Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akimirka iki tragedijos: per rungtynes su Anglija LFF stadiono tribūnose žiojėjo didžiulės skylės

Vos akimirka iki tragedijos. Tokias išvadas galima padaryti išklausius Lietuvos futbolo rinktinės ištikimiausių sirgalių prisiminimus apie pirmadienį LFF stadione vykusias 2016-ųjų metų Europos čempionato atrankos rungtynes tarp Lietuvos ir Anglijos rinktinių. 15min.lt išsiaiškino, kad ištikimiausi mūsų rinktinės fanai buvo suvaryti ir ašarinėmis dujomis malšinami tribūnoje, kurioje žiojėjo didžiulės skylės.
Tribūna, kurioje renkasi ištikimiausi Lietuvos futbolo rinktinės gerbėjai
Tribūna, kurioje renkasi ištikimiausi Lietuvos futbolo rinktinės gerbėjai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sirgaliai spausti išlūžusioje tribūnoje

„Tik laimingo atsitiktinumo dėka nė vienas dėl ašarinių dujų regą trumpam praradęs lietuvių fanas neįgriuvo į stadione ne pirmą dieną žiojėjančias išlūžusios tribūnos skyles, kurių, net tokioms rungtynėms artėjant, jų organizatoriai nesugebėjo sutvarkyti“, – tokį pastebėjimą antradienio vakarą išplatino bene ištikimiausias Vilniaus „Žalgirio“ ir Lietuvos futbolo rinktinės aistruolis Ingvaras Butautas.

VIDEO: Sirgalių muštynės pačioje futbolo varžybų Lietuva-Anglija pradžioje

Tik laimingo atsitiktinumo dėka nė vienas dėl ašarinių dujų regą trumpam praradęs lietuvių fanas neįgriuvo į stadione ne pirmą dieną žiojėjančias išlūžusios tribūnos skyles.

Savo laiške fanai Lietuvos futbolo federacijai (LFF) meta konkretų kaltinimą ir klausia, ar tikrai tai nebuvo kerštas aktyviausiųjų aistruolių tribūnai už nuomonės pareiškimą per rugsėjį vykusias rungtynes su San Marinu. Priminsime, jog tuomet bejėgiškai žaidusią rinktinę ir jos trenerį Igorį Pankratjevą sirgaliai išplūdo keiksmažodžiais.

„Negi rungtynių organizatoriai mano, kad jų klientas, sumokėjęs net 45 eurus už bilietą į rungtynes, nevertas ko nors geriau, nei angliški prakeiksmai, ašarinių dujų kamuoliai ir kiaurymės tarp stadiono kėdžių eilių? Nekalbu jau apie beviltišką Lietuvos rinktinės pralaimėjimą. Labai tikiuosi, kad UEFA skirs LFF tokią baudą, kuri privers visus atsakingus už saugumą asmenis atsakyti į šiuos klausimus“, – toliau piktinosi I.Butautas.

Skyles paskubomis užkalinėjo tik trečiadienį

Paaiškėjo, kad Lietuvos futbolo fanų būgštavimai ne iš piršto laužti. Rungtynės su Anglija vyko pirmadienio vakarą, tačiau skylės prisimintos tik po viešo aistruolių pasipiktinimo. Trečiadienio popietę 15min.lt apsilankė LFF stadiono Pietų A tribūnoje. Išvystas vaizdas tikrai pribloškė. Panašu, kad po sirgalių pasipiktinimo LFF stadiono prižiūrėtojai puolė skyles lopyti, tačiau visų užkalti taip ir nespėjo.

Lyg tyčia, trečiadienį LFF išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad šių rungtynių saugumo užtikrinimui buvo pradėta ruoštis dar vasarą. Buvo organizuojami susitikimai su Anglijos futbolo asociacijos saugumo specialistais, konsultuojamasi su UEFA, Lietuvos teisėtvarkos ir apsaugos tarnybų atstovais.

Ar tikrai nacionalinį stadioną prižiūrinti LFF padarė viską, jei tribūnose vėrėsi didžiulės skylės, į kurias bet kurią akimirką galėjo įsmukti vienas ar keli futbolo mėgėjai? Aikštyną sostinės Liepkalnio gatvėje valdančios bendrovės „Futbolo stadionas“ direktorius Vladimiras Buzmakovas gynėsi, jog kalbos apie ertmėmis nusagstytas tribūnas yra pramanytos.

Iš pradžių ilgametis LFF darbuotojas išvis nenorėjo bendrauti su 15min.lt žurnalistu, tačiau konkrečiai paklaustas, ar skylės Pietų A tribūnoje buvo, V.Buzmakovas atšovė: „Ne, skylių nebuvo!“. Plačiau komentuoti sirgalių nusiskundimų direktorius nesiteikė.

Valdo Knyzelio nuotr./Vladimiras Buzmakovas
Valdo Knyzelio nuotr./Vladimiras Buzmakovas

Apsileidimu kaltinami ne pirmą kartą

Pastaruoju metu LFF komunikacijos skyriaus platinamuose pranešimuose ir regioninėje šalies spaudoje publikuojamuose užsakomuosiuose straipsniuose vis dažniau pabrėžiama, kad federacija neturi kitos alternatyvos organizuoti tokio masto tarptautines varžybas.

Atsakomybę stengiamasi permesti Vilniaus miesto ar vyriausybės vadovams.

Konkrečiai paklaustas, ar skylės Pietų A tribūnoje buvo, V.Buzmakovas atšovė: „Ne, skylių nebuvo!“.

LFF taip pat kratosi atsakomybės ir dėl rungtynių metu tarp Lietuvos ir Anglijos sirgalių kilusių muštynių.

„Esama LFF stadiono infrastruktūra negali patenkinti nei visų žiūrovų poreikių, nei užtikrinti visiško svečių ir namų aistruolių atskyrimo bei saugumo bei srautų išskirstymo, o stadiono plėtros galimybės yra labai ribotos“, – skundžiasi į kampą vis labiau spiečiami LFF funkcionieriai. Tyrimą dėl muštynių stadione jau pradėjo UEFA.

Priminsime, kad LFF dėl apgailėtinos stadiono būklės ir nesugebėjimo atlikti net elementariausių darbų kaltinama jau ne pirmą kartą. Panašus skandalas nuvilnijo ir po praėjusių atrankos rungtynių su San Marinu, kai futbolo sirgaliai šaipėsi iš ant pagrindinio stadiono stulpo pakabintos aptriušusios nacionalinės Lietuvos vėliavos.

Nors socialiniuose tinkluose didžiuliais tempais plito sirgalių darytos nuotraukos su nudriskusiu nacionaliniu simboliu, V.Buzmakovas gynėsi, kad iš tiesų stadione naudojama vėliava yra normalios būklės, o platinamas fotografijas vadino klastotėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius