Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lyga: „Klaipėdos granitas“ neišlaikė dviejų įvarčių persvaros Pakruojyje

Pirmajame kėlinyje praleidusi du įvarčius, antrajame Pakruojo „Kruoja“ panaikino deficitą ir savo žiūrovų akivaizdoje iškovojo lygiąsias „SMScredit.lt A lygos“ futbolo čempionato 13-ojo turo dvikovoje prieš „Klaipėdos granitą“ – 2:2 (0:2). Identišku rezultatu baigėsi ir šių komandų akistata pirmajame rate. Pergalės atveju trečiąją vietą turnyro lentelėje užimanti šiaurės Lietuvos komanda galėjo aplenkti vakar pralaimėjimą patyrusį Klaipėdos „Atlantą“.
„Klaipėdos granitas“ šį sezoną žais Lietuvos futbolo A lygoje.
„Klaipėdos granitas“ / "Klaipėdos granito" nuotr.

Nors iniciatyva nuo pirmųjų minučių priklausė aktyviai rungtynes pradėjusiai „Kruojai“, pirmasis į žaidimą turėjo įsijungti aikštės šeimininkų vartininkas Arturs Vaičulis ir į kampinį nukreipti iš aikštės vidurio į vartus pasiųstą kamuolį. Smūgis stiprus nebuvo, tačiau vartininkas nerizikavimo ir kamuolio negaudė.

12-ąją minutę Pakruojo komanda turėjo išsiveržti į priekį. Link Ričardo Beniušio pasiųstas kamuolys nukrito Aivarui Bagočiui. Futbolininkas įsiveržė į svečių baudos aikštelę ir stipriu smūgiu sudrebino vartų skersinį.

Po keturių minučių Youbou Thome gavo progą smūgiuoti po pražangos prieš Nerijų Mačiulį pavojingoje vietoje prieš vartus, tačiau legionieriaus šūvis nebuvo labai stiprus ir Eduardas Kurskis problemų gaudydamas kamuolį išvengė.

Kėlinio viduryje ne dažnai link varžovų vartų priartėdavęs „Klaipėdos granitas“ kiek netikėtai išsiveržė į priekį 26-ąją minutę. Roko Boruso perdavimą iš dešinės Donatas Strockis krisdamas nukreipė link savo vartų, kuri nesusikalbėjo A.Vaičulis ir Samu Nieminenas. Gynėjas nepaliko vartininkui kamuolio ir jį atmušė tiesiai Zigmantui Jesipovui, kuris savo šanso nepraleido.

Po poros minučių kiek sutrikę pakruojiškiai gynyboje suklydo dar kartą. R.Borusas rankomis iš užribio numetė kamuolį į baudos aikštelę, čia jį Ernestui Veliuliui krūtine numetė Robertas Poškus. Klaipėdiečių saugas gražiai prasiveržė pro pasyviai stebėjusius gynėjus ir stipriu smūgiu padvigubino persvarą.

Susikrovę pranašumą, svečiai šiek tiek atsitraukė ir patikimai gynėsi. Iki pertraukos „Kruojai“ pavyko sukurti vos vieną pavojingą, kai A.Bagočius įsiveržė į baudos aikštelę po tikslaus N.Mačiulio perdavimo, bet smūgiavo virš vartų.

Po pertraukos „Klaipėdos granito“ vartus užgriuvo kampinių liūtis. Viena iš šių standartinių situacijų baigėsi įvarčiu 54-ąją minutę. Y.Thome pavojingai pasiuntus kamuolį į vartininko aikštelę, suklydo R.Poškus, iš kelių metrų pasiuntęs jį į savų vartų tinklą.

63-ąją minutę už galvos griebėsi rezultatyviausias lygos žaidėjas R.Beniušis. Vieno prieš vartus išbėgusio puolėjo smūgį kažkokiu būdu viena ranka atrėmė E.Kurskis, neleidęs „Kruojai“ išlyginti rezultato.

„Klaipėdos granitas“ į aikštelę metė Georgą Alaverdašvilį ir Tamazį Čargeišvilį, tačiau legionieriai didesnių permainų komandos puolimui nepadarė.

Vis tik jau po dviejų minučių į „Klaipėdos granito“ vartus krito antrasis įvartis. Grubiai suklydus Rokui Simanavičiui, prieš vartus dešinėje pusėje iššoko N.Mačiulis, suklaidinęs į pagalbą atskubėjusį A.Lukošių, jis pirmų smūgiu pataikė į vartininką, antruoju – pažeme pasiuntė kamuolį į tinklą.

Rezultato išlyginimu „Kruoja“ nepasitenkino ir toliau skubėjo link varžovų vartų. Įsiminė išskirtinis Roberto Vėževičiaus reidas pro tris gynėjus, tik po kojomis kritusio ketvirtojo varžovo dėka pasibaigęs eiliniu kampiniu.

„Klaipėdos granitas“ į aikštelę metė Georgą Alaverdašvilį ir Tamazį Čargeišvilį, tačiau legionieriai didesnių permainų komandos puolimui nepadarė.

Rungtynių pabaigoje pergalę aikštės šeimininkai galėjo atnešti po keitimo aikštėje pasirodęs Trayonas Bobbas, bet gajanietis, nerdamas link kamuolio po kampinio, jo nepasiekė.

VIDEO: "Kruojos" ir "Klaipėdos granito" mačo įvarčiai

Pakruojo „Kruoja “ – „Klaipėdos granitas“ 2:2 (0:2)

“Kruoja”: A.Vaičulis, S.Nieminenas (53 min. A.Arlauskas), A.Skroblas, V.Pocevičius, D.Strockis, J.Thome, N.Mačiulis, T.Eliošius, R.Vėževičius (81 min. T.Bobbas), A.Bagočius, R.Beniušis.

“Klaipėdos granitas”: E.Kurskis, R.Borusas, R.Simanavičius, A.Lukošius, O.Dmytrenko, D.Galkevičius (78 min. G.Alaverdašvilis), Z.Jesipovas (90+1 min. H.Wakino), A.Kurbangalijevas, J.Morozas, E.Veliulis, R.Poškus (64 min. T.Čargeišvilis).

Įvarčiai: Z.Jesipovas (26), E.Veliulis (28); R.Poškus (54 į savo vartus), N.Mačiulis (65).

Geltonos kortelės: E.Veliulis (34), R.Poškus (44), A.Kurbangalijevas (77).

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris" 13 8 5 0 34:6 29

2. Klaipėdos „Atlantas" 13 6 5 2 24:10 23

3. Pakruojo „Kruoja" 13 6 5 2 25:12 23

4. Marijampolės „Sūduva" 13 6 2 5 22:21 20

5. Panevėžio „Ekranas" 13 4 7 2 23:13 19

6. Gargždų „Banga" 13 5 4 4 14:9 19

7. „Trakai" 13 4 6 3 22:17 18

8. „Klaipėdos granitas" 13 2 6 5 15:18 12

9. „Šiauliai“ 12 2 2 8 12:19 8

10. Alytaus „Dainava" 12 0 0 12 1:67 0

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: R.Beniušis („Kruoja“) – 8, Elivelto ir L.Kochanauskas (abu „Ekranas“), J.Wilkas („Žalgiris) – 7 įvarčiai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius