Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A ir I lygos licencijos pirmajame etape suteiktos penkiems klubams

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Licencijavimo komiteto (LK) posėdyje ketvirtadienį nuspręsta, jog pirmajame sprendimų priėmimo etape teisę pretenduoti į 2010 m. LFF A lygą suteikiančias licencijas gavo trys, o I lygoje – du klubai, rašo oficiali LFF interneto svetainė.
2009 metų A lygos čempionate dalyvaus 8 komandos.
UEFA–A licencijos suteiktos Marijampolės „Sūduvai“, Tauragės „Taurui“ ir Pakruojo „Kruojai“. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Licencija

UEFA–A licencijos suteiktos Marijampolės „Sūduvai“, Tauragės „Taurui“ ir Pakruojo „Kruojai“. Pastariesiems dviem klubams A lygos namų varžybose teks naudoti alternatyvų stadioną iki tol, kol jis bus sutvarkytas ir atitiks reikalavimus. I lygos licencijas gavo Alytaus „Vidzgiris“ ir „Šilutė“.

Teisę pretenduoti į A lygą suteikiančių licencijų negavo po vieno privalomo kriterijaus neįgyvendinę Gargždų „Banga“, Panevėžio „Ekranas“, FK „Šiauliai“.

Dar septyni klubai – „Glestum“ („Klaipėda“), Klaipėdos „Atlantas“,. FBK „Kaunas“, Vilniaus „Žalgiris“, „Mažeikiai“, Vilniaus „Vėtra“ ir Kauno „LKKA ir Teledema“ – neįgyvendino dviejų ar daugiau kriterijų.

I lygos licencijos pareiškėjų gretose vieno kriterijaus trūko Alytaus „Alyčiui“, dviejų Kėdainių „Nevėžiui“, o Kėdainių „Lifosa“, Jonavos „Lietava“ ir Kretingos „Minija“dar turi trūkumų visose srityse.

Prioritetas – jaunimo ugdymas

LFF licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis teigė, jog rezultatai nėra džiuginantys, tačiau tam yra įvairių objektyvių priežasčių.

„Šių metų licencijavimo procese yra nemažai debiutantų, dalis siekia pereiti iš žemesnės lygos į aukštesniąją, todėl turi atlikti darbų, su kuriais anksčiau nesusidurdavo. Kita priežastis – dalis klubų atlieka struktūros tobulinimą, keičia dalininkus ar plečiasi. Sunkumų klubams sukėlė ir tai, kad tam tikrą laiką ne visi buvo apsisprendę, kurioje lygoje sieks dalyvauti“, – aiškino L.Zibolis.

Vienas sudėtingesnių kriterijų, kurio neįgyvendino ir kai kurie licencijavimo senbuviai, buvo jaunimo ugdymas. „Šiuo metu vyksta pereinamasis laikotarpis, klubams reikia turėti vis daugiau jaunimo komandų. Neužtenka turėti vien sutarčių su sporto mokyklomis ar akademijomis – reikia, kad jaunimo ekipos būtų kontroliuojamos klubo. Vienas iš LFF pagrindinių prioritetų yra tai, kad klubai patys ugdytų jaunimą“, – sakė L.Zibolis.

Licencijavimo skyriaus vadovo teigimu, kai kuriems klubams trūko visai nedaug: „Įdėję pakankamai laiko ir pastangų spėjo susitvarkyti dokumentus. Kitiems dar trūksta tam tikrų patikslinimų ar formų, ypač kalbant apie finansinius kriterijus. Buvo kuriozų, kai dokumentų nesuderino finansininkai ir audito atstovai. Bet manome, kad nemažai klubų turi galimybes pataisyti dokumentus ir įgyti licencijas po apeliacijos.“

Pateikti apeliacijas bei patikslinančią dokumentaciją licencijų negavę klubai gali iki 2010 m. kovo 4 dienos. Apeliacijos bus svarstomos kovo 9-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius