-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

25-ojo A lygos turo anonsas: Pakruojyje – rungtynės dėl trečiosios vietos

Ketvirtadienį Lietuvos futbolo A lygoje prasidės jau 25-ojo turo kovos. Pakruojyje vietos „Kruoja“ varžysis su Marijampolės „Sūduva“ dėl trečiosios vietos lygoje.
„Žalgiris“ – „Kruoja“
„Žalgiris“ – „Kruoja“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pakruojo „Kruoja“ – Marijampolės „Sūduva“. Rugpjūčio 28 dieną 17.30 val. Pakruojis, miesto stadionas. Anksčiau čempionate – 1:1, 1:0.

Turnyro lentelės kaimynai – akis į akį. Ketvirtąją vietą „SMScredit.lt A lygos“ čempionate užimantiems marijampoliečiams tai yra proga aplenkti „Kruoją“ ir palypėti į pirmąjį trejetą. Ir vieni, ir kiti susišluoti tris taškus pasistengs dar ir dėl to, kad bent jau išlaikytų distanciją, skiriančią juos nuo aukščiau esančių „Trakų“.

„Sūduva“ nepralaimėjo jau aštuonerių iš eilės čempionato rungtynių, bet lygiosios pastaruoju metu šios komandos darbotvarkėje tapo daug dažnesniu reiškiniu nei pergalės. „Kruoja“ dabar geros formos – po vasaros atostogų Pakruojo futbolininkai pralaimėjo tik lyderiui Vilniaus „Žalgiriui“ ir tik po atkaklios kovos. Iki tol buvo keturios pergalės iš eilės.

Traumų praretintoje Marijampolės komandoje dar vieną spragą atvers nuobauda. Rungtynes praleis šeštąją geltoną kortelę šį sezoną užsidirbęs gynėjas Vilmantas Bagdanavičius.

„Klaipėdos granitas“ – Gargždų „Banga“. Rugpjūčio 29 dieną 18 val. Klaipėda, centrinis stadionas. Anksčiau čempionate – 1:0, 0:0.

Abi komandos į aikštę eis po pergalių praėjusiame ture. „Klaipėdos granitas“ laimėjo Šiauliuose, o gargždiškių kovos dvasią turėtų gerokai pakelti sėkmė dvikovoje su Alytaus „Dainava“, atsisukusi į „Bangą“ veidu po septynių pralaimėjimų iš eilės.

Per dvejas iki šiol vykusias tarpusavio rungtynes gargždiškiai į „Klaipėdos granito“ vartus neįmušė. Neįmušė ne tik antrajame rate, kai reikalai jau buvo pradėję šlyti, bet ir pirmajame, kai „Banga“ žengė lyderių grupėje. Būsima dvikova Klaipėdoje Gargždų futbolininkams taps ne tik galimybe pataisyti šią statistiką, bet ir aplenkti uostamiesčio komandą turnyro lentelėje.

„Klaipėdos granitui“ negalės padėti gynėjas Aivaras Meškinis. Nuo tada, kai persikėlė į pajūrį iš Panevėžio „Ekrano“, šis futbolininkas žaidžia kas antras rungtynes – vos išsilaižęs diskvalifikaciją už raudoną kortelę, per dvikovą Šiauliuose jis gavo šeštą geltoną šį sezoną.

Klaipėdos „Atlantas“ – „Šiauliai“. Rugpjūčio 30 dieną 14 val. Klaipėda, centrinis stadionas. Anksčiau čempionate – 1:0, 1:3.

„Atlantas“ turėtų būti piktas. Per trejas rungtynes su aukščiau „SMScredit.lt Alygos“ turnyro lentelėje esančiomis komandomis klaipėdiečiai sukrapštė vos tašką. Dvikova su penkerias iš šešerių pastarųjų rungtynių prlaimėjusiais „Šiauliais“ namuose – gera galimybė grįžti į pergalių kelią.

Šiauliečių treneris Gedeminas Jarmalavičius buvo nepatenkintas ne tik akistatos su „Klaipėdos granitu“ rezultatu, bet ir žaidimo turiniu. Jis rėžė iš peties, viešai pareikšdamas, kad tai buvo blogiausios sezono rungtynės. Ši aplinkybė leidžia manyti, kad Klaipėdoje geltoni ir juodi į aikštę taip pat eis maksimaliai susikaupę.

„Atlantas“, galima sakyti, jau tradiciškai negalės naudotis visų savo žaidėjų paslaugomis. Dovydas Virkšas vis dar sukasi peržiūrų Prancūzijos klubuose karuselėje, o Tadas Eliošius gydosi lūžusią ranką.

Panevėžio „Ekranas“ – „Trakai“. Rugpjūčio 30 dieną 16 val. Panevėžys, „Aukštaitijos“ stadionas. Anksčiau čempionate – 2:2, 0:2.

„Nors netekome daugelio futbolininkų, trečiajame rate per šešerias rungtynes surinkome dešimt taškų. Tai reiškia, kad šis ratas mums gali būti sėkmingesnis už pirmus du. To ir sieksime“, – pažadėjo „Ekrano“ treneris Valdas Dambrauskas.

Kažin ar į Aukštaitiją vykstantys „Trakai“ bus linkę leisti panevėžiečiams vykdyti jų stratego pažadus. Trakiškiams reikia stengtis dar toliau nepaleisti „Žalgirio“ bei daryti viską, kad nepriartėtų „Kruoja“ ir „Sūduva“.

Į Panevėžį grįš Leo Iparraguirre. Šįkart – tik trumpam: buvęs „Ekrano“ fizinio rengimo treneris iš Brazilijos nuo šiol dirba „Trakuose“, kuriems, atlikęs dvejų rungtynių nuobaudą, jau galės padėti saugas Jurijus Mamajevas. Sparčiau nei tikėtasi gyja ir gynėjo Besiki Amašukeli kelio raiščių trauma – gruzinas jau treniruojasi. „Ekrano“ saugui Mandinho po rungtynių su „Sūduva“ teko siūti plėštinę žaizdą juosmens srityje, jo galimybės pasirodyti aikštėje – abejotinos.

Alytaus „Dainava“ – Vilniaus „Žalgiris“. Rugpjūčio 31 dieną 18.30 val. Alytus, miesto stadionas. Anksčiau čempionate – 0:8, 1:9.

17 įvarčių per dvejas rungtynes. Tiek „Žalgiris“ šiemet įmušė „Dainavai“. Sunkiai tikėtina, kad panašus katastrofiškas scenarijus Alytaus futbolininkams gresia ir šį kartą, bet favoritas, aišku, lieka „SMScredit.lt A lygos“ čempionas.

Po vasaros atostogų stipriai pasikeitusi Dzūkijos komanda žaidžia daug geriau nei anksčiau, bet pergalių ir toliau nėra. Per penkerias rungtynes „Dainava“ surinko tik tašką. Palyginimui – „Žalgiris“ laimėjo keturiskart iš eilės, o per pastaruosius septynis turus prarado vos du taškus.

Po dvejų rungtynių, praleistų užribyje dėl nuobaudų, į aikštę grįš alytiškių puolėjas Kęstutis Balčiūnas, tačiau „Žalgiris“ sulauks dar rimtesnės paspirties. Alytuje galės žaisti korteles išsilaižę Deividas Šemberas ir Artūras Žulpa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius