pertraukos kokybiškesnę ataką surengė amerikiečiai, tačiau tolimas C.Dempsey smūgis daug problemų T.Courtois nesukėlė.

72 min. JAV rinktinėje G.Zuzį pakeitė C.Wondolowskis.

71 min. D.Origi! Jaunasis belgas turėjo dar vieną progą, tačiau jo galingą smūgį puikiai atrėmė T.Howardas.

69 min. A.Vitselis! Tolimas saugo smūgis nuo baudos aikštelės kampučio praskriejo pro pat virpstą.

64 min. J.Vertonghenas atliko tolimą stiprų smūgį, kurio T.Howardas iš pradžių nesugavo, tačiau nieko šalia nebuvo ir vartininkas kamuolį ramiai pasiėmė.

61 min. D.Mertensą pakeitė K.Mirallasas.

60 min. Belgija! D.Origi kairėje sulaužė visą JAV gynybą ir siuntė žemą perdavimą į baudos aikštelę, tačiau D.Mertensas į vartus iš labai arti nepataikė.

57 min. SKERSINIS! Dvi iš eilės pavojingos atakos – galva į skersinį smūgiavo D.Origi, o kairėje iš krašto galingai šovė J.Vertonghenas.

55 min. Belgų apgultis tęsėsi. Poziciniu žaidimu daugiausia kraštais belgai ieškojo kelių į amerikiečių baudos aikštelę, o JAV žaidėjai koncentravosi ties gynyba.

51 min. Prasidėjus antram kėliniui belgai perėmė iniciatyvą ir žaidė kone vien varžovų aikštės pusėje.

47 min. Belgai pradėjo puikiai: D.Origi susitvarkė su keliais gynėjais ir kamuolį į dešinę perdavė K.de Bruyne, po kurio skersuoto perdavimo galva mušė D.Mertensas – T.Howardui teko kamuolį mušti virš vartų.

Pirmasis kėlinys: Belgija – JAV 0:0

45+3 min. E.Hazardas kairėje draskė gynybą, nuo jo amerikiečiai apsigindavo tik išmušdami kamuolį į kampinį. Vis dėlto, jau aštuntas belgų bandymas buvo nesėkmingas.

45 min. Paskutinę minutę kampinį kėlė ir JAV, tačiau pora bandymų užgulti vartus buvo atmušti. K.de Bruyne netrukus atliko tolimą, tačiau pavojaus nesukėlusį smūgį.

44 min. Belgai kėlė jau septintąjį kampinį, kamuolį išmušė T.Howardas.

42 min. Geltona kortele nubaustas belgų kapitonas V.Kompany.

39 min. A.Bedoya prasižengė ir belgai gavo teisę baudos smūgiui, tiesa, toli nuo vartų aikštės krašte. Bandymas perduoti kamuolį į baudos aikštelę buvo nevykęs.

36 min. D.Mertensas prasiveržė dešiniuoju kraštu, kur kamuolį perdavė K.de Bruyne. Jaunasis belgas perdavimu skersai aikštę surado E.Hazardą, tačiau saugo smūgį link vartų atmušė gynėjai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Divockas Origi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Divockas Origi

32 min. Traumą patyrė amerikietis F.Johnsonas, kurį pakeitė D.Yedlinas.

30 min. Sužaidus pusvalandį belgai vos vienu procentu pirmavo pagal kamuolio kontrolę, tačiau jau 7 kartus smūgiavo į vartus ir dukart pataikė į vartų plotą. 

28 min. Dešinysis JAV gynybos kraštas ir vėl trūkinėjo, kai ten veržėsi E.Hazardas. Belgas vėl atsidūrė baudos aikštelėje, uždirbo kampinį, tačiau standartinės situacijos belgai neišnaudojo.

26 min. Dar viena belgų pavojinga ataka, šįkart vyko kairiuoju kraštu. K.de Bruyne ten įsiveržė į baudos aikštelę ir skersavo kamuolį į vidurį, tačiau pavojingą perdavimą sugebėjo atmušti gynėjai.

23 min. Belgai pagaliau surengė tikrai pavojingą kontrataką, kai prie baudos aikštelės susikūrė kiekybinę persvarą, tačiau gynėją apžaidęs K.de Bruyne smūgiavo netaikliai.

21 min. C.Dempsey spirtą kamuolį nuo baudos aikštelės linijos lengvai pagavo T.Courtois.

20 min. Pirmasis JAV kampinis baigėsi G.Camerono netaikliu smūgiu galva, po kurio į kontrataką bandę lėkti belgai ir vėl buvo sustabdyti aikštės viduryje.

18 min. Pirma mačo geltona kortelė parodyta amerikiečiui G.Cameronui.

14 min. Dar viena greita belgų ataka užstrigo tik peržengus aikštės vidurį, tačiau toliau amerikiečių gynėjų nebebuvo. JAV ekipai pasisekė uždaryti perdavimą, tačiau tai galėjo būti labai pavojinga ataka.

12 min. Belgai iš užribio įmetė kamuolį į baudos aikštelę M.Fellaini, o neužtikrintas JAV gynėjo žaidimas padovanojo pirmą kampinį. Po perdavimo M.Fellaini sugebėjo galva pasiekti kamuolį, tačiau smūgio neatliko.

9 min. Belgų bandymas rengti greitą ataką buvo nevykęs, o kur kas geriau tai darė amerikiečiai, nors smūgių ir neatliko.

6 min. D.Beasley prasiveržė kairiuoju kraštu kone iki galinės linijos, tačiau jo bandymas skersuoti kamuolį skriejo į užribį.

4 min. Po per stipraus amerikiečių perdavimo pirmyn kamuolį pačiupinėti gavo ir T.Courtois.

1 min. Belgija rungtynes pradėjo iškart sukurdama įvarčio vertą situaciją. D.Origi atsidūrė dešinėje prieš vartininką, tačiau T.Howardas jaunojo belgo smūgį atmušė.

Startinės sudėtys:

Belgija: T.Courtois, T.Alderweireldas, V.Kompany, J.Vertonghenas, A.Witselis, K.De Bruyne, M.Fellaini, E.Hazardas, D.Mertensas, D.Van Buytenas, D.Origi

JAV: T.Howardas, O.Gonzalezas, M.Bradley, M.Besleris, D.Beasley, C.Dempsey, A.Bedoya, J.Jonesas, G.Zusi, G.Cameronas, F.Johnsonas


Kelias: JAV futbolininkai G grupės rungtynes pradėjo gana netikėtai įveikdami Ganos futbolininkus, o antrajame mače sugebėjo lygiosiomis 2:2 sužaisti su Portugalija. Tiesa, čia išsigelbėjo būtent portugalai, įvartį įmušę pačioje rungtynių pabaigoje. Trečiose rungtynėse JAV 1:2 nusileido vokiečiams, tačiau liko antri.

Neabejotinais H grupės favoritais laikyti belgai čempionatą pradėjo vos ne vos 2:1 įveikdami Alžyrą. Situaciją nesitaisė ir toliau, nors tiek Rusija, tiek Pietų Korėja nugalėta vienodais rezultatais 1:0. Belgija tapo grupės nugalėtoja, tačiau savo žaidimu tikrai neįtikino.

Lyderiai: visus keturis belgų įvarčius mušė skirtingi žaidėjai – Marouane'as Fellaini, Janas Vertonghenas, Divockas Origi ir Driesas Mertensas. Pagrindinis atakų organizatorius Edenas Hazardas atliko du rezultatyvius perdavimus.

JAV futbolininkams du įvarčius įmušė Clintas Dempsey, po vieną – Johnas Brooksas ir Jermaine's Jonesas. Grahamas Zuzi savo sąskaitoje turi du rezultatyvius perdavimus.

Tarpusavio susitikimai: JAV ekipa 3:0 laimėjo pirmąją šių komandų dvikovą 1930 metų pasaulio čempionate, o po to visus keturis kartus pergales šventė belgai. Pastarąjį kartą jie 2013-ųjų liepą įveikė amerikiečius 4:2.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius