Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos futbolo čempionate „Manchester United“ startavo pergale, „Chelsea“ – lygiosiomis

Pergalingai naująjį Anglijos futbolo čempionatą („Premier“ lygą) pradėjo nugalėtojų titulą ginanti „Manchester United“ ekipa. Tuo tarpu praėjusiame sezone vicečempionų titulą iškovojusi Londono „Chelsea“, kurios gretose debiutavo naujasis treneris Andre Villas Boasas, sužaidė lygiosiomis.
„Manchester United“ šventė pirmąją pergalę.
„Manchester United“ šventė pirmąją pergalę. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmajame sezono mače „Manchester United“ svečiuose tik po atkaklios kovos 2:1 (1:1) palaužė „West Bromwich Albion“ vienuolikę.

Lemiamą įvartį susitikimo pabaigoje į savo vartus įsimušė patys „West Bromwich Albion“ futbolininkai – po varžovo Ashley Youngo pavojingo perdavimo į baudos aikštelę, suklydo Stevenas Reidas (81 min.).

„Manchester United“ pirmieji išsiveržė į priekį, kai kamuolį į vartus pasiuntė Wayne‘as Rooney (13 min.), tačiau kėlinio pabaigoje neužtikrintu vartininko Davido De Gea žaidimu pasinaudojęs Shane‘as Longas (37 min.) rezultatą išlygino.

Verta pažymėti, jog traumas šiose rungtynėse patyrė abu pagrindiniai „Manchester United“ gynėjai – Nemanja Vidičius ir Rio Ferdinandas.


Portugalas Andre Villas Boasas atvyko į Angliją, kaip atakuojantį futbolą propaguojantis strategas, bet „Premier“ lygoje jam teks gerokai padirbėti norint pakartoti praėjusio sezono sėkmę. Tuo buvo galima įsitikinti pirmajame sezono mače, kuriame jaunojo trenerio vadovaujama Londono „Chelsea“ ekipa išvykoje nesugebėjo pralaužti „Stoke“ gynybos – dvikova baigėsi lygiosiomis 0:0.

Pirmajame kėlinyje šimtaprocentinių progų nesukūrė nei viena vienuolikė, o po pertraukos „Chelsea“ žaidimas suaktyvėjo.

Arti tikslo buvo saugas Johnas Obi Mikelis, o pavojingą Nicolaso Anelkos smūgį 27 tūkstančių žiūrovų akivaizdoje atrėmė vartininkas Asmiras Begovičius.

Nepaisant to, „Chelsea“ per visas 90 minučių retai realiai grasino varžovų vartams ir turėjo tenkintis „sausu“ rezultatu.

Įdomu, kad geriausiu mačo žaidėju pripažintas svečių puolėjas Fernando Torresas.


15min.lt
jau rašė, kad šeštadienį nesėkmingai naująjį sezoną pradėjo ir kiti favoritai – lygiosiomis sužaidė ir „Liverpool“, ir Londono „Arsenal“.

Pirmadienį vyks paskutinė pirmojo „Premier“ lygos rato kova, kurioje „Manchester City“ namuose žais su naujoke „Swansea“.

Tiesa, dar vienas pirmojo rato mačas tarp Londono „Tottenham“ ir Liverpulio „Everton“ klubų buvo atidėtas dėl Angliją siaubiančių riaušių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius