-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Anglijos jaunimo futbolo rinktinės treneris: „Mačas su lietuviais bus sunkus testas“

Anglijos jaunimo (iki 21 metų) futbolo rinktinė ketvirtadienio popietę atskrido į Kauną ir vėlai vakare surengė treniruotę S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione prieš penktadienio dvikovą su lietuviais.
Anglijos U21 rinktinės futbolininkai
Anglijos U21 rinktinės futbolininkai / V.Knyzelis/LFF.lt nuotr.
Temos: 1 Lietuviai

Vietą 2015 metų Europos U-21 čempionato atkrintamosiose varžybose jau užsitikrinę pirmosios atrankos grupės lyderiai buvo pakiliai nusiteikę ir treniruotės metu pademonstravo puikią formą bei į rungtynes atėjusiems žiūrovams žada puikų reginį.

„Mums tai bus sunkus testas. Mes puikiai sužaidėme rungtynes namuose, tačiau čia lengva nebus. Stengsimės išlaikyti savo žaidimą aukštame lygyje. Nors užsitikrinome pirmą vietą ateinantis mėnuo mums bus nelengvas ir norime tam gerai pasiruošti, – kalbėjo Anglijos jaunimo futbolo rinktinės treneris Garethas Southgate'as. – Išsikėlėme tikslus gerinti žaidimą ir per likusias dvi rungtynes tai stengsimės įgyvendinti. Kiekvienas mūsų rinktinės žaidėjas žino, jog jie turi rungtyniauti gerai, kad išliktų komandoje, todėl mums kiekvienos rungtynės yra svarbios.“

Pasak pranešimo, Anglijos nacionalinėje rinktinėje 57 mačus sužaidęs buvęs gynėjas G. Southgate'as taip pasidalijo mintimis apie mūsų šalį. Lietuvoje jis viešėjo kartą, bet jam mūsų šalies žmonės ir klimatas paliko gerą įspūdį.

„Man teko kartą su lankytis jūsų šalyje – su Anglijos U-19 rinktine. Lietuvos žmonės yra labai šilti, mus pasitiko labai geras oras kaip tokiu metų laiku, puikus oras futbolo rungtynėms. Mes su nekantrumu laukiame šios dvikovos ir tikimės maloniai praleisti likusias tris dienas jūsų šalyje besiruošiant kitoms rungtynėms“, – sakė treneris.

Jis pažadėjo, jog Lietuvos ir Anglijos rinktinių dvikova abejingų nepaliks ir sirgalių laukia puikios rungtynės.

„Mes visada stengiamės žaisti akiai patrauklų futbolą, nes turime keletą individualiai puikių žaidėjų. Jei sugebėsime pademonstruoti savo galimybes – tai ką demonstruojame treniruotės metu – žiūrovų laukia tikrai smagios rungtynės“, – teigė varžovų vyriausiasis treneris.

Anglų kapitonas Jackas Butlandas tvirtino, kad komanda nekantrauja išbėgti į aikštę.

„Praėjo šiek tiek laiko nuo tada, kai buvome susirinkę visi kartu. Šiandien gerai pasitreniravome ir esame pasirengę dvikovai bei laukiame šeimininkų testo. Aišku stengsimės išsivežti tris taškus“, – po treniruotės kalbėjo „Stoke City“ klubui priklausantis, tačiau „Leeds United“ komandai paskolintas vartininkas.

Anglijos nacionalinės rinktinės sudėtyje jau spėjęs debiutuoti vartininkas tikisi, jog penktadienio vakarą bus įdomios rungtynės, o šeimininkus palaikantys sirgaliai sukurs puikią atmosferą.

„Žinoma, žaidžiant čia, Lietuvoje,  bus sunkiau nei namie, nes šeimininkus palaikys sirgaliai, kurie jiems suteiks papildomos motyvacijos. Manau, jog jie šių rungtynių laukia su nekantrumu. Mes taip pat tikimės žaisti rungtynes puikioje atmosferoje. Tikiuosi, jog bus puikios rungtynes“, – sakė J. Butlandas.

Pirmojo rato mačą svečiuose Lietuvos jaunimo rinktinė varžovams pralaimėjo 0:5.

Pirmosios atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Anglija 8 7 1 0 27:2 22
2. Moldova 9 5 1 3 12:3 16
3. Suomija 8 3 3 2 10:8 12
4. Velsas 8 3 1 4 9:10 10
5. Lietuva 8 2 1 5 5:17 7
6. San Marinas 9 1 1 7 2:25 4

Iš viso kvalifikaciniame etape dalyvauja 52 į dešimt atrankos grupių suskirstytos Senojo žemyno jaunimo rinktinės. Į atkrintamąsias varžybas pateks visų dešimties grupių nugalėtojos ir keturios geriausios antrąsias vietas užėmusios komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius