Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ronaldo ir Miroslavo Klose rekordą lydi sutapimai

Šeštadienį rungtynėse tarp Vokietijos ir Ganos rinktinių Miroslavo Klose įmuštas įvartis 71-ąją dvikovos minutę pateks į istoriją. Tai buvo 15-asis tikslus snaiperio smūgis pasaulio čempionatuose. Pagal šį rodiklį M.Klose pavijo nuo 2006 metų šiame sąraše karaliavusį legendinį brazilą Ronaldo.
Miroslavas Klose
Miroslavas Klose / „Scanpix“ nuotr.

Ironiška, tačiau pastarasis išsiveržė į priekį visų laikų turnyro snaiperių klasifikacijoje, kai planetos pirmenybės vyko Vokietijoje, o rekordinį įvartį brazilas įmušė irgi į Ganos rinktinės vartus. 2006-ųjų čempionate Ronaldo pelnė 3 įvarčius ir iš viso yra atlikęs 15 tikslių smūgių.

Legendinis puolėjas dalyvavo trijose planetos pirmenybėse (1998, 2002 ir 2006 m.) ir sykį tapo pasaulio čempionu – 2002-aisiais Japonijoje ir Pietų Korėjoje surengtame turnyre. Pastarasis jam buvo ir sėkmingiausias. Tuomet futbolininkas įmušė daugiau nei pusę savo įvarčių – net 8.

Ironiška, tačiau brazilas išsiveržė į priekį visų laikų turnyro snaiperių klasifikacijoje, kai čempionatas vyko Vokietijoje, o rekordinį įvartį brazilas įmušė irgi į Ganos rinktinės vartus.

Antroje vietoje rezultatyviausiųjų sąraše iki šiol žengęs 36-erių M.Klose yra vienintelis pirmojo dešimtuko atstovas, kuris dar gali pagerinti savo statistiką. Ketvirtose planetos pirmenybėse iš eilės dalyvaujantis vokietis dar turi mažiausiai vienerias pirmenybių rungtynes, kad taptų vienvaldžiu rekordo savininku. Šeštadienio dvikovoje su Gana jis į aikštę žengė tik 69-ąją minutę ir jau po kelių akimirkų džiaugėsi įvarčiu.

14 tikslių smūgių pasaulio čempionatuose yra atlikęs kitas Vokietijos atstovas, vienas geriausių visų laikų puolėjų Gerdas Mulleris. Tai jis padarė vos per du turnyrus (1970 ir 1974 m.), o snaiperio įvarčių per vieną susitikimą rodiklis yra įspūdingas – net 1,08 tikslaus smūgio.

Už dviejų vokiečių nugaros seka iki šiol nepagerinto rezultatyvumo rekordo per vieną čempionatą savininkas prancūzas Justas Fontaine’as. 1958-ųjų turnyre jis pelnė net 13 įvarčių.

Dešimtuke dar figūruoja tokios garsios futbolo istorijoje pavardės kaip Pepe, Jurgenas Klinsmannas ar Gabrielis Batistuta.

Iš futbolininkų, kurie dalyvauja 2014 metų pirmenybėse ir yra arčiausiai to, kad patektų į dešimtukų, daugiausiai šansų turi dar vienas vokietis Thomas Mulleris ir ispanas Davidas Villa. Abiejų žaidėjų sąskaitoje dabar yra po 8 įvarčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius