Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Anglijos pedofilijos skandalas: 83 įtariamieji išnaudojo jaunuosius futbolininkus

Didžiosios Britanijos policija nustatė 83 galimus įtariamuosius, susijusius su Anglijos futbolo pasaulį sukrėtusiu vaikų lytinio išnaudojimo skandalu ir mano, kad jis palietė 98 futbolo klubus visose lygose, penktadienį pranešė Nacionalinė policijos vadovų taryba (NPCC).
Futbolo kamuolys
Futbolo kamuolys / A.Burbos nuotr.
Temos: 2 Anglija Pedofilija

Dėl šio skandalo įtarimai seksualine prievarta jau yra pareikšti dviem asmenims, o keli įtariami treneriai nebegali būti teisiami, nes yra jau mirę. Į pradėtą tyrimą įsitraukė daugiau nei trečdalis Didžiosios Britanijos policijos pajėgų.

Manoma, nukentėjusiųjų yra iš viso apie 350, NPCC nurodė, kad 98 proc. jų vyrai, galbūt patyrę seksualinę prievartą būdami 7–20 metų.

Pasak Nacionalinės smurtavimo prieš vaikus prevencijos draugijos (NSPCC), šie skaičiai rodo milžinišką skandalo mastą.

„Šie sukrečiantys skaičiai, kuriuos nurodė policija, atskleidžia didelį nerimą keliantį (seksualinės) prievartos futbolo pasaulyje mastą“, – sakė NSPCC atstovas.

Remiantis NPCC, visi pranešimai yra nagrinėjami – iš viso 639 registruoti atvejai buvo perduoti toliau nagrinėti pareigūnams, dalyvaujantiems operacijoje „Hydrant“ – bendrame policijos atliekamame vaikų lytinio išnaudojimo tyrime. Jie turi ištirti ieškinius ir tai padaryti kuo greičiau.

„Užtikriname veiksmingą ir produktyvų visos tarnybos požiūrį į įtarimų tyrimą, galimo darbo dubliavimosi panaikinimą ir savalaikį bei efektyvų žvalgybos duomenų ir informacijos dalinimąsi tarp pajėgų“, – sakė atsakingas už vaikų apsaugą atsakingas NPCC pareigūnas Simonas Bailey.

„Taip pat palaikome artimus ryšius su Futbolo asociacija, siekdami užtikrinti, kad ji pasidalytų visa turima atitinkama informacija ir leistų tyrimams judėti į priekį“, – kalbėjo jis.

„Kadangi visos tarnybos sulaukiamų pranešimų skaičius yra didesnis nei paprastai, vietos pajėgų pareigūnams gali prireikti daugiau laiko nei paprastai susisiekti po pirmojo pranešimo“, – nurodė pareigūnas.

Britanijos futbolo pasaulį krečiančio seksualinės prievartos skandalo mastas pradėjo ryškėti lapkričio pabaigoje, kai virtinė buvusių futbolo žaidėjų, įskaitant kelis buvusius Anglijos futbolo rinktinės narius, papasakojo apie patirtą prievartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius