-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 30 /2014 07 01

Pasaulio čempionato aštuntfinalis: Vokietijos futbolininkai tik vargais negalais po pratęsimo įveikė iš anksto nurašytą Alžyrą – 2:1

Pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalyje Vokietijos futbolo rinktinė dvi valandas vargo su kuklia Alžyro rinktine, tačiau galiausiai po pratęsimo įveikė ją rezultatu 2:1. Vokiečių pergalę lėmė Andre Schuerlle ir Mesuto Ozilo įvarčiai.
Andre Shuerlle
Andre Shuerlle / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Nors vokiečiai buvo aiškūs susitikimo favoritai, tačiau Alžyro futbolininkai nuo pat mačo pradžios neleido europiečiams jaustis šeimininkais. Kamuolio kontrolė buvo vokiečių rankose, tačiau jų atakos strigdavo afrikiečių gynyboje, o Alžyro futbolininkai nuolat grasino pavojingomis kontratakomis.

Abiejų ekipų žaidėjai turi būti ypač dėkingi savo vartininkams. Alžyrietis Raisas M'Boulhi atmušė ne vieną itin pavojingą vokiečių smūgį, o Manuelis Neueris rungtynių metu galėjo būti sumaišytas su gynėju. Vokietis daugybę kartu turėjo lėkti iš savo baudos aikštelės, kad sustabdytų greitas Alžyro kontratakas, pradėtas tolimu perdavimu pirmyn.

Nors baigiantis pagrindiniam mačo laikui vokiečiai buvo užspaudę varžovus, tačiau išsiveržti į priekį jiems nepavyko. Visus jų bandymus gesino arba gynėjai, arba keliskart tiesiog neįtikėtinai sužaidęs R.M'Boulhi.

Tik prasidėjus pratęsimui Alžyro gynyba kapituliavo, kai po T.Muellerio reido kairiuoju kraštu ir skersuoto žemo perdavimo į baudos aikštelę į vartus įmušė Andre Schuerlle. Gavę įvartį alžyriečiai stengėsi atakuoti ir buvo surezgę gana pavojingų atakų, tačiau gerų progų įvarčiams nebuvo.

Negana to, puldami Alžyro žaidėjai palikdavo spragų gynyboje ir viena jų varžovai pasinaudojo. 120-ąją minutę įvartį įkalė Mesutas Ozilas. Nors alžyriečiai kone per akimirką atsakė taikliu A.Djabou įvarčiu, tačiau laiko antram neužteko.

Vokietijos futbolo rinktinė ketvirtfinalyje kausis su Prancūzijos futbolininkais penktadienį 19 val. Lietuvos laiku „Maracana“ stadione Rio de Žaneire.

Antrasis pratęsimas: Vokietija – Alžyras 2:1

120+2 min. ĮVARTIS! ALŽYRAS SUŠVELNINO REZULTATĄ! Po skersuoto perdavimo iš krašto A.Djabou įmušė paguodos įvartį, tačiau laiko jau buvo per mažai ir netrukus rungtynės baigėsi.

120 min. ĮVARTIS! Vokiečiai pribaigė kovinguosius Alžyro futbolininkus. Du vokiečiai atsidūrė prieš vieną gynėją, apžaidė vartininką ir į vartus spyrė T.Muelleris, tačiau jo smūgį nuo vartų numušė gynėjai. Vis dėlto prie kamuolio pirmas buvo MESUTAS OZILAS, kuris įspyrė savo pirmą įvartį.

118 min. Vokiečiai surengė kelias iš eilės pavojingas atakas, atsidurdami prie pat varžovų vartų, tačiau vartininkas ir gynėjai paskutinėse fazėse žaidė puikiai.

115 min. Alžyro futbolininkai jau puolė desperatiškai, tačiau aštrumo atakos smaigalyje trūko, be to, vokiečiai puikiai „gaudė“ varžovus su nuošalėmis.

110 min. Alžyro futbolininkai stengėsi rengti atakas, tačiau dabar vokiečiai jau nebeskubėjo ir tvarkingai gynėsi.

109 min. C.Krameris žengė į aikštę vietoj B.Schweinsteigerio.

107 min. Netoli baudos aikštelės prasižengė P.Lahmas ir Alžyro futbolininkai turėjo progą baudos smūgiui.

Pratęsimas: Vokietija – Alžyras 1:0

102 min. TAI GALĖJO BŪTI 1:1. Po kampinio kamuolys nukrito po M.Mostefa kojomis, tačiau smūgis skriejo visai šalia vartų.

100 min. Alžyro rinktinėje du keitimai: R.Halliche'ą pakeitė M.Bougherra, o E.Soudanį – A.Djabou.

96 min. Dar viena proga Vokietijai, kai toli pabėgo M.Ozilas, tačiau paskutinę akimirką R.Halliche'as nepasimovė ant saugo klaidinamo judesio.

92 min. ĮVARTIS! Tik prasidėjus pratęsimui po T.Muellerio reido kairiuoju kraštu ir skersuoto žemo perdavimo į baudos aikštelę į vartus įmušė Andre Schuerlle.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andre Schuerlle įvartis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andre Schuerlle įvartis

Antrasis kėlinys: Vokietija – Alžyras 0:0

90+4 min. Po A.Schuerlle perdavimo pažeme iš dešinės skirtas kampinis – paskutinė proga Vokietijai. R.M'Boulhi užtikrintai sugavo į baudos aikštelę siųstą kamuolį.

90+2 min. Teisėjui pridėjus keturias minutes tribūnos nepatenkintos ūžė. Jėgų aiškiai jau trūko ir vokiečiams, kurie vis dėlto stengėsi atakuoti.

90 min. NEĮTIKĖTINA! R.M'Boulhi sulaikė dar vieną smūgį galva iš gana artimo atstumo. Bandė įmušti B.Shweinsteigeris, tačiau smūgis buvo gana silpnas, nors atstumas ir mažas.

89 min. Jeigu vokiečiai laimės mačą, jie turės būti itin dėkingi M.Neueriui. Vartininkas vėl atsidūrė kone 30 metrų nuo vartų, kad sustabdytų greitą Alžyro ataką.

88 min. Vokietijos rinktinės baudos smūgis išėjo labai nevykęs – prieš pat kamuolį suklupo T.Muelleris. Neaišku – puolėjas norėjo smūgiuoti ar tik prabėgti pro kamuolį.

86 min. Po J.Boatengo bandymo smūgiuoti iš toli, kamuolį ranka lietė smūgį užstojęs S.Feghouli. Skirtas baudos smūgis maždaug 30 metrų atstumu nuo vartų.

82 min. T.Muelleris vėl sudraskė dešinį varžovų gynybos kraštą, mušė iš arti, tačiau nepataikė į vartus.

80 min. RAISAS M'BOLHI! Tiesiog neįtikėtinas Alžyro rinktinės vartininko žaidimas – T.Muelleris nesugebėjo jo nuginkluoti, nors mušė galva vos iš kelių metrų.

79 min. Dar viena labai pavojinga vokiečių ataka. Dešinėje pusėje kelis varžovus suklaidinęs T.Muelleris atliko perdavimą B.Schweinsteigeriui, tačiau jo smūgis galva skriejo pro šalį.

77 min. Y.Brahimi žengė į aikštę vietoj S.Taidero.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mesutas Ozilas ir Saphiras Taideras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mesutas Ozilas ir Saphiras Taideras

75 min. Alžyro rinktinė pagaliau sugebėjo smūgiuoti į vartus, tačiau tolimas ir gana silpnas I.Slimani smūgis skriejo tiesiai į M.Neuerį.

72 min. M.Neueriui eilinį kartą greitos varžovų atakos metu teko išbėgti iš savosios baudos aikštelės, kad galėtų padėti gynėjams.

70 min. Saugas S.Khedira pakeitė susižeidusį gynėją S.Mustafi.

67 min. Alžyriečiai ir toliau sėkmingai gynėsi nuo visų vokiečių atakų. Pastariesiems nesisekė pramušti gynybos nei trumpais perdavimais pažeme, nei aukštais kamuoliais. Be to, afrikiečiai žaidė ne nuobodžiai, o stengėsi palaikyti kamuolį aikštės viduryje, rengė atakas.

60 min. Vokiečiai visiškai užgulė varžovų vartus, suvarydami juos kone į baudos aikštelę. Alžyro futbolininkams jau teko galvoti vien apie gynybą.

57 min. Vokiečiai kaip reikiant supyko. R.Mbolhi vėl teko atmušinėti kamuolį rankomis – jau po P.Lahmo smūgio.

51 min. Nors vokiečiai nuo pradžių užgulė varžovų vartus, tačiau alžyriečiai iškart priminė, kad moka kontratakuoti ir atsidūrė puolime keturi prieš keturis. Vokietijos gynėjai sugebėjo atsimušti.

49 min. S.Mustafi galva iš gana arti turėjo puikią progą, tačiau smūgiavo tiesiai į Alžyro rinktinės vartų sargą.

46 min. Iškart po pertraukos M.Goetze vietą aikštėje užleido A.Schuerrlei.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Thomasas Muelleris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Thomasas Muelleris

Pirmasis kėlinys: Vokietija – Alžyras 0:0

45 min. Kėliniui baigiantis vokiečiai užspaudė varžovus prie vartų, tačiau pavojingų smūgių neatliko.

41 min. R.Mbolhi! Puikus Alžyro vartininko žaidimas. Jis dukart iš eilės atmušė galingus smūgius – iš toli šovė T.Kroosas, vartininkas kamuolį atmušė tiesiai M.Goetzei, kuriam iš kelių metrų R.Mbolhi pramušti nepavyko.

40 min. Po tolimo alžyriečių perdavimo pirmyn vėl iš vartų skuosti teko M.Neueriui.

39 min. Lengviau atsiduso vokiečiai. Po kampinio kamuolys toli atšoko S.Taiderui, kurio stiprų smūgį blokavo J.Boatengas.

35 min. ​Pavojingai būdamas netoli vartų galva smūgiavo S.Mustafi, tačiau netaikliai.

32 min. Vokiečiai prasižengė pora metrų prieš baudos aikštelę kairiajame krašte. S.Feghouli baudos smūgis skriejo stipriai per aukštai.

28 min. Vokietijos rinktinės vartininkui M.Neueriui vėl teko bėgti toli iš savų vartų ir kojomis išmušti kamuolį jau už baudos aikštelės.

23 min. Atsibudo ir vokiečiai – pavojingai į vartus galva mušė B.Howedesas.

20 min. Per pirmas 20 minučių vokiečiai kamuolį kontroliavo 71 proc. laiko, tačiau į vartų plotą po kartą pataikė abi komandos. Alžyro rinktinės perdavimų tikslumas – vos 62 proc.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Faouzi Ghulamo smūgis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Faouzi Ghulamo smūgis

18 min. F.Ghoulamas! Krašto gynėjo reidas kairiuoju kraštu sugriovė visą vokiečių gynybą, tačiau smūgis buvo šiek tiek netaiklus.

17 min. Kamuolys vartuose! Alžyro futbolininkų džiaugsmą kaip mat nutraukė teisėjas, užfiksavęs nuošalę I.Slimani.

15 min. Alžyro rinktinė surengė žaibišką ataką, kurioje prie pat vartų atsidūrė S.Feghouli, tačiau kampas smūgiui buvo per aštrus.

14 min. Tolimą ir pavojingą S.Khediros smūgį atrėmė vartininkas R.Mbolhi.

13 min. Alžyro futbolininkai po truputį įsidrąsino ir vis dažniau lankėsi varžovų aikštės pusėje. Vis dėlto, afrikiečiai nelėkė be galvos, o bandė pirmiausi tvarkingai apsiginti, o po to rengti kontratakas.

9 min. Alžyro futbolininkai parodė, kad vokiečiai privalo žaisti atidžiai. Tolimas perdavimas į priekį išvedė I.Slimani vienas prieš vieną su vartininku M.Neueriu, kuriam teko išbėgti toli iš vartų, tačiau vokietis sužaidė užtikrintai.

5 min. Kaip ir buvo galima tikėtis, Alžyro futbolininkai itin didelį dėmesį kreipė į gynybą. Per pirmas penkias minutes alžyriečiai net nebuvo normaliai persivarę kamuolio į varžovų aikštės pusę.

3 min. ​Pirmasis pavojingesnis momentas sukurtas po P.Lahmo perdavimo į kraštą S.Mustafi, tačiau teisėjas vokiečiams užfiksavo nuošalę. 

Startinės sudėtys:

Vokietijos rinktinei negalės padėti ne tik L.Podolskis, bet ir karščiuojantis M.Hummelsas.

Alžyras: R.Mbolhi, F.Ghoulamas, E.Belkalemas, R.Halliche, M.Lacenas, S.Feghouli, I.Slimani, Soudani, S.Taideras, A.Mandi, M.Mostefa.

Vokietija: M.Neueris, B.Howedesas, B.Schweinsteigeris, M.Ozilas, T.Mulleris, P.Lahmas, P.Mertesackeris, T.Kroosas, M.Gotze, J.Boatengas, S.Mustafi.


Kelias: Vokietijos futbolininkai F grupės varžybas pradėjo triuškinančia pergale 4:0 prieš Portugaliją, tačiau antrose rungtynėse sulaukė rimto Ganos pasipriešinimo ir tik per plauką išplėšė lygiąsias – 2:2. Paskutinėse rungtynėse vokiečiai 1:0 palaužė JAV futbolininkus.

Alžyro rinktinė jau pirmajame mače puikiai kovojo su Belgija, tačiau pralaimėjo 1:2. Po to alžyriečiai 4:2 įveikė Pietų Korėją, o lemiamose rungtynėse išplėšė lygiąsias 1:1 su Rusija ir iškovojo kelialapį į aštuntfinalį.

Lyderiai: vokiečiams jau keturis įvarčius yra įmušęs Thomasas Muelleris, tiesa, tris iš jų – mače su Portugalija. Dar po taiklų smūgį yra atlikę Mario Goetze, Miroslavas Klose ir Matsas Hummelsas.

Alžyro komandoje dukart pasižymėjęs yra Islamas Slimani, po kartą – Yacine'as Brahimi, Sofiane'as Feghouli, Rafikas Halliche'as ir Abdelmoumene'as Djabou.

Tarpusavio rungtynės: Vokietija prieš Alžyrą yra pralaimėjusi abu susitikimus. Vienintelės šių komandų rungtynėse pasaulio čempionate 1982 baigėsi Alžyro pergale 2:1 ir skandalu – vėliau tuometės Vakarų Vokietijos ir Austrijos komandos sužaidė palankiu joms rezultatu ir išmetė Alžyrą iš čempionato.

Faktai:

– Po 1982-ųjų pergalės Alžyras prieš Europos komandas daugiau niekada nelaimėjo – 3 lygiosios ir 5 pralaimėjimai

– Alžyras tapo šeštąja Afrikos komanda, pasiekusia Pasaulio futbolo čempionato atkrintamąsias po Maroko, Kamerūno, Nigerijos, Ganos ir Senegalo

– Pastaruosiuose trijuose čempionatuose Vokietija pasiekė pusfinalį – niekas to nėra padaręs keturis kartus iš eilės

– Vokietijos futbolo rinktinė grupės varžybos atliko daugiausia tikslių perdavimų čempionate – 1999

– T.Muelleris per 9 pasaulio čempionatų rungtynes yra įmušęs 9 įvarčius

– Niekas be Alžyro rinktinės šiame čempionate dar neįmušė dviejų įvarčių galva

– M.Klosei reikia dar vieno įvarčio, kad jis taptų visų laikų rezultatyviausiu planetos pirmenybių žaidėju. Su 15 taiklių smūgių jis šiuo metu dalijasi pirmą vietą su Ronaldo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius