Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Skerla: „Jei nelaimėsime prieš Lichtenšteiną – viskas bus prarasta“

Lietuvos futbolo rinktinės 2012 m. Europos čempionato atrankos grupėje dar laukia keturi mačai, o pirmasis – birželio 3 d. Lichtenšteine. Su šios šalies rinktinė mūsiškiai susitiks ir rugsėjo 2 dieną Lietuvoje.
Andrius Skerla
Andrius Skerla / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak rinktinės gynėjo Andriaus Skerlos, prarasti taškai šiose dvejose rungtynėse palaidotų Lietuvos rinktinės šansus pakovoti dėl istorinio kelialapio į žemyno pirmenybes. Mūsiškius tenkins tik pergalės, tačiau A.Skerla įsitikinęs, kad jas pasiekti nebus lengva.

Penkių komandų rikiuotėje Lietuvos rinktinė su 4 taškais – ketvirta, ir lenkia tik dar nė taško neiškovojusią Lichtenšteino vienuolikę. Škotų sąskaitoje taip pat 4 taškai, čekai surinkę 9, ispanai – 15. Tiesa, čekai ir ispanai yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis daugiau.

– Andriau, treneris sako, kad rungtynės bus sunkios. Ar tikrai Lietuvos rinktinei žaisti prieš komandas, kurios tik ginasi, yra sunkiau, nei prieš tas, nuo kurių patiems reikia gintis?

– Manau, išties Lietuvai lengviau žaisti prieš favoritus. Lengvo pasivaikščiojimo nebus. Rungtynėse su škotais (pralaimėjo 1:2) jie įrodė, jog žaisti moka. Žmonės įsivaizduoja, kad mes važiuojame žaisti su mėgėjais, bet tie žaidėjai žaidžia Šveicarijos lygose, jie yra profesionalai.

– Bent vieno varžovų žaidėjo pavardę galite pasakyti?

– Tikrai ne (šypsosi).

– Tai, kad vienoms rungtynėms reikia reikia „statyti“ gynybinį žaidimą, kitoms – jau atakuojantį, neapsunkina pasiruošimo?

– Visi esame profesionalai, ir turime prisitaikyti prie varžovų, su kuriuo žaisime. Treneris nustatys taktiką, o mes stengsimės pildyti visus jo uždavinius.

– Tenkintų minimali pergalė, ar sieksite kuo daugiau įmušti?

– Bet koks rezultatas, kuri atneštų tris taškus, būtų gerai.

– Tai, kad nežais pagrindinis rinktinės vartininkas Žydrūnas Karčemarskas, gynėjams bus papildomas dirgiklis?

– Nebus Žydrūno, bus kitas, kuris turės galimybę pasirodyti. Kas žino, gal tam pačiam vartininkui reikės ginti vartus ir kitose rungtynėse. Visiems reikės stengtis, ne tik gynėjams. Ir puola, ir ginasi visa komanda.

– Kalbant apie žaidimą gynyboje, ko gero svarbiausia bus apsiginti nuo Lichtenšteino kontraatakų?

– Be abejo. Todėl koncentracija turės būti visas 90 minučių. Bet kokia klaidelė gali kainuoti labai daug. 

– Draugiškos rungtynės su Norvergija – ar jos reikalingos rinktinei?

– Tiems, žaidėjams kurie daug žaidžia savo čempionatuose, ypač vyresniems žaidėjams, tokios rungtynės mažai ką gali duoti. Žaidėjams, kurie mažiau žaidžia arba mažiau žaidžia rinktinėje, be abejo, tai labai svarbios rungtynės. Tokiose rungtynėse jauni žaidėjai įgija ir žaidybinės praktikos, ir patirties.

– Pats ruošiatės žaisti šiose rungtynėse?

– Kol kas sunku pasakyti, dar nekalbėjau su treneriu. Esu pavargęs, kaip ir dauguma, kurie daug žaidžia klubuose. Be to, nesu dvidešimtmetis (šypsosi).

– Žvelgdamas į turnyrinę lentelę tikite, kad dar yra šansų pakovoti dėl kelialapio į Europos čempionatą?

– Šios dvi rungtynės su Lichtenšteinu mums bus pačios svarbiausios. Jeigu nepavyktų laimėti šių dviejų rungtynių, manau, viskas būtų prarasta.

– Treneris daug kalba apie tai, kad reikia atjauninti rinktinę, ar iš tiesų tas poreikis jau yra?

– Be abejo, reikia. Kiek beliko laiko vyresniems žaidėjams? Jei nieko (atrankoje) nesigaus – trys keturi mėnesiai. Aš tikrai jau baigsiu karjerą rinktinėje. Nežinau, kaip kiti, bet manau, kad dauguma senbuvių kitame atrankose cikle taip pat jau nedalyvaus. Reikia ieškoti jaunesnių ir duoti šansą jiems.

– Kas iš tų jaunų žaidėjų, kurie beldžiasi į rinktinę, daro įspūdį jums?

– Sunku pasakyti. Aš matau tik tuose, kurie atvažiuoja į rinktinę, A lygos rungtynių daug nematau. Manau, tikrai yra tų žaidėjų, tiesiog juos reikia įvertinti ir suteikti galimybę. Viskas priklausys tik nuo jų.

– Tvirtai apsisprendėte dėl karjeros rinktinėje pabaigos?

– Taip, tai paskutinis mano atrankos etapas. Ar baigsiu rudenį, o gal ir anksčiau...

– O jei Lietuva prasibraus į čempionatą?

– Tuomet dar teks pajudėti (šypsosi).

– Lenkijoje nepavyko užimti prizinės vietos. Neapmaudu, turint omeny, kad didžiąją sezono dalį Balstogės klubas žengė būtent tarp prizininkų?

– Labai apmaudu. Pirmąjį ratą užbaigėme būdami lyderiai. Deja, antras ratas buvo labai nesėkmingas – nukritome į ketvirtą vietą, nuo antros ir trečios atsilikdami tik tašku. Toks rezultatas, aišku, netenkino. Kita vertus, pagrindinę užduotį patekti į Europos lygą mes įvykdėme.

– Dėl kito sezono viskas aišku – liekate „Jagiellonia“ klube?

– Taip, turiu dar metus galiosiančią sutartį.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius