Kamerūno futbolo federacija tiria, ar iš tiesų lažybų mafija pasipelnė iš sutarto šios šalies rinktinės pralaimėjimo Kroatijai

Kamerūno futbolo federacija pradėjo tirti vieno garsiausių pasaulyje lažybų mafijos, kuri pelnosi iš sutartų sporto varžybų, atstovų Wilsono Rajo Perumalo pareiškimą, kad Kamerūno rinktinės pralaimėjimas Kroatijai Pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje buvo sutartas iš anksto.
Alexandre Songui rodoma raudona kortelė
Alexui Songui rodoma raudona kortelė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kamerūno futbolo federacija tai pranešė savo oficialiame tinklalapyje.

Vokietijos leidinys „Spiegel“, remdamasis W.R.Perumalu, teigia, kad rungtynių rezultatas – Kamerūno pralaimėjimas Kroatijai 0:4 buvo suplanuotas iš anksto dėl didelių statymų lažybų kontorose. Taip pat įtariama, kad Kamerūno saugas Aleksas Songas sąmoningai siekė būti pašalintas iš aikštės, kai pirmajame kėlinyje kirto koratų puolėjui Mario Mandžukičiui ranka į nugarą.

asiaone.com/Wilsonas Raj Perumalis
asiaone.com/Wilsonas Rajas Perumalas

Sutartų rungtynių organizatorius singapūrietis W.R.Perumalas pareiškė, kad grupių turnyro antro turo Kamerūno ir Kroatijos rungtynių rezultatas bei eiga jam buvo žinoma dar joms neprasidėjus. Kamerūnas pralaimėjo Kroatijai 0:4.

W.R.Perumalas savo paskyroje „Facebook“ socialiniame tinkle parašė, kad Kamerūnas pralaimės 0:4, o skandalais čempionate pagarsėjusios Afrikos rinktinės žaidėjas bus pašalintas iš aikštės pirmajame kėlinyje.

Likus kelioms valandoms iki rungtynių W.R.Perumalas savo paskyroje „Facebook“ socialiniame tinkle parašė, kad Kamerūnas pralaimės 0:4, o skandalais čempionate pagarsėjusios Afrikos rinktinės žaidėjas bus pašalintas iš aikštės pirmajame kėlinyje, rašo „Spiegel“.

Kroatija iš tiesų sutriuškino Kamerūną 4:0, o 40 min. Kamerūno saugas A.Songas už atvirą smūgį į nugarą kroatų puolėjui Mario Mandžukičiui gavo raudoną kortelę.

„Šitoje komandoje yra septyni supuvę žaidėjai“, – „Spiegel“ cituoja singapūrietį.

Tačiau FIFA direktorius saugumo klausimams Ralfas Mutschke pareiškė, kad čempionato organizatoriai neturi įtarimų, kad kurios nors rungtynės buvo sutartos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius