-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionato uždanga pakyla: Brazilija – Kroatija: komandų pristatymas ir taktinė analizė

Dvidešimtasis pasaulio futbolo čempionatas prasideda ketvirtadienį rungtynėmis A grupėje tarp šeimininkės Brazilijos ir Kroatijos rinktinių. Tinklaraštis dezinformacija.net pristato jums pirmosios čempionato dvikovos komandas bei pateikia trumpą ekipų taktikos analizę.
Neymaras
Neymaras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

BRAZILIJA

Pravardė: Selecao (išrinktieji)

Treneris: Luizas Felipe Scolari – po nesėkmingų metų „Chelsea“, „Bunyodkor“ ir „Palmeiras“ klubuose atrodė, kad L.F.Scolari karjeros geriausi laikai jau praeityje. Tačiau Brazilijos futbolo federacija ryžosi suteikti jam dar vieną šansą ir būtent jam patikėjo vesti rinktinę į namuose vyksiantį pasaulio čempionatą. Po itin sėkmingos praėjusių metų Konfederacijų taurės atrodo, jog sprendimas pasiteisino.

Žvaigždė: Neymaras („Barcelona“). Drįstu teigti, jog ryškiausia viso čempionato žvaigždė ir pagrindinis jo simbolis, kuris šį kartą užgožia net L.Messi ir C.Ronaldo. Pirmas jo sezonas Europoje nebuvo pats geriausias, tačiau panašu, kad Neymaras rinktinėje būna visai kitas žaidėjas nei „Barcelona“ klube.

Taktika: 4-2-3-1 ar 4-3-3 – čia jau paliekama vietos interpretacijai. L.F.Scolari taktikoje žaidėjams suteikia daug laisvės, tad net mobilūs ir techniški centro gynėjai stipriai prisideda kuriant. Tiek Neymaras, tiek kitame puolimo krašte žaidžiantis Hulkas būdami su kamuoliu dažniausiai kerta į vidurį, o tą kraštuose atsiradusią erdvę išnaudoja ultra atakuojantys krašto gynėjai Dani Alvesas ir Marcelo. Didžiausias klaustukas – ar treneris pasirinks puikų sezoną Anglijoje sužaidusį Fernandinho, ar jau rinktinėje išbandytą Luizą Gustavo.

Stipriosios vietos:

-Komandos vienybė
-Sugebėjimas improvizuoti
-Puikus žaidimas tiek pozicinėse, tiek greitose atakose.

Silpnosios vietos:

-Absurdiškai dideli lūkesčiai, galintys pakišti koją
-Centro puolėjo pozicija
-Ne pati geriausia kai kurių svarbių žaidėjų forma praėjusį sezoną

Brazilijos rinktinės taktinė schema
Brazilijos rinktinės taktinė schema

KROATIJA

Pravardė: Vatreni (švarkuotieji)

Treneris: Niko Kovačas. Dar pats labai neseniai vilkėjęs Kroatijos rinktinės marškinėlius, Niko Kovačas šį kartą rinktinę veda kaip treneris. Iki 2013-ųjų jis neturėjo iš esmės jokios trenerio patirties.

Žvaigždė: Luka Modričius (Madrido „Real“). Pagaliau Madride pasijutęs kaip namuose, L.Modričius sužaidė bene geriausią sezoną karjeroje. Žemas ir lieknas – pažiūrėjus iš toli kartais atrodo, jog L.Modričius žaidžia ne savo amžiaus grupėje, tačiau fizinės jėgos trūkumą atperka šaltas protas bei nuostabus sugebėjimas kurti žaidimą.

Taktika: „popieriuje“ schema panaši į brazilų, tačiau vidiniai skirtumai – esminiai. Po I.Strničiaus ir N.Kranjčaro traumų, Kroatijai labai trūksta krašto žaidėjų. Tačiau netrūksta kuriančių žaidimą aikštės viduryje – ten yra nuostabius sezonus sužaidę L.Modričius, I.Rakitičius, taip pat jaunasis M.Kovačičius. Gali būti, jog kai kuriuose rungtynėse N.Kovačas ryšis paaukoti griaunantį saugą O.Vukojevičių bei išleisti papildomą kuriantį saugą. Taip pat įmanoma, jog krašte kuriose nors rungtynėse atsidurs I.Rakitičius, tačiau pločio trūkumo problemos jis bet kokiu atveju neišspręs. Kraštuose turėtų žaisti savo stiliumi labiau puolėją primenantis I.Perišičius bei I.Oličius, kuris apskritai yra nominalus centro puolėjas.

Stipriosios vietos:

-Didžiulis kuriančių saugų pasirinkimas
-Daug įvarčius mušančių žaidėjų
-Pavojingi standartinėse situacijose

Silpnosios vietos:

-„Pločio“ trūkumas
-M.Mandžukičiaus diskvalifikacija rungtynėms su Brazilija
-Komandą išretinusios traumos

Kroatijos rinktinės taktinė schema
Kroatijos rinktinės taktinė schema

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius