Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos FA taurė: penktojo diviziono klubo pasakos pabaiga ir kebabą valgantis vartininkas

Pirmadienį Londono pietuose vyko dar viena Anglijos FA taurės 5-ojo etapo dvikova. Šio turnyro sensacija „Sutton United“ savoje aikštėje priėmė Londono „Arsenal“ ir nusileido savo priešininkams 0:2.
Wayne'as Shaw savo poelgiu praskaidrino nuotaiką
Wayne'as Shaw savo poelgiu praskaidrino nuotaiką / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vos penktajame pagal pajėgumą šalies divizione rungtyniaujantis Satono klubas šį sezoną iš kovos sensacingai eliminavo „Cheltenham“, „Wimbledon“ ir „Leeds United“ futbolininkus.

Tačiau 118 metus skaičiuojančios komandos žygis pirmadienį baigėsi.

Pirmąjį įvartį „kanonieriai“ pelnė 26-ąją minutę, kai po Lucaso Perezo smūgio iš dešiniojo krašto kamuolį meistriškai praleido baudos aikštelėje buvęs Theo Wallcotas ir šis suspurdėjo vartų tinkle.

55-ąją minutę svečiai persvarą padvigubino. Po Nacho Monrealio perdavimo, kamuolį lietė Alexas Iwobi, tačiau jis netrukus atsidūrė pats T.Walcottą ir kapitonas šio šanso nepraleido – 2:0.

Įdomu, jog Satono futbolininkus treniruojantis Paulas Doswellas yra verslininkas ir klube ne tik dirba neatlygintinai, tačiau ir pats sumoka už aikštės nuomą. Jis komandą į savo rankas perėmė, kai ji rungtyniavo dar devintajame divizione ir sugebėjo išvesti į penktąjį Anglijos ešeloną.

Dar viena klubo žvaigždė – atsarginis 45-erių vartininkas Wayne'as Shaw. 127 kg sveriantis milžinas į aikštę taip ir neišbėgo, tačiau televizijos kameros užfiksavo, kaip rungtynių metu sėdėdamas ant atsarginių suolo jis valgo į kebabą panašų patiekalą ir užgeria vandeniu. Iki rungtynių pabaigos tuo metu dar buvo likę žaisti apie 10 minučių.

Ketvirtfinalyje „Arsenal“ susitiks su dar vienu penktojo diviziono klubu „Lincoln City“. Pirmą kartą turnyro istorijoje galėjo nutikti taip, kad ketvirtfinalyje akis į akį būtų susitikę du penktojo diviziono klubai.

Kitose ketvirtfinalio porose susitiks Londono „Chelsea“ ir „Manchester United“, Londono „Tottenham Hotspur“ ir trečio diviziono „Millwall“ bei „Middlesbrough“ ir „Huddersfield Town“ (II) arba „Manchester City“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius