Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio futbolo čempionato dalyviams – baigiamasis pasirengimo etapas

Futbolo rinktinės ruošia ginklus pasaulio čempionatui. „Viasat Sport Baltic“ kanalas šią savaitę parodys penkerias kontrolines rungtynes. Jose žais septynios pasaulio pirmenybių, kurios prasidės birželio 12 dieną Brazilijoje, dalyvės.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Birželio 4 d. 1.55 val. (naktį iš antradienio į trečiadienį) prasidės tiesioginė Graikijos ir Nigerijos komandų mačo transliacija. 4 d. 22.10 val. – Islandijos ir Estijos dvikova, 6 d. 22.30 val. – Vokietijos ir Armėnijos akistata, 6 d. 23.45 val. – Australijos ir Kroatijos mūšis, 8 d. 1.30 val. (naktį iš šeštadienio į sekmadienį) – JAV ir Nigerijos futbolininkų rungtynės.

Graikai toli gražu nepriskiriami prie favoritų, bet tikisi pateikti staigmeną – kaip ir prieš 10 metų, kai sensacingai tapo Europos čempionais. Graikijos rinktinė Brazilijoje pateko į ne itin stiprią C grupę, kurioje dar žais Kolumbija, Japonija ir Dramblio Kaulo Krantas. Visos keturios komandos turi realių šansų patekti į kitą etapą, nes jos panašaus pajėgumo.

Nigerija rungtyniaus F grupėje kartu su Argentina, Bosnija ir Hercegovina bei Iranu. Prognozuojama, kad nigeriečiai dėl antrosios vietos grumsis su bosniais. Praėjusią savaitę Nigerija kontrolinį mačą su Škotija Londone baigė 2:2. Šias rungtynes apgaubė skandalo šleifas – įtariama, kad kai kurie abiejų ekipų žaidėjai sutarė dėl taikios dvikovos baigties.

Vokiečiai vadinami vienais pagrindinių pirmenybių favoritų. Jų tikslas – tapti čempionais. Vokietijos futbolininkai G grupėje išmėgins jėgas su Portugalija, Gana ir JAV. Amerikiečiams peržengti grupės varžybų barjerą bus itin sudėtingas uždavinys.

Australai pirmieji atvyko į Braziliją, kad galėtų visiškai aklimatizuotis ir geriau pasirengti turnyrui. Tačiau vargu ar tai juos išgelbės. Šios šalies nacionalinė ekipa žais bene pajėgiausioje B grupėje su Ispanija, Olandija ir Čile.

Kroatai pasiryžę pakovoti dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Čempionatą jie pradės dvikova su šeimininkais brazilais. A grupėje dar rungtyniaus Meksika ir Kamerūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius