-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Alfio Basile: Argentinos rinktinė per daug pasikliauja Messi

Buvęs Argentinos nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Alfio Basile pareiškė manantis, jog geriausio pasaulio futbolininko Lionelio Messi prasto žaidimo priežastis yra ta, jog visi per daug pasikliauja žemaūgiu puolėju.
Leonelis Messi
Leonelis Messi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusiais metais karjerą baigęs strategas, kuris prie Argentinos vairo yra stovėjęs du kartus (iš viso apie penkerius metus), teigia, jog Messi klube „Barcelona“ žaidžia puikiai dėl to, kad ten yra komandos dalis, o ne mesijas.

Klube Messi jaučiasi labai gerai, nes ten komanda žaidžia ne dėl jo. Ten vyksta komandinis žaidimas. Ten nėra vien Messi, ten yra ir Xavi, Sergio Busquetsas ar Dani Alvesas. Tuo tarpu Argentinoje kiekvieno žaidėjo pagrindinis tikslas – perduoti kamuolį Messi ir tikėtis, kad šis padarys stebuklą“, – dėstė A.Basile.

67-erių metų treneris taip pat tiki, jog skirtingas futbolo stilius Pietų Amerikoje, kur gynėjai yra bekompromisiškesni nei Europoje, yra dar viena priežastis, neleidusi Messi sužibėti Amerikos taurėje („Copa America“).

„Čia išėjęs į aikštę esi nuolat spardomas ir daužomas, o aikštę palieki suplyšusiomis kojinėmis. Įveikti gynėjus Pietų Amerikoje yra sunkiau nei Europoje. Ispanijoje jie stengiasi elgtis „švariai“ ir leidžia tau žaisti“, – paaiškino A.Basile.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius