Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos čempionate „Liverpool“ nepaliko vilčių „Manchester United“ ekipai (nuotraukos)

Sekmadienio popietę Anglijos „Premier” lygoje buvo žaidžiama dvikova tarp dviejų šalies futbolo gigantų – „Liverpool” ir „Manchester United”. Rungtynes rezultatu 3-1 laimėjo šeimininkai.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo aikštės šeimininkai, kurie nuo pat pirmųjų minučių stengėsi spausti svečius, kūrė daug atakų, bet ypatingai pavojingų situacijų nesukūrė.

16 minutę „Man Utd“ puolėjas Dimitaras Berbatovas netikėtai „iššovė“ į varžovų vartus ir sudrebino virpstą. Po minutės progą pasižymėti turėjo „raudonieji“, bet Dirkui Kuytui pasiekti kamuoliui pritrūko vos keletos centimetrų.

25 minutę prie „Liverpool“ vartų buvo keliamas kampinis. Progą pasižymėti turėjo gynėjas Wesas Brownas, bet jo smūgiuotą kamuolį kuo toliau nuo savų vartų išmušė Raulis Meirelesas.

34 minutę, sausio mėnesį „raudonųjų“ įsigytas puolėjas Luisas Suarezas pademonstravo nuostabų žaidimą. Jis apžaidė tris gynėjus ir vartininkas, o tada perdavė kamuolį Kuytui, kuriam beliko tik kyštelėti koją.

Išsiveržę į priekį liverpuliečiai apsukų nemažino ir jau po penkių minučių rezultatas padvigubėjo, kai Kuytas, po varžovų saugo Luiso Nani perdavimo atgal, nuginklavo vartininką.

Pirmojo kėlinio pabaigoje keletą kartų vos nekilo muštynės. Nani paliko aikštę ant neštuvų, buvo parodytos keturios geltonos kortelės, o vietoj dviejų pridėtų minučių – sužaista šešios.

Antrąjį kėlinį žymiai geriau pradėjo dviem įvarčiais atsiliekantys mančesteriečiai. Jie žymiai daugiau laiko kontroliavo kamuolį, bet jiems nesisekė sukurti pavojingesnės atakos.

58 minutę šansą įmušti turėjo Berbatovas, bet jo smūgį iš poros metrų atrėmė ant vartų linijos stovintis Meirelesas. Pastarasis žaidėjas, po kelių minučių, turėjo progą pasižymėti ir pats, bet nesugebėjo nuginkluoti „velnių“ vartininko.

65 minutę krito trečiasis „Liverpool“ įvartis, kai Suarezas baudos smūgiu „iššovė“ įvartus, jo smūgį atrėmė vartininkas, tačiau pirmasis prie kamuolio prišokęs Kuytas pasiuntė jį į tinklą.

Po šio įvarčio žaidimo tempas sulėtėjo. „Raudonieji“ ir toliau mėgino atakuoti, o „Man Utd“ futbolininkams žaidimas nesiklijavo. Šeimininkų lyderis Stevenas Gerrardas turėjo porą progų, bet jo smūgiai skriejo šalia virpstų.

Per pridėtinį susitikimo laiką „United“ puolėjas Javieras Hernandezas, gavęs aukštą perdavimą iš komandos draugo, smūgiu galva, pelnė garbės įvartį savo komandai. Liverpuliečiai triumfavo rezultatu 3-1.

Visi rezultatai:

„Liverpool” 3 - 1 „Manchester United”
Rungtynių aprašymas
34' [1 - 0] Dirk Kuyt
39' [2 - 0] Dirk Kuyt
65' [3 - 0] Dirk Kuyt
90' [3 - 1] Javier Hernandez

„Wolves” 3 - 3 „Tottenham”
20' [1 - 0] Kevin Doyle
30' [1 - 1] Jermain Defoe
35' [1 - 2] Jermain Defoe
40' [2 - 2] Kevin Doyle (11 m.)
48' [2 - 3] Roman Pavlyuchenko
87' [3 - 3] Steven Fletcher

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius