-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygos sidabras atiteko „Sūduvai“, broza – „Žalgiriui“ (nuotraukos)

Sekmadienį rungtynėmis Vilniaus Sportimos manieže finišavo Lietuvos futbolo federacijos A lygos sezonas. Būtent Vilniuje sprendėsi sidabro medalių likimas, į kuriuos iki paskutiniojo turo pretendavo Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ ekipos. Įtempta ir iki paskutinio teisėjo švilpuko vykusi kova baigėsi taikiai, be įvarčių 0:0, o tai reiškė, jog antrą kartą per klubo istoriją sidabro medalius ant savo kaklo kabinsis „Sūduvos“ futbolininkai.
Marijampolės futbolininkams pavyko iškovoti antrąją vietą čempionate
Marijampolės futbolininkams pavyko iškovoti antrąją vietą čempionate / pliadisfoto.lt nuotr.

Susitikimą ekipos pradėjo gana atsargiai, tačiau su kiekviena minute komandos įsidrąsino ir pradėjo rodyti žiūrovams tikrai patrauklų futbolą.

Nors per pirmąjį rungtynių kėlinį daug realių progų įvarčiams pelnyti nebuvo sukurta, tačiau aikštėje netrūko kovos.

Antrąjį rungtynių kėlinį aktyviau pradėjo „Sūduvos“ futbolininkai, kurie prie vilniečių vartų iš eilės kėlė ne vieną kampinį. Rungtynių laikui vis labiau senkant „Žalgirio“ futbolininkai darėsi aktyvesni, nes būtent jiems, norint pasidabinti sidabro medaliais, buvo reikalinga tik pergalė.

Įpusėjus antrajam susitikimo kėliniui „Žalgirio“ futbolininkai sukūrė keletą pavojingų progų įvarčiams pelnyti, tačiau patikimai šiuose momentuose sužaidė „Sūduvos“ vartininkas Povilas Valinčius ir komandos gynėjai.

Paskutiniąsias penkiolika rungtynių minučių visas žaidimas vyko „Sūduvos“ aikštės pusėje, o tiksliau aplink marijampoliečių baudos aikštelę. Surengę marijampoliečių vartų šturmą „Žalgirio“ futbolininkai atliko gausybę smūgių svečių vartų link, tačiau daugumą tų smūgių blokavo gana užtikrintai žaidę „Sūduvos“ gynėjai.

Teisėjas Gediminas Mažeika šiame susitikime pridėjo net penkias minutes, tačiau ir per jas „Žalgirio“ ekipai nepavyko pelnyti įvarčio, o tai reiškė, jog atkurtasis VMFD „Žalgiris“ klubas debiutinį sezoną A lygoje baigė trečioje vietoje ir per sezono uždarymo šventę jiems ant kaklo bus pakabinti bronzos medaliai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius