Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Louisas Van Gaalas: „Ir vėl būčiau metęs į 11 metrų loteriją Timą Krulį, bet neliko keitimų“

Nyderlandų futbolo rinktinės treneris Louisas van Gaalas trečiadienio pusfinalio akistatoje su Argentina norėjo pakartoti tą patį manevrą, kuris davė puikų rezultatą per Pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalį su Kosta Rika. Kaip ir dvikovoje su argentiniečiais, olandams teko mušti 11 metrų baudinius, o L.van Gaalas prieš pat juos padarė neįtikėtiną ėjimą – pakeitė vartininką.
Nyderlandų futbolo rinktinės treneris Louisas van Gaalas
Nyderlandų futbolo rinktinės treneris Louisas van Gaalas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Iki to momento planetos pirmenybėse nežaidęs vartininkas Timas Krulis prieš pat baudinių seriją įėjo į aikštę vietoj Jaspero Cillesseno ir atrėmė 2 smūgius, kurie garantavo kelialapį į pusfinalį.

Pusfinalyje su Argentina L.van Gaalas tik stebėjo, kaip J.Cillessenas traukia kamuolius iš vartų, o jo ekipa skęsta. Olandai po 11 metrų baudinių serijos 2:4 nusileido Argentinai ir kovos dėl čempionato bronzos medalių.

Pusfinalyje su Argentina L.van Gaalas tik stebėjo, kaip J.Cillessenas traukia kamuolius iš vartų, o jo ekipa skęsta.

„Aš norėjau padaryti tą patį – mesti į 11 metrų loteriją Timą. Tačiau supratau, kad to daryti negaliu – išnaudojau visus 3 keitimus. Visi jie buvo būtini. Indi iš žaidimo išėmiau, kad jis neprisižaistų iki raudonos kortelės, Jongą reikėjo keisti kito vaidmens futbolininku, o van Persie buvo tiesiog išsunktas“, – dėstė Nyderlandų ekipos strategas.

Jis papasakojo, ką jautė, kai jo komanda nevykusiai mušė 11 metrų baudinius.

„Pirmasis smūgis suteikia serijai tam tikrą užsivedimą. Pataikai tu, varžovas nepataiko – psichologiškai esi geresnėje situacijoje. Ir atvirkščiai. Ronas Vlaaras neįmušė ir mums teko vytis. Tai buvo negerai. O likimo ironija yra tokia, kad Ronas šiame mače buvo geriausias, o lyg tyčia nepataikė nuo 11 metrų žymos. Kita vertus – visas pasaulis žino – nėra taip lengva įmušti, kaip tai atrodo stebint iš šalies“, – spaudos konferencijoje kalbėjo L.van Gaalas.

Pats R.Vlaaras nebandė ieškoti pasiteisinimo: „Niekada nenusimetu atsakomybės. Velnias, aš ėjau prie kamuolio ir nervinausi, nebuvau susikaupęs. Aš privalėjau įmušti, tačiau to nepadariau.“

Paaiškėjo ir dar vienas faktas, kodėl L.van Gaalas 11 metrų baudinius atremti ir vėl norėjo siųsti T.Krulį. Mat „Ajax“ ekipos vartininkas ir pagrindinis Nyderlandų ekipos vartų sargas J.Cillessenas per visą savo karjerą nėra atrėmęs nė vieno 11 metro baudinio.

Buvo apskaičiuota, kad į jo vartus buvo mušti aštuoni 11 metrų baudiniai Nyderlandų čempionate, trys – Čempionų lygoje ir jau dabar 6 – Pasaulio čempionate. Nė karto jis komandos neišgelbėjo.

Tuo tarpu antrojo 11 metrų baudinio neįmušęs Wesley Sneijderis apkaltino Argentiną, kad ji specialiai nežaidė ir neleido žaisti olandams.

„Rungtynėse buvo tik viena komanda, kuri labai norėjo 11 metrų baudinių, – tai Argentina. Ši nesėkmė – labai didelis smūgis. Mes buvome verti geresnio rezultato. Tačiau būna dienų lyg tyčia ir aš nekenčiu jų“, – piktai kalbėjo W.Sneijderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius