Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2012 metų Europos futbolo čempionato atranka: lietuviai parodė dantis, bet Ispanijos futbolininkai vėl nugalėjo

Tituluotuosius pasaulio bei Europos čempionus ispanus lietuviai išgąsdino ne tik savo futbolo stadionais, bet ir žaidimu. Jėgų negailėję Raimondo Žutauto auklėtiniai antradienį Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione privertė rimtai paprakaituoti garsiuosius varžovus ir nusileido tik po kovos – 1:3 (0:1).
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš lietuvių ir ispanų dvikovą visą dėmesį sugėrė S.Dariaus ir S.Girėno stadiono veja. Sirgaliai lyg ant adatų laukė ar mačas apskritai įvyks, o sprendimo teisę turėję UEFA delegatas vokietis Raineris Kochas ir rungtynių teisėjas prancūzas Laurent'as Duhamelis – net kelis kartus keitė savo nuomonę. Dvikovai žalia šviesa galiausiai buvo uždegta iki mačo likus vos 3 valandoms.

Visgi aikštės kokybė futbolininkams vakar neleido pademonstruoti visų savo sugebėjimų. Kamuoliui keičiant kryptį ir šokinėjant per nelygumus, tikslumo trūko ir ispanams, ir lietuviams, todėl komandos nesiveržė į puolimą, o pirmiausia rūpinosi savų vartų saugumu.

Nors ispanų atakos neužsitęsdavo, jie pirmieji išsiveržė į priekį. Po tolimo Xavi (19 min.) smūgio kamuolys rikošetu suklaidino Žydrūną Karčemarską ir nusileido lietuvių vartininkui už nugaros (0:1).

Kontratakomis paremto futbolo taktikos R.Žutauto auklėtiniai neatsisakė ir atsidūrę besivejančių vaidmenyje. Tai pasiteisino antrajame kėlinyje, kai į puolimą atbėgęs M.Stankevičius (57 min.) galingu smūgiu iš maždaug 30 metrų nuginklavo Ikerą Casillasą (1:1).

Šis įvartis tarsi pažadino ispanus. Jie vėl metėsi į puolimą, tačiau jų atakos strigo klampioje lietuvių gynyboje ir nelygioje stadiono vejoje. Ispanų užduotį palengvino Tadas Kijanskas (70 min.), netyčia pasiuntęs kamuolį į savo vartus (1:2). Lietuviai dar bandė nepasiduoti, tačiau jėgų buvo atiduota per daug ir po gražios ispanų atakos svečių pergalę įtvirtino Juanas Mata (83 min.).

Kaip ir pirmosiose poros rungtynėse, pernai vykusiose Ispanijoje, rezultatu 3:1 pranašesni buvo pasaulio čempionai. Iškovoję penktą pergalę iš tiek pat galimų Vicente Del Bosque auklėtiniai įsitvirtino I grupės viršūnėje, tuo tarpu 4 taškus per keturis mačus surinkę lietuviai lieka ketvirti.

Kitas atrankos rungtynes į 2012 metų Europos futbolo čempionatą, kuris vyks Lenkijoje ir Ukrainoje, Lietuvos rinktinė žais birželio 3 dieną svečiuose su Lichtenšteinu.

Kitose antradienį jau pasibaigusiose I grupės rungtynėse Čekija (9 tšk.) svečiuose 2:0 pranoko be taškų liekančią Lichtenšteino (0 tšk.) vienuolikę.

Pavadinimas
Vieta Komanda R. P. Lg. Pr. Įv.sant. Taškai
1. Ispanija 5 5 0 0 15:5 15
2. Čekija 5 3 0 2 6:3 9
3. Škotija 4 1 1 2 4:5 4
4. Lietuva 4 1 1 2 3:6 4
5. Lichtenšteinas 4 0 0 4 1:10 0

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius