Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pasaulio futbolo čempionato Top 5 mačai pagal Tautvydą Meškonį ir Nerijų Kesminą

Po įtemptų finalo rungtynių tarp Vokietijos ir Argentinos rinktinių sekmadienį paaiškėjo, kur keliaus 2014 metų Pasaulio futbolo čempionato taurė. Po pratęsimo Vokietijos futbolininkai sugebėjo įveikti varžovus rezultatu 1:0. Vokietija ketvirtąjį kartą iškovojo pasaulio čempionės titulą ir tapo pirmąja Europos šalimi, laimėjusi Pietų Amerikoje vykusį pasaulio futbolo čempionatą.
komentatoius Tautvydas Meškonis
komentatoius Tautvydas Meškonis / A.Pliadžio nuotr.

Pasibaigus pasaulio futbolo pirmenybėms Brazilijoje, LRT sporto žurnalistai Tautvydas Meškonis ir Nerijus Kesminas pasidalijo įspūdžiais apie viso čempionato įspūdingiausias rungtynes. Siūlome prisiminti penkerias geriausias.

„Rezultatas 7:1, įvarčių krūva, Brazilijos tragedija, ašaros, isterija, įspūdingas vokiečių žaidimas, reakcija stadione ir pačių žaidėjų reakcija... Žodžiu, mini siaubukas“, – tokį prisiminimą T.Meškoniui ir tikriausiai didžiajai daliai žiūrovų paliko pusfinalio rungtynės tarp Brazilijos ir Vokietijos.

N.Kesminas pritaria, jog šios rungtynės yra įspūdingiausios čempionate ir dėl rezultato, ir dėl paties vaizdo. Taip pat dėl vokiečių žaidimo. Anot N.Kesmino, prisimindami šį čempionatą veikiau pamiršime finalo rezultatą nei Brazilijos – Vokietijos žaidimą.

„Šios rungtynės yra legendinės ir aš manau, jog fanai ir po dešimties metų kalbės apie šias rungtynes ir galbūt netgi prisimins detaliai“, – komentuoja N.Kesminas.

Be abejonės, į geriausių rungtynių Top 5 negali nepatekti finalo varžybos tarp Vokietijos ir Argentinos. Nors šios rungtynės nepasižymėjo netikėta atomazga, visgi, pasak N.Kesmino, jose buvo daug kietos kovos: rimtų traumų, skaudžių žaidėjų susidūrimų bei smūgių. Lemtingąjį Mario Götzes įvartį, atnešusį pergalę Vokietijos komandai, komentatorius vertina kaip nepriekaištingą, o pačias rungtynes kaip geras, kokybiškas ir įdomias žiūrovui.

Rezultatas 7:1, įvarčių krūva, Brazilijos tragedija, ašaros, isterija, įspūdingas vokiečių žaidimas, reakcija stadione ir pačių žaidėjų reakcija... Žodžiu, mini siaubukas

Jam antrina ir T.Meškonis: „Būtų keista, jei finalinės rungtynės neatsirastų Top 5. Tai buvo įdomios ir kokybiškos rungtynės.“

Nyderlandų – Meksikos rungtynės nestokojo dramatizmo ir intrigos. Olandai netikėtai įmušė du įvarčius per paskutines dvi rungtynių minutes. Nors meksikiečiai pirmavo visą pirmą kėlinį, 88-ąją rungtynių minutę olandų saugas Wesley Sneijderis netikėtai pelnė pirmąjį įvartį, o po dviejų minučių Klaas-Janas Huntelaaras – antrąjį.

Ši atomazga, anot T.Meškonio, buvo dramatiška ne tik futbolo gerbėjams, bet ir meksikiečių treneriui Migueliui Herrera: „Įmušus įvartį, vos ne visa komanda atsitraukė į gynybą – meksikiečiai patys save palaidojo.“

Šiai nuomonei pritaria ir N.Kesminas, kuris teigia, jog meksikiečiai per daug atsidavė į Nyderlandų ekipos rankas ir žaidė pernelyg atsargų futbolą, nors per kitas rungtynes parodydavo, kad gali žaisti kitaip ir be problemų laimėdavo.

N.Kesminas, kaip vienas iš įspūdingiausių grupių rungtynių, išskyrė Nyderlandų – Ispanijos varžybas. Savo nuomonės nepakeitė ir čempionatui pasibaigus.

„Puiki olandų pergalė. Ispanų fiasko pradžia. Gražūs įvarčiai ir gražus olandų žaidimas, kuris toks ir išliko iki pat čempionato galo.“

Jam antrina ir T. Meškonis: „Būtų keista, jei finalinės rungtynės neatsirastų TOP 5. Tai buvo įdomios ir kokybiškos rungtynės.“

Abu sporto komentatoriai sutinka, kad Kolumbijos komanda tapo šio čempionato atradimu. Todėl į penketą geriausių rungtynių įtraukė ir aštuntfinalio kovą tarp Kolumbijos ir Urugvajaus, pasibaigusią rezultatu 2:0 Kolumbijos naudai. Abu pergalingus įvarčius pelnė Jamesas Rodriguezas. Tačiau būtent pirmąjį jo įvartį T. Meškonis ir N. Kesminas  išskiria kaip gražiausią čempionato įvartį. Anot N. Kesmino, jei ši rinktinė būtų laimėjusi ketvirtfinalio rungtynes su Brazilija, šis įvykis būtų tapęs vienu iš didžiųjų šiose pasaulio futbolo pirmenybėse.

Paskutinės rungtynės, kurias į Top 5 įtraukė T.Meškonis, yra aštuntfinalis tarp Brazilijos ir Čilės ekipų. Čilę, kaip ir Kolumbiją, žurnalistas vadina šio čempionato atradimu. Ši rinktinė parodė labai gražų ir kokybišką futbolą. Čilės žaidime su Brazilija netruko dramatizmo, kadangi buvo pratęsimas ir, jeigu kamuolys paskutiniąją pratęsimo minutę nebūtų pataikęs į brazilų vartų virpstą, šiai komandai čempionatas galėtų pasibaigti jau aštuntfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius