A lygos 30 turas: lemiamas išbandymas „Trakams“ – dabar arba niekada

Lietuvos futbolo „SMScredit.lt A lygos“ 30-asis turas gali padėti rasti atsakymus į daug klausimų. Vienas jų – kas taps čempionu. Pergalės prieš Vilniaus „Žalgirį“ atveju „Trakai“ dar išsaugotų čempioniškas ambicijas. Laimėję vilniečiai žengtų didžiulį žingsnį link antro iš eilės titulo.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.


Alytaus „Dainava“ – Pakruojo „Kruoja“. Spalio 4 dieną 12 val. Alytus, miesto stadionas. Iki šiol čempionate – 0:4, 0:5, 2:3.

Nemokamai apsilankyti stadione žiūrovus kviečianti „Dainava“ šį sezoną „SMScredit.lt A lygoje“ turnyrinių ambicijų nebeturi. Net jei laimės visas septynerias likusias rungtynes, Alytaus futbolininkai iš turnyro lentelės dugno nebepakils.

Teigiamų emocijų Dzūkijos komandai turėtų pridėti pergalė LFF taurės turnyro aštuntfinalyje prieš Kauno „Hegelmann Litauen“. „Kruoja“ tame pačiame etape nusileido „Klaipėdos granitui“ ir pasitraukė iš turnyro, bet saugo Tautvydo Eliošiaus ir puolėjo Ričardo Beniušio nuotaiką pagerino kvietimai į šalies rinktinę rengtis Europos čempionato atrankos dvikovoms su Estija bei Slovėnija.

Dėl medalių kovojantiems Pakruojo futbolininkams noro laimėti tikrai nestigs, o jų varžovams teks lopyti dėl nuobaudų vėl atsivėrusias spragas. Žaisti negalės lietuviai, kurių pasirinkimas Marco Ragini treniruojamoje komandoje ir taip nėra didelis. Šįsyk nerungtyniaus Edvardas Gaurilovas ir Paulius Drublionis, raudoną kortelę užsidirbęs jau pasibaigus rungtynėms Kaune.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Darius Jankauskas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Darius Jankauskas

„Šiauliai“ – Marijampolės „Sūduva“. Spalio 4 dieną 16 val. Šiauliai, miesto savivaldybės stadionas. Iki šiol čempionate – 0:2, 1:4, 0:2.

Savaitė iš „Šiaulių“ futbolininkų išsunkė daug fizinių ir emocinių jėgų. LFF taurės turnyro aštuntfinalyje šiauliečiai žaidė 120 minučių ir pralaimėjo baudinių seriją 6:7 pirmojoje lygoje rungtyniaujančiam Kauno „Spyriui“.

Marijampoliečiai taip pat kovojo taurės turnyre, bet iš dvikovos su Vilniaus MRU išsinešė pergalę ir bilietą į ketvirtfinalį. Be to, „Sūduva“ vėl atgręžė Fortūną veidu į save. Nuo tada, kai iš posto pasitraukė treneris Darius Gvildys, Audriaus Ramono vdovaujama komanda nepralaimėjo nė vienerių iš trijų rungtynių.

Jei vis dar tikisi „SMScredit.lt  lygos“ medalių, „Sūduva“ nebegali sau leisti barstyti taškų. Ši aplinkybė „Šiauliams“ irgi nežada lengvo gyvenimo. Juolab kad dvikova su „Spyriu“ atnešė ir dar vieną nuostolį – prieš Marijampolės komandą žaisti negalės raudoną kortelę prieš save pamatęs gynėjas Justas Raziūnas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Edgaras Žarskis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Edgaras Žarskis

Gargždų „Banga“ – Klaipėdos „Atlantas“. Spalio 4 dieną 18 val. Gargždai, miesto stadionas. Iki šiol čempionate – 0:0, 0:2, 1:3.

„Banga“ vis giliau klimpsta į psichologinį liūną. Sudėtingą laikmetį išgyvenantis klubas gavo dar vieną skaudų smūgį LFF taurės turnyre. Praėjusio sezono šių varžybų finalo dalyvius aštuntfinalyje įveikė ketvirtajame pagal pajėgumą šalies futbolo divizione žaidžiantys Vilniaus „Prelegentai“.

„Atlantui“ taurės turnyre irgi nebuvo lengva. Klaipėdiečiai tik po pratęsimo Vilniuje palaužė sostinės „TAIP“. Be to, dėl nuobaudų uostamiesčio komandai šįsyk negalės padėti Tadas Eliošius ir Donatas Navikas.

Tačiau kažin ar klaipėdiečių nuovargis bei atsivėrusios sudėties spragos gali tapti rimtais „Bangos“ koziriais. „Atlanto“ suolas ilgas, o gargždiškių žaidimas keleriose pastarosiose rungtynėse – apgailėtinas. Keturiose iš eilės pralaimėtose „SMScredit.lt A lygos“ dvikovose komanda praleido 16 įvarčių.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Žalgiris“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Žalgiris“

Vilniaus „Žalgiris“ – „Trakai“. Spalio 5 dieną 12 val. Vilnius, LFF stadionas. Iki šiol čempionate – 1:1, 1:1, 2:0.

Neabejotinai – įdomiausia turo atrakcija. Dvi pirmąsias vietas turnyro lentelėje užimančių komandų akistatoje „Trakams“ pergalė reikalinga kaip oras. Ji leistų senosios sostinės riteriams sumažinti čempionų persvarą prieš save iki 9 taškų ir atkurtų intrigą kovojant dėl aukso.

Trakiškiai anksčiau už kitas „SMScredit.lt A lygos“ komandas pasitraukė iš LFF taurės turnyro, todėl savaitės viduryje galėjo ilsėtis. Kita vertus, „Žalgiris“ per rungtynes su Panevėžio „Ekranu“ irgi leido atsipūsti kone pusei savo pagrindinės sudėties – turimi žaidėjų resursai tai neabejotinai leidžia.

„Trakų“ stovykla paskelbė, kad iki sezono pabaigos komandai nepadės kelių raiščius nusitraukę gruzinai Besiki Amašukeli ir Nikolozas Apakidzė, bet šios žinios kažin ar gali tapti šoku treneriui Edgarui Jankauskui. Jis jau senokai turi verstis be abiejų legionierių ir sėkmingai randa kitus variantus krašto gynėjų pozicijose. Didesne bėda gali tapti faktas, kad rungtynes dėl nuobaudos teks praleisti į šalies rinktinę pakviestam saugui Vytautui Lukšai.

fkekranas.lt nuotr./„Ekranas“
fkekranas.lt nuotr./„Ekranas“

„Klaipėdos granitas“ – Panevėžio „Ekranas“. Spalio 5 dieną 15 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė. Iki šiol čempionate –  1:1, 1:3, 3:2.

„Reikia pabandyti įsiveržti į pirmąjį lygos šešetą“, – po pergalės taurės turnyre prieš „Kruoją“ ryžtingai kalbėjo klaipėdiečių treneris Robertas Poškus. Tai reiškia, kad dvikovą su panevėžiečiais uostamiesčio futbolininkai turėtų vertinti kaip rimtą ir svarbų iššūkį.

Turnyro lentelėje komandos dabar užima gretimas pozicijas – šeštą ir septintą. Tačiau „Ekranas“ yra surinkęs aštuoniais taškais daugiau už klaipėdiečius, tad norint pasiekti pirmąjį šešetą Vakarų Lietuvos komandai realių galimybių, matyt, paliktų tik pergalė.

„Klaipėdos granito“ šansus didina ir „Ekrano“ saugų Dovydo Norvilo bei Uchennos Umeh diskvalifikacijos. Prie to, kad finansinė klubo situacija kritiškai sunki, panevėžiečiai jau seniai įprato, todėl kažin ar šis argumentas gali suteikti uostamiesčio komandai papildomų pranašumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius