Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įdomioji Pasaulio futbolo čempionato statistika: kas daugiausia kartų drebino virpstą ir numušė kamuolius nuo vartų linijos?

Pasaulio futbolo čempionatas artėja prie pabaigos – liko sužaisti aštuonerias pačias įdomiausias rungtynes ir sužinosime naująjį planetos čempioną. Tinklalapis infostradalive.com pateikia čempionato įdomiosios statistikos, kurios dažniausiai nerasite oficialiuose protokoluose.
Vincentas Enyama akimis seka į skersinį atsitrenkusį kamuolį
Vincentas Enyama akimis seka į skersinį atsitrenkusį kamuolį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daugiausia žaidėjų panaudojo pasaulio čempionės titulą ginanti Ispanija. Jų gretose į aikštę žengė net 22 futbolininkai, o vienintelis taip ir nesužaidęs nė minutės – vartininkas Davidas de Gea. Ši statistika, žinoma, susijusi su tuo, kad trečios grupės rungtynės ispanams nieko nereiškė, tad treneris leido pažaisti mažiau rungtyniaujantiems futbolininkams.

Skirtingų žaidėjų naudojimas
Skirtingų žaidėjų naudojimas

Po 21 žaidėją panaudojo Portugalijos, Italijos, Anglijos ir Kolumbijos komandos. Pastaroji rinktinė yra daugiausia žaidėjų panaudojusi ketvirtfinalio komanda. Mažiausiai žaidėjų iš aštuonių ketvirtfinalio ekipų panaudojo Vokietija, Kosta Rika ir Brazilija – jų gretose žaidė tik 17 futbolininkų.

Mažiausiai minučių čempionate sužaidė olandas Terence'as Kongolo ir portugalas Eduardo. Abu futbolininkai pagal oficialų protokolą žaidė tik po dvi minutes. Po tris minutes žaidė urugvajietis Sebastianas Coatesas, iranietis Reza Haghighi ir čilietis Carlosas Carmona.

Mažiausiai žaistų minučių
Mažiausiai žaistų minučių

Daugiausiai dvikovų vienas prieš vieną laimėjo Čilės rinktinės lyderis Alexis Sanchezas – 104 (44 proc. visų dvikovų). Tuo tarpu ūgiu ir fizine jėga išsiskiriantis belgas Marouanne'as Fellaini šioje kategorijoje pirmauja pagal procentus – saugas laimėjo 67 proc. dvikovų (67 dvikovas).

Žaidėjų laimėtos dvikovos
Žaidėjų laimėtos dvikovos

Daugiausiai kartų į vartus skriejantį kamuolį atmušė JAV rinktinės vartininkas Timas Howardas – iš viso jis tai padarė 29 kartus, o 15 iš jų – per mačą su Belgija. Nuo jo nedaug atsiliko puikiai žaidę Alžyro ir Nigerijos rinktinių vartų sargai. Atitinkamai Raisas M'Bolhi atmušė 23, o Vincentas Enyama – 22 smūgius. Iš aštuntfinalį pasiekusių komandų daugiausia kamuolių atmušė kolumbietis Davidas Ospina – 16.

Geriausi vartininkai
Geriausi vartininkai

Essaidas Belkalemas  yra vienintelis žaidėjas jau dukart atmušęs kamuolį nuo vartų linijos. Savo vartininkų darbą šiame čempionate atlikti po kartą teko dar 14 futbolininkų.

Kamuolio atmušimai nuo vartų linijos, žaidėjai
Kamuolio atmušimai nuo vartų linijos, žaidėjai

Tuo tarpu Alžyro rinktinė savo ruožtu pirmauja ir atmuštų nuo vartų linijos kamuolių komandinėje įskaitoje. Iš viso net keturis kartus Alžyro futbolininkai padėjo savo vartininkui ir paskutinę akimirką numušdavo į vartus skriejantį kamuolį. Po du kartus tai teko daryti Nigerijos ir Nyderlandų futbolininkams.

Kamuolio atmušimai nuo vartų linijos, komandos
Kamuolio atmušimai nuo vartų linijos, komandos

Patys neefektyviausi įvarčių mušėjai yra brazilas Hulkas bei nigeriečiai Emmanuelis Emmenike ir Ogenyi Onazis, kurie į vartus smūgiavo po 11 kartų, tačiau neįmušė nė vieno įvarčio. Po 9 kartus nesėkmingai smūgiavo Ganos puolėjas Christianas Atsu ir graikas Lazaros Hristodoulopoulos.

Neefektyviausi žaidėjai mušant įvarčius
Neefektyviausi žaidėjai mušant įvarčius

Vartus sulaužyti daugiausia kartų bandė Prancūzijos rinktinės žaidėjai, kurie per ketverias rungtynes net penkis kartus smūgiais sudrebino skersinį arba virpstą. Keturis kartus į vartų konstrukciją pataikė graikai, tris – Kamerūno futbolininkai.

Pataikyta į vartų konstrukciją
Pataikyta į vartų konstrukciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius