-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lyga: „Sūduva“ įsitraukė į kovą dėl medalių

Carloso Martinezo Aibaro dublis lėmė sunkią marijampoliečių pergalę Aukštaitijoje. „SMScredit.lt A lygos“ XXXIII-ojo turo dvikovoje Panevėžyje „Sūduva“ įveikė „Ekraną“ – 2:1 (1:0). Suvalkijos klubo futbolininkai iškovoję 15-ąją pergalę pagal pelnytus taškus susilygino tiek su „Trakais“, tiek su „Atlantu“. „Kruoja“ nuo Audriaus Ramono auklėtinių yra atitrūkusi šešių taškų persvara.
„Ekranas“ – „Sūduva“
„Ekranas“ – „Sūduva“ / fkekranas.lt nuotr.

Svečiai nuo pat rungtynių pradžios pradėjo spausti varžovus ir tai atnešė marijampoliečiams dividendų.  Jau 2-ąją minutę po Armino Vaskelos pakelto kampinio varžovo globos išvengęs C.Martinezas Aibaras tiksliai smūgiavo galva.

Kiek vėliau Giorgio Russo atliko aukštą perdavimą iš kairiojo krašto link Tomo Radzinevičiaus, tačiau puolėjas galva smūgiavo netiksliai. Anksti patyrę šaltą dušą ekraniečiai sunkiai ieškojo kelių link varžovų vartų ir atrodė pasimetę.

Visgi 17-ąją minutę individualaus meistriškumo dėka Uchenna Umeh susikūrė sau palankią progą smūgiui, tačiau legionieriaus iš Nigerijos bandymas smūgiuoti kaire koja „Sūduvos“ vartininkui Džiugui Bartkui problemų nesukėlė.

VIDEO: Įvarčiai

Netrukus kitoje aikštės pusėje darbo turėjo Lukas Žukauskas – vartų sargas už galinės linijos nukreipė T.Radzinevičiaus iš toli smūgiuotą kamuolį. Po pakelto kampinio vienu lietimu virš vartų šovė baltarusis Ilja Tsyvilko.

Ilgą laiką abiejų ekipų futbolininkai nesukūrė pavojingų epizodų, tačiau ekraniečiai stabilizavo savo žaidimą ir pradėjo regzti kiek labiau logiškas atakas. Tačiau paskutinis žodis pirmoje rungtynių pusėje priklausė svečiams.

39-ąją minutę po perdavimo iš dešiniojo krašto C.Martinezas Aibaras vėl iš arti smūgiavo galva, bet šį kartą L.Žukauskas komandą išgelbėjo.

Po pertraukos komandos žaidė gana apylygiai, bet minutėms slenkant „Sūduva“ pradėjo atakuoti pavojingiau. L.Žukauskas net du kartus buvo priverstas gelbėti komandą po stiprių T.Radzinevičiaus ir A.Vaskelos smūgių.

Nepasiuntę antrojo įvarčio į panevėžiečių vartus svečiai buvo nubausti 71-ąją minutę. Po pakelto kampinio Edvardas Tamulevičius iššoko aukščiau už visus, bet galva smūgiavo tiesiai į D.Bartkų, „Sūduvos“ vartininkas gaudydamas kamuolį suklydo ir „padovanojo“ varžovams įvartį.

Visgi marijampoliečiai nepalūžo ir kilo į lemiamą šturmą. Apsigynę nuo gana aštrių epizodų baudos aikštelėje, suvalkiečiai skubėdavo į greitas atakas, tačiau smūgiai į vartus „Sūduvos“ futbolininkams nepavykdavo.

Kai atrodė, jog pergalė po truputį slysta iš svečių rankų, 83-iąją minutę sužibėjo C.Martinezas Aibaras. Legionierius iš Ispanijos sulaukė puikaus perdavimo ir nors per toli atsileido kamuolį, tačiau prie jo suskubo greičiau nei L.Žukauskas bei pasiuntė jį į vartus. Atlikęs dublį ispanas tapo šių rungtynių didvyriu.

86-ąją minutę puikią progą sugadinti šventę „Sūduvai“ turėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Tomas Salamanavičius. Ekranietis baudos aikštelėje atsidūrė vienas prieš vartininką, tačiau kojomis smūgiuotą kamuolį atrėmęs D.Bartkus pademonstravo, jog tokios klaidos pirmojo praleisto įvarčio metu buvo tik atsitiktinumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius