Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lyga: nė karto per penkis paskutinius susitikimus „Šiaulių“ neįveikusi „Sūduva“ ruošiasi dar vienam sunkiam mačui

Savaitgalį Lietuvos futbolo A lygos čempionate bus žaidžiamos septintojo turo rungtynės. Vienas įdomesnių mačų vyks šeštadienį Marijampolėje, kur vietos „Sūduva“ susitiks su „Šiaulių“ komanda.
A lygoje pirmauja „Sūduvos“ ir „Ekrano“ ekipos
A lygoje pirmauja „Sūduvos“ ir „Ekrano“ ekipos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

2011 metų sezoną Saulės miesto ekipa pradėjo sėkmingai – per pirmuosius šešis turus pelnė 13 taškų ir su Vilniaus „Žalgiriu“ dalijasi 3–4 vietomis. „Šiaulių“ futbolininkai ketverias rungtynes laimėjo, kartą sužaidė lygiosiomis ir vieną sykį turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Šiauliečiai nugalėjo „Klaipėdą“ (1:0), Pakruojo „Kruoją“ (2:1), Klaipėdos „Atlantą“ (3:1), Tauragės „Taurą“ (1:0), sužaidė taikiai 0:0 su Vilniaus „Žalgiriu“, o pralaimėjo Gargždų „Bangai“ (1:3). Rezultatyviausiai būsimų mūsų varžovų ekipoje žaidžia Robertas Vėževičius, jo sąskaitoje – trys įvarčiai.

„Sūduva“ rungtyniauja truputį sėkmingiau nei šiauliečiai. Suvalkijos klubas per šešis mačus surinko 15 taškų – penkios pergalės ir vienas pralaimėjimas. Iš marijampoliečių rezultatyviausiai žaidžia puolėjas Ričardas Beniušis ir saugas Tadas Eliošius. Abu jie yra įmušę po keturis įvarčius.

„Šiaulių“ ekipa, kurioje tarpsezoniu įvyko daug permainų (komandą paliko treneris Valdas Ivanauskas ir būrys žaidėjų), „Sūduvai“ – labai neparanki varžovė. Pernai „Sūduva“ šiauliečių neįveikė nė karto. A lygos čempionate Suvalkijos ekipa su „Šiauliais“ du kartus sužaidė lygiosiomis (1:1, 0:0) ir kartą pralaimėjo (0:1). Varžovams 0:1 nusileista ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro ketvirtfinalyje.

Šiemet vasario mėnesį „Sūduva“ Marijampolės „Arvi“ arenoje su „Šiauliais“ žaidė kontrolines rungtynes. Ir jos marijampoliečiams susiklostė nesėkmingai, pralaimėta 1:2.

„Šiauliai“ į Marijampolę atvyks be traumuoto vidurio gynėjo Lauryno Rimavičiaus ir taip pat traumą besigydančio saugo Ryčio Leliūgos. Tačiau „Sūduvos“ strategas Virginijus Liubšys mano, kad šiauliečiai ras kuo juos pakeisti.

„Nemanau, kad varžovai dėl to susilpnės. L.Rimavičių turėtų sėkmingai pavaduoti Audrius Veikutis. A lygoje nėra tokių žvaigždžių, kad vieno ar kito futbolininko iškritimas labai stipriai atsilieptų komandai. Kas kita, jei „Barcelona“ ekipai negalėtų atstovauti Lionelis Messi, tada tikrai pasijustų. Mes taip pat negalėsime žaisti stipriausios sudėties, nes per rungtynes su Pakruojo „Kruoja“ susižeidė saugas Andrius Urbšys.  Jis buvo neblogos formos“, – fksuduva.lt tinklalapiui teigė V.Liubšys.

„Sūduvos“ strategas sakė, kad matė daug „Šiaulių“ rungtynių ir apie varžovus susidarė gerą nuomonę. „Tai viena iš tų komandų, kurios A lygos čempionate kausis dėl apdovanojimų. Po praėjusio sezono „Šiauliai“ stipriai pasikeitė, atėjus treneriui Sauliui Širmeliui tai visai kita komanda. Mūsų laukia labai sunkus mačas, negaliu prognozuoti, kaip jis baigsis. Žinoma, stengsimės pademonstruoti gražų futbolą, kuris patiktų žiūrovams. Mačiau pastarąsias būsimų varžovų rungtynes su „Žalgiriu“. Žaidimas tada nebuvo gražus dėl prastos Šiaulių aikštės. Tačiau S.Širmelio treniruojamoje ekipoje yra pajėgių futbolininkų ir kovoti su jais bus labai sunku“, – aiškino V.Liubšys.  

Visos savaitgalio A lygos rungtynės:

Balandžio 30 d. (šeštadienis)
16.30 „Sūduva“ – „Šiauliai“
18.00 „Žalgiris“ – „Tauras“

Gegužės 1 d. (sekmadienis)
16.00 „Kaunas“ – „Klaipėda“
17.00 „Atlantas“ – „Mažeikiai“
17.00 „Dainava“ – „Kruoja“
18.10 „Ekranas“ – „Banga“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius