Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtinas anšlagas: treniruoti Lietuvos futbolo rinktines veržiasi garsus vokietis, portugalai, ispanai

Prieš mėnesį skelbimą išplatinusios Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovai net patys nesitikėjo – treniruoti įvairaus amžiaus šalies nacionalines jaunimo komandas pasišovė beveik keturios dešimtys specialistų, iš kurių du trečdaliai – užsieniečiai. Kandidatų geografija taip pat įspūdinga – nuo vis daugiau dėmesio į mūsų šalį kreipiančių portugalų iki kur kas egzotiškesnių Jungtinių Valstijų ar Uzbekistano specialistų.
Vadovauti Lietuvos jaunimo rinktinėms panoro beveik 40 kandidatų
Vadovauti Lietuvos jaunimo rinktinėms panoro beveik 40 kandidatų

Pasiūla viršijo lūkesčius

Keletą pastarųjų metų apčiuopiamų rezultatų nesulaukiantys ir pralaimėjimus tokiems priešininkams kaip Andora, Liuksemburgas, Moldova ar Tadžikija savo akimis regintys LFF vadovai nusprendė kreipti kursą.

Praėjusių metų pabaigoje LFF paskelbė konkursą, kuriuo pradėjo ieškoti vyriausiųjų trenerių vaikinų jaunimo (U-21), jaunių (U-19 ir U-17) rinktinėms.

Visoms trims pozicijoms keliami reikalavimai panašūs. Anot skelbimo, pagal tarptautinius standartus U-21 ir U-19 rinktinių vyr. treneriui reikalinga UEFA „PRO“ licencija, U-17 rinktinės vyr. treneriui – mažiausiai UEFA „A“ licencija.

Kandidatams taip pat privalomas specialusis aukštasis išsilavinimas, futbolo veiklos patirtis bei kiti gebėjimai ir kompetencijos. Pretendentas turi užtikrinti galimybę 100 proc. dirbti LFF Techniniame skyriuje.

Iki galutinio termino – sausio 15-osios – savo paraiškas pateikti suskubo net 38 specialistai, didžioji jų dalis (27) iš užsienio.

LFF skelbimas
LFF skelbimas

„Nėra ką ir slėpti, tikrai nustebino kandidatų gausa, – bendraudamas su 15min, neslėpė LFF Techninio skyriaus, atsakingo už futbolo techninį vystymą, nacionalinę vyrų, jaunimo, jaunių, moterų ir merginų rinktines, direktorius Raimondas Statkevičius. – Du trečdaliai kandidatų yra užsieniečiai, o tai reiškia, kad Lietuvos futbolas pasaulyje stebimas.

Pretendentų geografija plati – pradedant Uzbekistanu ir baigiant Jungtinėmis Amerikos Valstijomis. Be to, turime ir kandidatų iš futbolo tradicijomis garsėjančių Vakarų futbolo šalių, pavyzdžiui, Portugalijos, Ispanijos, Vokietijos ar Italijos. Tai iš tiesų džiugina.“

Keturi favoritai

Tarp kandidatų yra ir nemažai žinomų pavardžių. Bene didžiausia ir aršiausia konkurencija turėtų vykti tarp pretendentų į jaunimo (U-21) rinktinės trenerio postą.

Vadovauti artimiausiai nacionalinės rinktinės pamainai panoro net keturi puikiai pažįstami lietuviai – Valdas Urbonas, Antanas Vingilys, Robertas Poškus bei Tomas Ražanauskas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Urbonas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Urbonas

V.Urbonas dar praėjusį sezoną vadovavo „Trakų“ klubui. A lygoje 49-erių metų panevėžiečio vadovaujamas klubas įnešė nemažai sumaišties ir pirmoje sezono pusėje metė rimtą iššūkį Vilniaus „Žalgiriui“, tačiau reikalai pradėjo darytis kur kas komplikuotesni, kai „riteriai“ pradėjo kovas Europoje.

Nors laimėjo pirmąją Europos lygos atrankos dvikovą prieš „Nomme Kalju“ namuose, Lietuvos vicečempionai svečiuose praleido net kelis ypač kvailus įvarčius ir pasitraukė iš tolesnės kovos. Po šio incidento virš „Trakų“ stovyklos pakibo tirštas įtarimų debesis. Kurį laiką „Trakų“ klubo atstovai buvo atsitvėrę tylos siena, o galiausiai pranešta apie išsiskyrimą su puikiai praėjusį sezoną žaidusiu pagrindiniu vartininku Mariumi Rapaliu, o po kelių dienų – ir su V.Urbonu.

Tačiau bedarbis V.Urbonas buvo neilgai. Netrukus specialistas buvo paskirtas naujuoju Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) direktoriumi ir šias pareigas eina iki šiol.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antanas Vingilys
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antanas Vingilys

Darbą jaunimo rinktinėse toliau norėtų tęsti ir iki šiol jai vadovavęs A.Vingilys. 52-ejų metų vilnietis užbaigė praėjusį Europos čempionato atrankos ciklą, kai po pralaimėjimo Andoroje iš komandos pasitraukė šalies futbolo legenda Arminas Narbekovas.

Pradžia A.Vingiliui buvo sunkoka, tačiau ciklo pabaigoje lietuviai pradėjo demonstruoti kur kas daugiau vilčių teikiančius rezultatus – pergalė prieš Slovėniją ir lygiosios su Italija.

Trečiasis kandidatas – R.Poškus. Praėjusį sezoną 37-erių klaipėdietis blykstelėjo A lygoje, kai jo vadovaujama čempionato debiutantė Jonavos „Lietava“ užėmė 6-ąją vietą. Vis dėlto šis pasiekimas buvusiam rinktinės puolėjui posto neišsaugojo – Jonavos klubas nusprendė siekti dar aukštesnių tikslų ir šį tarpsezonį R.Poškų pakeitė Donatu Vencevičiumi.

fklietava.lt nuotr./Robertas Poškus
fklietava.lt nuotr./Robertas Poškus

Po šios žinios buvo pasirodę pranešimų, kad R.Poškus savo karjerą greičiausiai tęs užsienyje.

Vadovauti jaunimo rinktinei norėtų ir istorinio įvarčio į Vokietijos rinktinės vartus autorius Tomas Ražanauskas. 41-erių metų vilnietis trenerio karjerą pradėjo 2013-aisiais Latvijoje ir dirbo Rygos „Daugava“ trenerių štabe Virginijaus Liubšio asistentu, vėliau trumpai vadovavo iš A lygos žemėlapio jau išnykusiems Klaipėdos „Granito“ bei „Šiaulių“ klubams.

Pastaruoju metu ilgametis Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės saugas treniruoja jaunuosius šalies futbolininkus ir dirba treneriu Vilniaus „Ateities“ futbolo mokykloje.

Vietiniai kandidatai
Treneris Interesai
U21 U19 U17
Valdas Urbonas x
Robertas Poškus x
Tomas Ražanauskas x
Antanas Vingilys x
Vytautas Vaškūnas x
Dainius Gudaitis x
Svajūnas Česnulis x
Darius Butkus x
Povilas Baliukonis x

Vytauto Vaškūno klaustukas

Dainius Gudaitis
Dainius Gudaitis

Lietuvos jaunių (iki 19 metų) rinktinei vadovauti norėtų „Ateities“ futbolo mokyklos steigėjas Dainius Gudaitis. 43-ejų metų vyras praeityje yra žaidęs Vilniaus „Šviesos“, „Žalgiris-2“, „Lokomotyvo“, „Vėtros“ komandose. Trenerio karjerą jis pradėjo 2000 metais ir yra dirbęs „Vėtros“ ir „Žalgirio“ klubuose.

Jam konkurenciją turėtų sudaryti Vytautas Vaškūnas. 45-erių metų kaunietis turi nemenką užnugarį LFF koridoriuose ir laimėjo praėjusiais metais skandalais apipintus Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos (LJVFA) prezidento rinkimus.

Praėjusiais metais V.Vaškūnas vadovavo Lietuvos jaunių (iki 17 metų) rinktinei ir nors su ja puoselėjo viltis sėkmingai pasirodyti Europos čempionato atrankoje, galiausiai namuose vykusiame keturių komandų turnyre liko paskutiniai, į priekį praleidę turkus, norvegus ir ukrainiečius.

Nors po šio pasirodymo, V.Vaškūnas stengėsi įžvelgti pozityvo ir aiškino, kad jo auklėtiniai „visose rungtynėse stengėsi žaisti pirmu numeriu“, kur kas griežtesnės nuomonės buvo legendinis Lietuvos treneris Benjaminas Zelkevičius.

Nacionalinės rinktinės rezultatų aptarime jis negailėjo kritikos septyniolikmečių žaidimui ir tikino, jog komandos žaidime akivaizdžiai trūko „minties“.

Kalnų V.Vaškūno rinktinė nenuvertė ir šiuo metu Sankt Peterburge vykstančiame Valentino Granatkino turnyre. Pakiliai varžybas pradėję lietuviai vėliau išsikvėpė ir galiausiai tik dėl 13 vietos kovos su bendraamžiais iš Irano.

LFF nuotr./Vytautas Vaškūnas
LFF nuotr./Vytautas Vaškūnas

Vis dėlto 45-erių metų kaunietis yra geras LFF Techninio skyriaus direktoriaus R.Statkevičiaus bei įtakos LFF kabinetuose neprarandančio Stasio Stankaus bičiulis. Priminsime, jog ilgametis buvusio LFF prezidento Juliaus Kvedaro bendražygis techninio direktoriaus kėdę praėjusiais metais užleido R.Statkevičiui, bet ir toliau eina Futbolo techninio vystymo asociacijos prezidento pareigas bei liko LFF Vykdomojo komiteto sudėtyje.

Žinant šias aplinkybes, tikėtina, kad LFF surengtas konkursas gali būti tik dėl akių, o V.Vaškūnui ir toliau bus pasiūlyta tęsti darbą.

Rezultatai neįkvepia

Abejotinai prieš užsienio specialistų kandidatūras atrodo ir jaunių (iki 17 metų) rinktinę treniruoti panorusių vadovauti Dariaus Butkaus ir Svajūno Česnulio pavardės.

Facebook.com/Darius Butkus
Facebook.com/Darius Butkus

Panevėžio futbolo akademijai vadovaujančio D.Butkaus pavardė praėjusiais metais garsiausiai linksniuojama buvo po to, kai draugiškose rungtynėse Lenkijoje mūsų šalies keturiolikmečių komanda kaimyninės šalies bendraamžiams nusileido nepadoriu rezultatu 0:12.

Tuo metu D.Butkus kratėsi atsakomybės dėl šio rezultato, kadangi, jo teigimu, jis nebuvo šios rinktinės treneris, o tik į Lenkiją vykusios komandos vadovas.

Buvęs Panevėžio „Ekrano“ komandos futbolininkas per savo karjerą jau yra treniravęs įvairaus amžiaus Lietuvos jaunių rinktines.

Jo konkurentas Svajūnas Česnulis iki šiol vadovavo Lietuvos devyniolikmečių rinktinei. Rusnėje gimęs specialistas yra laikomas Šilutės futbolo simboliu. Vis dėlto Europos čempionato atrankoje jo auklėtiniai praėjusiais metais pralaimėjo visas tris dvikovas austrams, bosniams ir Azerbaidžano bendraamžiams, liko turnyro lentelės dugne.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./U-19 futbolo rinktinės treneris Svajūnas Česnulis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./U-19 futbolo rinktinės treneris Svajūnas Česnulis

Įdomu, jog praėjusių metų pabaigoje Kaune vykusiame jaunių rinktinių rezultatų aptarime S.Česnulis sulaukė nemažai kritikos būtent iš D.Butkaus aplinkos atstovų.

15min turimais duomenimis, vadovauti septyniolikmečių rinktinei norėtų ir jaunas treneris iš Alytaus Povilas Baliukonis.

Portalo žiniomis, paraiškas užimti vieną ar kitą poziciją yra padavę ir dar trys jauni specialistai, nenorėję skelbti savo pavardžių.

Portugalų antplūdis

Sunkiai tikėtina, kad jaunimo ir devyniolikmečių rinktinę LFF galėtų atiduoti į užsienio specialistų rankas. Kur kas realesnis variantas, kad kitos šalies specialistui bus suteiktas šansas dirbti su septyniolikmečiais.

Keletą pastarųjų metų LFF sulaukia nemažai kritikos dėl neproduktyvios NFA veiklos ir dėl to, jog pagrindinė šalies futbolo kalvė beveik išvis neparuošia žaliavos jaunimo ir nacionalinei rinktinei, tad galbūt būtų neprošal užsienietiškomis spalvomis sudrumsti užsistovėjusį vandenį.

Kad užmerktomis akimis nebus linkę patikėti rinktinių vairo užsieniečiams, užsiminė ir R.Statkevičius. Anot jo, visos pavardės bus svarstomos labai įdėmiai.

Matyti, kad kai kuriems kandidatams reikia tik garbingo įrašo CV. Kita vertus, yra ir įdomių pavardžių ir tikrai bus iš ko pasirinkti.

„Geri treneriai užsieniečiai paprastai turi darbą. Tikrai nesitikime, kad Pepas Guardiola pasakys, jog yra laisvas ir nori treniruoti mūsų jaunimą, – šypsojosi R.Statkevičius. – Matyti, kad kai kuriems kandidatams reikia tik garbingo įrašo CV. Kita vertus, yra ir įdomių pavardžių ir tikrai bus iš ko pasirinkti. Kai kuriems kandidatams Lietuva nėra egzotiška šalis, su mūsų futbolu keletas specialistų jau yra turėjęs ryšių praeityje. Pavyzdžiui, danas Catifas Falchas yra skaitęs Lietuvoje seminarus.“

Ypač didelį dėmesį Lietuvos futbolui šią žiemą rodo saulėtosios Portugalijos specialistai. Vadovauti įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėms panoro net devyni Europos čempionų šalies futbolo specialistai.

Priminsime, jog praėjusį sezoną A lygoje rungtyniaujantį Kauno „Stumbro“ klubą treniruoti pradėjo portugalas Mariano Barreto. 59-erių metų specialisto įtaka mūsų šalies futbole nuolat auga, o laikinosios sostinės komandos futbolininkai nuolat siunčiami stažuotis į įvairius Portugalijos klubus.

Portugalas prie Lietuvos rinktinės vairo taip pat nebūtų jokia naujiena. Priminsime, kad 2008–2010 metais nacionalinei komandai vadovavo Jose Couceiro, o šis laikotarpis iki šiol prisimenamas kaip vienas geriausių per visą nepriklausomos Lietuvos futbolo istoriją.

„Portugalų dėmesys pastaruoju metu jaučiamas. A lygoje turime glaudžiai su šia šalimi bendradarbiaujantį klubą. Mūsų nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas taip pat didžiąją karjeros dalį praleido šioje šalyje ir yra puikiai žinomas. Tai galėjo turėti įtakos, kodėl net aštuoni šios šalies specialistai atsiuntė mums paraiškas. Kita vertus, Portugalija turi labai daug trenerių, o praėjusiais metais laimėjo viską, kas tik įmanoma, taigi šios šalies specialistų paklausa yra tikrai padidėjusi“, – svarstė R.Statkevičius.

Viena įdomesnių yra Rui Grigorio kandidatūra. Angolos sostinėje Luandoje gimęs 48-erių metų specialistas Portugalijoje yra neblogai žinomas būtent dėl darbo su jaunaisiais talentais. Praeityje jis yra dirbęs treneriu įvairiuose savo šalies klubuose, tarp kurių ir stipriausio diviziono „Belenenses“, kuriam šiuo metu priklauso Lukas Spalvis, taip pat viešėjo Anglijoje ir buvo Londono „Arsenal“ futbolo akademijos direktoriumi.

Luisas Goncalvesas
Luisas Goncalvesas

Įdomiai žiūrisi ir jo tautiečio Luiso Goncalveso kandidatūra. Šis 44-erių metų specialistas yra dirbęs vienomis geriausių planetoje jaunųjų talentų kalvių laikomose Lisabonos „Sporting“ ir „Porto“ akademijose, penkis kartus su „Sporting“ penkiolikmečių komanda penkiskart tapęs Portugalijos čempionu, darbavosi ne viename tėvynės aukščiausio diviziono klube.

Vėliau jo karjera pasuko į Afriką. Kurį laiką jis dirbo su Angolos nacionaline komanda, o šiuo metu yra Mozambiko nacionalinės rinktinės vyriausiojo trenerio, praeityje garsaus šios šalies gynėjo Abelio Xaviero padėjėjas.

Tiesa, Mozambiką L.Goncalvesas iškeistų į Lietuvą, jei jam būtų pasiūlytas jaunimo rinktinės postas.

Lietuva susidomėjusių užsienio specialistų puokštė
Treneris Šalis Interesai
U21 U19 U17
Anthony Hazelwoodas JAV x x x
Tiago Capazas Portugalija x x
Paulo Henriquesas Portugalija x
Filipe Celikkaya Portugalija x
Rui Gregorio Portugalija x x
Giovani Scanu Italija x x
Paco Luna Ispanija
Tomas Sainfietas Belgija x
Juanas Carlosas Magro Ispanija x x
Milenas Radukano Bulgarija x
Pedro Moutinho Vieira Portugalija x
Ivo Rogue Portugalija x x x
Sascha Amato Vokietija vartininkų treneris
Pedro Diasas Portugalija x
Catifas Falchas Danija x
Luisas Goncalvesas Portugalija x
Usmonas Toševas Uzbekistanas
Willi Kronhadtas Vokietija x x
Rodolfo de la Rubia Garcia Ispanija x x
Claudio Roberto Silveira Brazilija
Nikola Leposavičius Serbija x
Jonas Petrauskas Baltarusija
Isaacas Marcosas Ispanija x x x
Velizaras Popovas Bulgarija x
Gerardas Jonesas JAV x
Olegas Dziuba Ukraina

Belgiškas piligrimas

Bene solidžiausiai iš visų užsienio specialistų sąrašo atrodo belgo Tomo Saintfieto kandidatūra. 43-ejų metų specialistas yra įėjęs į savo šalies futbolo istoriją kaip jauniausias Belgijos futbolo treneris. Šį darbą jis pradėjo būdamas vos 24-erių.

Beveik per du dešimtmečius T.Saintfieto sukaupta darbo patirtis – iš tiesų spalvinga. Belgą būtų galima drąsiai vadinti šiuolaikiniu futbolo piligrimu. Per savo karjerą jis yra dirbęs tokiose šalyse kaip Belgija, Kataras, Vokietija, Farerų salos, Suomija, Jordanija, Tanzanija ir Nyderlandai, taip pat treniravęs Namibijos, Zimbabvės, Etiopijos, Jemeno, Malavio, Togo ir Bangladešo rinktines.

Tomas Saintfietas
Tomas Saintfietas

Pastaruoju metu T.Saintfietas dirbo Trinidade ir Tobage, tiesa, labai trumpai. Šios rinktinės treneriu jis buvo paskirtas praėjusių metų gruodį ir spėjo komandai vadovauti vos ketveriose rungtynėse. Jo vadovaujama komanda 3:1 įveikė Nikaragvą, tačiau pralaimėjo Surinamui, Haičiui ir Nikaragvai, ir treneris buvo atleistas.

Į LFF atsiųstame laiške T.Saintfietas teigia, jog norėtų vadovauti Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinei.

Gana įdomi serbo Nikolos Leposavičiaus kandidatūra. Vos 31-erių metų specialistas jau kuris laikas yra laikomas vienu perspektyviausiu futbolo specialistų Serbijoje. Prieš dvejus metus Serbijos dvidešimtmečiai Naujojoje Zelandijoje laimėjo pasaulio jaunimo čempionatą, o N.Leposavičius buvo vienas serbų vyriausiojo trenerio Veljko Paunovičiaus asistentų.

N.Leposavičius norėtų dirbti tik su Lietuvos septyniolikmečių rinktine.

Nikolas Leposavičius
Nikolas Leposavičius

Specialistai iš futbolo šalių

Tarp pretendentų yra ir Lietuvos futbolo gerbėjams neblogai pažįstamų pavardžių. Vienas tokių – italas Giovanni Scanu. Jis prieš penketą metų treniravo tuo metu A lygoje žaidusį Tauragės „Tauro“ klubą. Specialistas iš Apeninų išreiškė norą vadovauti U-21 arba U-19 rinktinėms.

Susidomėjimą darbu rodo ir keturi Ispanijos specialistai. 45-erių metų Paco Luna praeityje yra 60 rungtynių sužaidęs elitinėje „La Liga“ ir įmušęs 17 įvarčių.

Juanas Carlosas Magro
Juanas Carlosas Magro

Juanas Carlosas Magro dar praėjusį sezoną dirbo garsiojo Madrido „Real“ akademijoje ir treniravo dvylikamečius, o anksčiau panašias pareigas ėjo kitame „La Liga“ klube „Valencia“. Praeityje „Real“ jaunimo ekipas yra treniravęs ir kitas kandidatas Rodolfo de la Rubia Garcia.

Jų tautiečio Isaaco Marcoso CV kur kas kuklesnis, tačiau jis taip pat būtų nieko prieš iškeisti saulėtą Viduržemio jūros saulę į Baltijos jūros pakrantę, jei gautų šansą padirbėti bent su septyniolikmečiais.

Padirbėti Lietuvoje norėtų ir vartininkų treneris iš Vokietijos Sascha Amato. Jis kurį laiką dirbo Vokietijos „Bundesliga“ pirmenybėse rungtyniaujančio „Darmstadt“ klubo devyniolikmečių komandoje.

Su devyniolikmečiais arba jaunimo rinktine norėtų padirbėti ir jo tautietis Willi Kronhadtas.

Yra ir egzotiškų kandidatūrų

Padirbėti su jaunimo rinktine norėtų ir bulgaras Velizaras Popovas. 40-metis specialistas yra laikomas savotišku Bulgarijos futbolo ambasadoriumi Azijoje.

Pastaruoju metu jis dirbo Malaizijoje, anksčiau darbavosi Tailande, vadovavo Maldyvų rinktinei.

Makao šiuo metu dirbantis brazilas Claudio Roberto Silveira turi net savo asmeninį interneto puslapį. Didžiąją savo dalį trenerio karjeros 41-erių metų strategas praleido tėvynėje, bet trumpai prieš ketverius metus yra vadovavęs ir Šri Lankos nacionalinei komandai.

Claudio Roberto Silveira
Claudio Roberto Silveira

Vienas egzotiškiausių – iš Floridos atskriejęs Anthony Hazerwoodo gyvenimo aprašymas. Amerikietis norėtų dirbti su bet kurio amžiaus jaunaisiais Lietuvos futbolininkais.

Tarp kandidatų yra ir lietuvių kilmės baltarusio Jono Petrausko pavardė. 37-erių metų buvęs futbolininkas tik prieš ketverius metus pradėjo trenerio karjerą ir kaimyninėje šalyje yra žinomas dėl darbo su „Minsk“ moterų komanda.

Praeityje gynėjo pozicijoje rungtyniavęs J.Petrauskas kartą yra atstovavęs Baltarusijos rinktinei, žaidė šiuo metu stipriausiame šalies klube Barysavo BATE.

Galutinis sprendimas – Vykdomajame komitete

Naujuosius Lietuvos jaunimo rinktinių vairininkus ketvirtadienį vertins praėjusiais metais suburta Trenerių taryba.

Šis LFF organas, kuriam pirmininkauja B.Zelkevičius, o nariais yra patyrę futbolo specialistai Kęstutis Latoža, Vytautas Jančiauskas ir Rimvydas Kochanauskas, įvertins visas kandidatūras ir geriausius kandidatus pateiks komisijai.

Valdo Knyzelio/LFF nuotr./Vykintas Slivka ir Raimondas Statkevičius
Valdo Knyzelio/LFF nuotr./Vykintas Slivka ir Raimondas Statkevičius

Lygiai tokią pat procedūrą jau atliko ir LFF Techninis skyrius.

Komisija kvies atrinktus kandidatus ir vertins jų galimybes. R.Statkevičiaus nuomone, naujuosius jaunimo ir jaunių rinktinių trenerius veikiausiai turėsime jau mėnesio pabaigoje.

„LFF Vykdomojo komiteto posėdis numatytas sausio 27-ą dieną. Manau tuomet ir bus patvirtinti nauji treneriai, – prognozavo R.Statkevičius. – Bandysime šiuos darbus atlikti kuo operatyviau, kadangi sausio 26-ąją vyks Europos jaunimo (iki 21 metų) čempionato atrankos burtų traukimas, tad naujieji treneriai jau kitą dieną galėtų pradėti darbus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius