-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

2018-ųjų pasaulio futbolo čempionato rengėjai rusai jau panikuoja dėl pinigų

2018 metų pasaulio futbolo čempionato rengėjai susidūrė su finansinėmis problemomis. Organizacinis komitetas neturės tiek pinigų, kiek yra suplanavęs 2015 metams – tikina 2018-ųjų pirmenybių Rusijoje organizacinio komiteto vadovas, Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko.
Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko tikina, kad ir 2020 metais Europos futbolo čempionatas vyks Rusijoje
Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Organizacinis komitetas tikisi finansinės paramos iš privačių rėmėjų“, – sakė pagrindinis Rusijos sporto funkcionierius apie po ketverių metų turėsianti vykti FIFA renginį.

V.Mutko sakė, kad visi planai statyti stadionus bei tam numatytos lėšos vis dar yra nekoreguojami, bet ekonominė Rusijos situacija gali priversti peržiūrėti finansavimą ir pačio čempionato sąmatą.

„Mes įsipareigojimus surengti varžybas vykdysime. Bet tai nebus lengva užduotis. Gali būti, kad mums teks sumažinti savo finansinius norus 10 procentų. Bet labai didelių problemų mes dar neturime ir situaciją kasdien analizuojame“, – aiškino V.Mutko.

Jis taip pat šiandien tikino, jog organizacinis komitetas aiškiai nori pasakyti – vos po 35 tūkstančių žiūrovų talpinantys Kaliningrado ir Jekaterinburgo stadionai priims tik grupių varžybų mačus. Apie atkrintamasias dvikovas šiuose miestuose kalbos net neina. 

Pasaulio futbolo čempionatas 2018 metais Rusijoje vyks 12-oje stadionų, kurie yra 11-oje miestų: Maskvoje, Sankt Peterburge, Volgograde, Kazanėje, Žemutiniame Naugarde, Samaroje, Rostove prie Dono, Sočyje ir Jekaretinburge, Saranske ir Kaliningrade.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius