Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

A lyga: Klaipėdoje – „Atlanto“ ir „Trakų“ lygiosios

Penktadienį Lietuvos futbolo A lygos rungtynėse Klaipėdoje užfiksuotos lygiosios 0:0 tarp „Atlanto“ ir „Trakų“.
Renginio akimirka
„Trakai“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šiose rungtynėse klaipėdiečiams negalėjo padėti diskvalifikuoti Kazimieras Gnedojus ir Ovidijus Verbickas, tuo tarpu svečių komandos vyr. treneris Artiomą Gurenką paliko ant atsarginių suolo.

Banguotame pirmajame kėlinyje komandų vartininkams daug darbo nebuvo. Aktyviau atakas kraštais rengę „Trakai“ ieškojo Tado Labuko ir Nerijaus Valskio, bet šių smūgiai nebuvo tikslūs. Klaipėdiečiai atsakė tolimais į vartus nepataikiusių Donato Kazlausko ir Domanto Šimkaus šūviais.

Klaipėdietis Marius Papšys turėjo priekaištų mačo arbitrui, kuris atsidūrė perdavimo kelyje ir kiek sutrukdė saugui pataikyti į vartus. Kitos atakos metu jis pavojingai įkirto į baudos aikštelę, bet šalia buvęs gynėjas padarė viską, kad smūgis varžovui nepavyktų.

Netrukus už galvos griebėsi T.Labukas. Puolėjas aplenkė vartininką ir pirmasis atsidūrė prie kamuolio po neatsargaus Vyto Gašpuičio perdavimo atgal, tačiau nukreipti jo į vartus nepavyko.

Sykį iki pertraukos sudrebėjo „Trakų“ vartų konstrukcija. Po netikėto M.Papšio smūgio aukšta trajektorija kamuolys atsitrenkė į viršutinę skersinio dalį ir paliko aikštę.

Kėlinio pabaigoje kelis sykius į vartus iš toli mušė ir riteriai. Aleksandras Byčenokas baudos smūgiu pataikė tiesiai į vartininką, o N.Valskio bandymas pažeme buvo netikslus.

Antroje mačo pusėje vaizdas nesikeitė. Pirmieji Igno Plūko budrumą patikrino aikštės šeimininkai, kurių gražios atakos priekyje atsidūręs Olegas Dmitrijevas iš toli mušė į vartininką. Vėliau rusas puikiai susitvarkė su gynėju šalia baudos aikštelės, bet smūgiuotas kamuolys vėl atiteko I.Plūkui.

Arti įvarčio buvo Vytas Gašpuitis. „Atlantui“ pakėlus kampinį, Aleksejus Jepifanovas galva numetė kamuolį link tolimo virpsto, bet aukštaūgiui gynėjui smūgis nepavyko, nepataikyta net į vartų stačiakampį.

„Trakų“ gretose labiausiai išsiskyrė N.Valskis. Iš pradžių jo labai aštraus perdavimo nepasiekė T.Labukas. Vėliau po gražios riterių atakos rezultatyviausio svečių žaidėjui įmušti iš aštraus kampo neleido Povilas Valinčius. Kartą po kampinio virš vartų mušė pats N.Valskis.

Likus žaisti apie 15 minučių, trakiškiai ėmė reikalauti baudinio, apeliuodami į tai, kad po T.Labuko smūgio galva kamuolys pataikė į A.Jepifanovo ranką, bet arbitras taisyklių pažeidimo neįžiūrėjo.

Per likusį laiką įmušti stengėsi abi komandos, tačiau rezultatas nepakito.

Kitą sezoną aukščiausioje lygoje nebeišvysime Kauno „Žalgirio“ klubo. Paskutiniąją vietą po keturių turų užėmusi komanda iškrito į Pirmą lygą. Septintojoje pozicijoje likęs „Utenis“ žais išlikimo rungtynes su antrąja Pirmos lygos vieta.

Šešias pirmas vietas užėmusios ekipos tarpusavyje kovoja papildomame rate, po kurio paaiškės čempionato nugalėtojas.

A lygos turnyrinė lentelė
V. Komanda R. P. L. P. Įv. T.
1 „Žalgiris“ 28 21 3 4 +40 66
2 „Trakai“ 29 18 5 6 +25 59
3 „Atlantas“ 29 15 7 7 +13 52
4 „Sūduva“ 28 15 6 7 +10 51
5 „Lietava“ 28 7 8 13 -16 29
6 „Stumbras“ 28 7 6 15 -17 27
7 „Utenis“ 28 4 4 20 -23 16
8 „Kauno Žalgiris“ 28 2 9 17 -32 15

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius