Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygos turo apžvalga: praraja, derbiai, dosnus trakiškis ir 13 dienų pertrauka

Bendrovė „TOP sport“ pristato „A lygos“ čempionato 30-ojo turo apžvalgą.
Jurijus Mamajevas
Jurijus Mamajevas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Praraja. „Trakams“ 2:0 įveikus apatinę turnyro lentelės kaimynę Marijampolės „Sūduvą“, tarp antrąją ir trečiąją vietas užimančių komandų plyti kone Sacharos dykumos dydžio properša – trakiškiai lenkia į trečiąją poziciją pakilusį Klaipėdos „Atlantą“ 14 taškų. Nuo garantuoto sidabro riterius skiria dvi pergalės, kurias reikia iškovoti per likusias šešerias rungtynes.

Derbiai. Jie buvo žaidžiami Klaipėdoje ir Kaune, tačiau aršus mūšis užvirė tik laikinojoje sostinėje, kur „Stumbras“ 1:0 palaužė „Spyrį“. Uostamiestyje „Atlantas“ sumalė „Klaipėdos granitą“ į smulkius miltus – 5:1.

Įvarčiai. Atmosfera „A lygos“ snaiperių sąrašo viršūnėje kaista. „Trakams“ aklinai uždarius iki tol 21 kartą kamuolį į varžovų vartus siuntusį „Sūduvos“ kapitoną Tomą Radzinevičių, galimybe priartėti prie jo pasinaudojo įvarčius įmušę konkurentai. Davidą Aršakianą iš „Trakų“ nuo T.Radzinevičiaus dabar skiria vos vienas, o Artūrą Rimkevičių iš „Stumbro“ – du tikslūs smūgiai.

Dosnus. Jurijus Mamajevas perdavimų komandos draugams negaili. Rungtynėse su „Sūduva“ jis asistavo įvarčius įmušusiems „Trakų“ žaidėjams Nerijui Valskiui ir D.Aršakianui bei padidino savo rezultatyvių perdavimų skaičių iki kvapą gniaužiančių 22.

Pokeris. „Trakai“ prieš „Sūduvą“ laimėjo ketvirtą kartą šį sezoną ir šiemet išgręžė iš Suvalkijos komandos visus įmanomus 12 taškų.

Prisiminimai. „Aišku, jaučiu sentimentų “Sūduvai„, kurioje praleidau labai gerą sezoną, bet dabar aš – „Trakų žaidėjas“, – po pergalės kalbėjo N.Valskis, kuris užpernai tapo rezultatyviausiu „A lygos“ futbolininku atstovaudamas Marijampolės komandai.

Vėl. Lyderio Vilniaus „Žalgirio“ puolėjas Darvydas Šernas 4:1 laimėtose rungtynėse su „Šiauliais“ įmušė dukart. Galima sakyti, kad per 11 šį sezoną žaistų rungtynių jis siuntė kamuolį į vartus 10 sykių. Galima ir kitaip – visus savo įvarčius D.Šernas įmušė per penkias dvikovas, kaskart pasižymėdamas po du kartus.

Pagąsdino. „Žalgiris“ autsaiderius iš Saulės miesto palaužė tik po pertraukos – pirmąjį kėlinį vilniečiai pralaimėjo 0:1. „Patys planavome įmušti greitą įvartį. Bet žaidžiant futbolą taip būna – planuoji viena, o nutinka kitaip“, – po rungtynių kalbėjo D.Šernas.

Įvertinimas. „Faktiškai jokio derbio nebuvo. Žaisti skersai aikštės ir valdyti kamuolį nereiškia, kad žaidi futbolą, nes varžovų vartai yra kitoje pusėje“, – kategoriškai savo futbolininkų pasirodymą dvikovoje su „Atlantu“ įvertino „Klaipėdos granito“ treneris Gedeminas Jarmalavičius.

Gynyba. „Stumbras“ per rungtynes su „Spyriu“ sugebėjo aklinai užrakinti savo vartus. Komanda nepraleido įvarčio vos antrą kartą šį sezoną.

Nuovargis. Apie jį kalbėjo abiejų Kauno komandų treneriai. Intensyvus čempionato ir LFF taurės turnyro tvarkaraštis sunkia futbolininkų jėgas, o šiame ture pranašumą turėjo „Trakai“, taurės varžybų aštuntfinalyje ištraukę subyrėjusią Pakruojo „Kruoją“ ir gavę progą pailsėti. Paklaustas, ar nuovargis buvo viena „Sūduvos“ pralaimėjimo priežasčių, T.Radzinevičius neištarė nieko – tik liūdnai linktelėjo galva.

Poilsis. Progą pailsėti dauguma futbolininkų turi dabar. „A lygoje“ prasidėjo trylikos dienų pertrauka, skirta rinktinių varžyboms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius