Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 29 /2014 06 30

Pasaulio čempionate Kosta Rika ir toliau stebina: po baudinių serijos nugalėjo Graikiją bei pirmą kartą istorijoje žais ketvirtfinalyje

Pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje sekmadienio vakarą turėjo atsirasti istorinis įrašas ties Graikijos arba Kosta Rikos rinktinėmis – vienai iš jų patekimas į pirmenybių ketvirtfinalį turėjo būti pirmasis per visą varžybų istoriją. Laimingą bilietą Brazilijoje ištraukė kukli Kosta Rika, kuri žūtbūtiniame, varginančiame ir daugiau kaip 120 minučių vykusiame mače sugebėjo išplėšti pergalę po 11 metrų baudinių. Kostarikiečiai įmušė visus 5 baudinius, o graikai – 3.
Kosta Rikos rinktinė – pirma kartą pasaulio čempionato ketvirtfinalyje
Kosta Rika - pirma kartą pasaulio čempionato ketvirtfinlayje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Pasaulio futbolo čempionato Brazilijoje atradimu tapusi Kosta Rikos rinktinė sensacingai, tačiau pelnytai laimėjo D grupės kovas ir prasibrovė į aštuntfinalį, į kurį kelią taip pat prasiskynė antroje C grupės vietoje likusi niekuo iki tol nestebinusi Graikija. Ši pora aštuntfinalio etape buvo laikoma bene silpniausia. Po žūtbūtinės kovos toliau žengė Centrinės Amerikos atstovai, kurie ketvirtfinalyje susigrums su Nyderlandais.

Nors pradžioje šio aštuntfinalio favoritu buvo laikoma dar nė karto turnyre nepralaimėjusi Kosta Rika, viskas apsivertė 67-ąją minutę, kai iš aikštės dėl antrosios geltonos kortelės buvo pašalintas O.Duarte.

Dar prieš tai 52-ąją min. įvartį į Graikijos komandos vartus įmušė Brianas Ruizo. Iki pat kėlinio pabaigos Centrinės Amerikos ekipa laikėsi iš paskutiniųjų, nors graikai turėjo ne vieną puikią progą pasižymėti. Tačiau jau per pridėtą teisėjo laiką vis dėlto kostarikiečiai neatlaikė spaudimo – po savotiško šturmo nuo vartininko atšokusį kamuolį nestipriu smūgiu į vartus pasiuntė Sokratis.

Pasibaigus mačui už kalbas ir protestus iš aikštės buvo išvarytas Graikijos rinktinės treneris Fernando Santosas, kuris taip ir nematė, kaip sekėsi jo ekipai.

Ekipos buvo priverstos žaisti pratęsimą ir, nors Graikija dominavo aikštėje, jai nepasisekė dar kartą įmušti ir išplėšti pergalę. Tad antrą kartą per jau keturis įvykusius aštuntfinalius ekipos mušė 11 metrų baudinius – savotišką loteriją.

Įdomu, kad pasibaigus mačui už kalbas ir protestus iš aikštės buvo išvarytas Graikijos rinktinės treneris Fernando Santosas, kuris taip ir nematė, kaip sekėsi jo ekipai.

Lemiamu loterijos momentu tapo ketvirtasis serijos smūgis – iki tol žaidėjai mušė be klaidų. Ketvirtąjį kartą graikų vartininką nuginklavo J.Campbellas, tačiau graiko Theofanio Geko smūgį atrėmė Kosta Rikos vartininkas. Penktąjį kartą nuo 11 metrų žymos smūgiavo M.Umania ir jis nesuklydo – 5:3 laimėjo kostarikiečiai ir pirmą kartą šalies futbolo istorijoje žais Pasaulio čempionato ketvirtfinalyje.

Kosta Rika Brazilijoje stebuklus pradėjo išdarinėti jau nuo pat pirmų čempionato rungtynių, kuriose netikėtai patiesė favorite laikytą Urugvajaus ekipą 3:1.

Po šios pergalės nuostatą „būna dienų lyg tyčia“ kostarikiečiai paneigė mače su Italija, kuri taip pat buvo nugalėta 1:0. Kosta Rikos žaidėjai neįveikė tik anglų, su kuriais išsiskyrė taikiai 0:0, tačiau abiem komandoms nebuvo reikalo draskytis – Kosta Rika turėjo kelialapį į kitą varžybų etapą, o anglai jau krovėsi lagaminus namo.

Rezultatas:
 
Kosta Rika 1 – 1 Graikija (po pratęsimo)
(11 metrų baudiniai: 5-3)
52‘ [1 – 0] Bryanas Ruizas
66‘ Oscaras Duarte (Kosta Rika) – raudona kortelė
90‘ [1 – 1] Sokratis Papastathopoulos
 
11 metrų baudiniai:
 
Celso Borgesas (Kosta Rika) – 1:0
Kostas Mitroglou (Graikija) – 1:1
Bryanas Ruizas (Kosta Rika) – 2:1
Lazaros Christodoulopoulos (Graikija) – 2:2
Geancarlo Gonzalezas (Kosta Rika) – 3:2
Jose Cholevas (Graikija) – 3:3
Joelis Campbellas (Kosta Rika) – 4:3
Theofanis Gekas (Graikija) – 4:3
Michaelis Umana (Kosta Rika) – 5:3

Kosta Rikos ir Graikijos rinktinių aštuntfinalio rungtynių statistika:

Kosta Rika – Graikija

įvarčiai 1 1

smūgiai 6 24

smūgiai į vartus 2 13

kampiniai 3 11

nuošalės 0 10

pražangos 23 16

geltonos kortelės 6 2

raudonos kortelės 1 0

kamuolio kontrolė 43 proc. 57 proc.

Rezultatyviausias futbolo čempionato žaidėjas – 5 įvarčiai – Jamesas Rodriguezas (Kolumbija).

Rungtynės

11 metrų baudiniai

5 serija: M.Umania – 5:3

T.Gekas – vartininkas atmušė kamuolį 4:3

4 serija: J.Campbellas – 4:3

J.Cholevas – 3:3

3 serija: G.Gonzalezas – 3:2

L.Christodoulopoulos – 2:2

2 serija: B.Ruizas – 2:1

K.Mitroglou – 1:1

1 serija: C.Borgesas – 1:0

Pratęsimas: Kosta Rika – Graikija 1:1

112 min.  Kosta Rika „pramiegojo“ kontrataką ir prieš du gynėjus išbėgo penki Graikijos žaidėjai, tačiau stiprų smūgį nuo 15 metrų žymos atmušė K.Navasas.

107 min. Graikijos žaidėjas bandė iššokti vienas prieš vartus, tačiau Kosta Rikos vartininkas K.Navasas sugebėjo išlupti kamuolį iš po graiko kojų. 

100 min. Eilinis graikų baudos smūgis į vartininko aikštę, šioks toks samyšis ir įvartį iš kelių metrų galėjo įmušti Sokratis, tačiau paskutiniu momentu kamuoliui skrieti į vartus  sutrukdė gynėjo koja. 

95 min. Kosta Rikos žaidėjams, kurių yra tik dešimt, sunkiai sekėsi atremti graikų atakas – tik pastarųjų klaidos ar vartininko pastangos gelbėjo kostarikiečius nuo įvarčio.

Antrasis kėlinys: Kosta Rika – Graikija 1:1 (0:0).

119 min.  Vienas prieš vartininką iššoko K.Mitroglou, tačiau sugebėjo nepataikyti į vartus. Rezultatas išliko nepakitęs – tai, greičiausiai, buvo paskutinė graikų galimybė išplėšti pergalę.

90 min. ĮVARTIS. Sokratis sugebėjo baudos aikštėje smūgiuoti atšokusį kamuolį nuo Kosta Rikos vartininko ir rezultatas lygus. 

88 min. Graikas A.Samaris, prasiveržęs į baudos aikštelę, skersavo kamuolį su viltimi, kad kas nors iš draugų pakiš koją. Tačiau Kosta Rikos vartininkas paskutiniu momentu iš po kojų „susirinko“ kamuolį.  

80 min. Iki Kosta Rikos vartų buvo apie 25 metrus – baudos smūgį atliko K.Karagounis, tačiau labai jau netiksliai.

71 min. Graikai užspaudė varžovus – kostarikiečių vartininkas vienoje iš graikų atakų nepagavo kamuolio, tačiau išgelbėjo gynėjai. Išmušė kamuolį toliau nuo vartų.  

67 min. Kosta Rika liko dešimtyje – už šiurkštų prasižengimą antrą geltoną ir iškart raudoną kortelę gavo O.Duarte.

52 min. ĮVARTIS. Perdavus kamuolį į graikų komandos baudos aikštelę, nė vienas iš gynėjų neuždengė Briano Ruizo ir šis pažeme smūgiavo – vartininkas tik stebėjo, kaip kamuolys įrieda į vartus. Tai antrasis kostarikiečio įvartis čempionate.

 

46 min. Graikai pagaliau po baudos smūgio bandė galva smūgiuoti į vartus, tačiau vartininkas lengvai pagavo kamuolį.

Pirmasis kėlinys: Kosta Rika – Graikija 0:0

43 min. Graikai net ir varžovų pusėje kovojo dėl kamuolio ir tai davė vaisių – kostarikiečiai prarado kamuolį, o graikai iš kairės aikštės pusės gavo teisę atlikti baudos smūgį. Tačiau kaip visada – aukštas kamuolys į baudos aikštelę ir lengvas „grobis“ Kosta Rikos vartininkui.

37 min.  Idealus perdavimas į Kosta Rikos vartininko zoną ir G.Salpingidis vienas prieš vartus iš  trijų metrų nuotolio spyrė, tačiau pataikė į vartininką. Šimtaprocentė proga įmušti įvartį. 

22 min.  Dešiniame krašte prie pat baudos aikštelės linijos teisę smūgiuoti baudinį gavo Kosta Rikos ekipa. Tačiau skersuoto į vartininko aikštelę kamuolio niekas iš kostarikiečių „neuždarė“.

19 min.  Sėkmingiau atakuojantys Kosta Rikos žaidėjai vis dėlto atsitrenkia į puikią graikų gynybą. Europiečiai labiau galvoja apie savo vartų saugumą nei puolimą.

7 min. Kosta Rikos ekipa atakavo kairiuoju kraštu ir labai grėsmingai smūgiavo Ch.Bolanosas – kamuolys praskriejo virš vartų.

1 min. Graikai po baudos smūgio pirmieji bandė patikrinti Kosta Rikos vartininko budrumą, tačiau kamuolys skriejo labai aukštai virš vartų.

Startinės komandų sudėtys:

Kosta Rika: Keyloras Navasas, Geancarlo Gonzalezas, Junioras Diazas, Cristianas Gamboa, Michaelis Umana, Oscaras Duarte, Yeltsinas Tejeda, Christianas Bolanos, Bryanas Ruizas, Celso Borgesas, Joelis Campbellas.

Graikija: Orestis Karnezis, Vasilios Torosidis, Konstantinos Manolas, Jose Cholevas, Sokratis Papastathopoulos, Lazaros Christodoulopoulos, Georgios Karagounis, Andreas Samaris, Ioannis Maniatis, Georgios Samaras, Dimitrios Salpingidis.    
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius