-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Anglijos futbolo čempionatas: „Manchester City“ nepasigailėjo „Tottenham“

Anglijoje toliau tęsiasi 3-iasis „Premier“ lygos turas. Prieš centrinę šio turo kovą tarp „Manchester United“ ir Londono „Arsenal“ vyko dar trys rungtynės. Vienose iš jų susitiko vietos Londono „Tottenham“ ir svečiai „Manchester City“. Mačą rezultatu 5-1 laimėjo „Man City“.
„Man City“ gretose debiutavo Nasri
„Man City“ gretose debiutavo Nasri / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynės prasidėjo gan aktyviai ir abi komandos kamuolį kontroliavo apylygiai. Pirmojo kėlinio pradžioje „City“ komandoje įsiminė pavojingas Davido Silva smūgis, tačiau „Tottenham“ vartininkas Bradas Friedelis, palietęs kamuolį pirštų galais, neleido jam kirsti vartų linijos.

„Tottenham“ gretose, pirmajame kėlinyje, pavojingiausiai atrodė Rafaelis van der Vaartas, kurio du bandymus smūgiuoti iš toli atrėmė „Man City“ vartininkas Joe Hartas.

34-ą mačo minutę krito pirmasis mačo įvartis. Jį pelnė puikią formą demonstruojantis ir kol kas kiekvienose rungtynėse įvarčius mušantis bosnis Edinas Džeko. Verta paminėti, kad jam puikų perdavimą iš krašto atliko komandoje debiutavęs Samiras Nasri.

„Tottenham“ praleidę įvartį galėjo rezultatą greitai išlyginti, visgi Peterio Croucho smūgiuotas kamuolys praskriejo visai šalia virpsto.

Šį kartą vėl pasiteisino nerašyta taisyklė – „neįmuši tu, įmuš tau“ ir 41-ąją minutę, po dar vieno puikaus Samiro Nasri perdavimo, antrą įvartį šiose rungtynėse puikiu smūgiu galva pelnė puolėjas Edinas Džeko.

Po praleisto antro įvarčio Londono klubas daugiau nieko nesukūrė, o „Man City“ dar keletą kartų pabandė smūgiuoti iš toliau, tačiau smūgiai buvo netikslūs ir komandos į pertrauką išėjo rezultatui esant 0-2.

Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo „Tottenham“ žaidėjai, kurie siekė kuo greičiau įmušti įvartį, visgi „Man City“ sėkmingai gynėsi ir to padaryti neleido.

Kiek vėliau „Man City“ perėmė žaidimo iniciatyvą į savas rankas ir sugebėjo pelnyti trečią įvartį. 55-ąją minutę Yaya Toure atliko perdavimą iš krašto, o vartininko aikštelėje buvusiam Edinui Džeko reikėjo tik pasiųsti kamuolį į tuščius vartus, ką jis sėkmingai padarė bei pelnė savo pirmąjį „hattrick‘ą“ „miestiečių“ gretose.

Pajutę, jog „Tottenham“ yra sutrikę, „City“ pelnė ir dar vieną įvartį. Puikiai į naują komandą įsiliejęs Samiras Nasri išvedė savo komandos draugą Sergio Aguero į priekį, o šis, iš gan aštraus kampo, dar kartą nuginklavo Bradą Friedelį.

Visgi 68-ą minutę „Tottenham“ rezultatą sugebėjo sušvelninti. Po pakelto kampinio įvartį galva pelnė Younesas Kaboulas.

Po įmušto įvarčio „Tottenham“ žaidimas suaktyvėjo. Pavojingai atrodė į aikštę po keitimo išėjęs Jermainas Defoe. Visgi Londono miesto klubo situaciją apkartino saugo Rafaelio van der Vaarto netektis. Olandas patyrė traumą ir buvo priverstas palikti aikštę, taigi „Tottenham“ liko rungtyniauti dešimtyje, nes visus keitimus Harry Redknapas jau buvo išnaudojęs.

Iki rungtynių pabaigos rodėsi, kad daugiau niekas įvarčių nepelnys, visgi jau per pridėtą teisėjo laiką, ketvirtąjį savo įvartį įmušė Edinas Džeko ir įtvirtino savo komandos pranašumą. Taigi „Manchester City“ galėjo džiaugtis užtikrinta pergale svečiuose.

Visi rezultatai:

„Tottenham“ 1 – 5 „Manchester City“
34‘ [0 – 1] Edin Džeko
41‘ [0 – 2] Edin Džeko
55‘ [0 – 3] Edin Džeko
60‘ [0 – 4] Sergio Aguero
68‘ [1 – 4] Younes Kaboul
90‘ [1 – 5] Edin Džeko

„Newcastle“ 2 – 1 „Fulham“
48‘ [1 – 0] Leon Best
66‘ [2 – 0] Leon Best
88‘ [2 – 1] Clint Dempsey

„West Bromwich“ 0 – 1 „Stoke City“

89'  [0 – 1] Shotton

 „Tottenham“ – „Manchester City“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius