Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

16-ojo A lygos turo apžvalga: lyderių trejete įsitaisė Pakruojo ir Trakų komandos

Pergales iškovoję „Kruojos“ ir „Trakų“ futbolininkai A lygoje atitrūko nuo Klaipėdos „Atlanto“ bei Marijampolės „Sūduvos“.
Lietuvos futbolo A lyga: „Žalgiris“ – „Dainava“
Lietuvos futbolo A lyga: „Žalgiris“ – „Dainava“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Takoskyra. Prieš turą keturios lyderį Vilniaus „Žalgirį“ persekiojančios komandos turėjo po lygiai taškų. „Kruoja“ aukštyn šoktelėjo, kai išvykoje palaužė „Sūduvą“, „Trakai“ – po pergalės prieš Panevėžio „Ekraną“, o „Atlantą“ žemyn nustūmė apmaudus pralaimėjimas Šiauliuose.

Susidorojo. Sveiki sugrįžę į pragarą – „Žalgiris“ neleido Alytaus „Dainavai“ ilgiau pasidžiaugti sensacinga pergale prieš Gargždų „Bangą“ ir namuose sumušė autsaiderius 9:1. Dviženklis įvarčių skaičius per vienerias „SMScredit.lt A lygos“ rungtynes šiemet užfiksuotas pirmą kartą.

Rezervas. Nedažnai būna, kad vartininkas kyla nuo suolo ir eina žaisti kitoje pozicijoje, dar retesni atvejai, kai treneris iš karto meta į kovą visus savo atsarginius. Šįkart nutiko būtent taip – vartininkas Martynas Matijoška buvo vienintelis atsarginis „Dainavos“ futbolininkas, o keisti jam teko ne Donatą Mikučionį, bet Renaldą Stankevičių.

Balansas. „Dainava“ įmušė pirmą įvartį išvykoje šį sezoną, bet po to, kai Andrius Genevičius pasiuntė kamuolį į savo vartus, alytiškiai susigrąžino nemalonų sau santykį – savo vartininkui D.Mikučioniui jie įmuša dažniau nei svetimiems. Į varžovų vartus dzūkai siuntė kamuolį keturis, o į savus – penkissyk.

Pamokos. Kitą dieną po pergalės „Žalgirio“ treneris Marekas Zubas trumpam pakeitė veiklos profilį. Jis skaitė paskaitą apie futbolo taktiką sporto žurnalistams skirtame seminare.

Aukštyn. Po pergalės prieš „Sūduvą“ 1:0 į antrąją turnyro lentelės vietą pakilo mažiausio lygos miesto – Pakruojo – komanda. Sėkmę „Kruojai“ atnešė patyrusio saugo Nerijaus Mačiulio įvartis dvikovos pradžioje ir pavyzdinė gynyba likusią rungtynių dalį.

Šventės. Prieš rungtynes su „Ekranu“ trakiškių puolėjui Tadui Labukui gimė dukra, jo komandos draugas Jurijus Kendyšas dvikovos dieną šventė gimtadienį. Į švenčių vėrinį senosios sostinės riteriai įkomponavo pergalę 2:0, o 11 metrų baudinį įmušęs T.Labukas gavo progą pademonstruoti marškinėlius su užrašu: „Labas, dukryte“.

Sausra. Iki tol varžovų vartų tinklus negailestingai draskę „Ekrano“ futbolininkai nepajėgė įmušti jau ketvirtose „SMScredit.lt A lygos“ rungtynėse iš eilės.

Lęšis. „Trakų“ ir „Ekrano“ rungtynės Vilniuje trumpam buvo pristabdytos dėl neįprastos priežasties – panevėžiečių brazilas Elivelto aikštėje pametė kontaktinį lęšį, ir rungtynių dalyviai kurį laiką buvo įnikę jo ieškoti.

Tinklas. Kurioziška pauzė buvo ir „Šiaulių“ – „Atlanto“ rungtynėse: klaipėdiečių puolėjas Evaldas Razulis taip įnirtingai atakavo varžovų vartus, kad, įsirėžęs į tinklą, jį apgadino. Tinklą teko taisyti.

22. Praėjus tiek sekundžių nuo rungtynių pradžios „Atlantas“ išsiveržė į priekį. Per kitas pusantros valandos pramušti šešiolikmečio „Šiaulių“ debiutanto Nerijaus Taboko uostamiesčio futbolininkai nepajėgė. Negana to, klaipėdiečiai triskart praleido ir pralaimėjo 1:3.

Sudie. Šiauliečiai gero vėjo palinkėjo dviem savo legionieriams. Prieš dvikovą su „Atlantu“ komandą paliko kroatas Filipas Žderičius ir Yamadou Keita iš Malio.

Sausi. Gargždų „Banga“ ir „Klaipėdos granitas“ sužaidė 0:0. Rezultatas, atspindintis sezono tendenciją – mažiau įvarčių už šias komandas „SMScredit.lt A lygoje“ yra įmušusi tik „Dainava“.

Smagiai. Nepaisant lygiųjų, galima teigti, kad „Klaipėdos granitas“ pagavo smagią sėkmės bangą. Klaipėdiečiai nepralaimėjo ketvirtą kartą iš eilės ir per šią sezono atkarpą surinko aštuonis iš 19 savo taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius