Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar teisėjaus Lietuvos arbitrai svarbiausiose futbolo rungtynėse?

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas ir UEFA Vykdomojo komiteto narys Liutauras Varanavičius sausio 28-29 dienomis posėdžiaus Maltoje. Pirmajame šiais metais UEFA Vykdomojo komiteto posėdyje bus sprendžiami ne tik Europai, bet ir Lietuvos futbolui aktualūs klausimai.
Nuo chuliganų smurto labiausiai nukentėjo šoninis varžybų teisėjas
Planuojama, kad netolimoje ateityje visose Lietuvos apskrityse dirbs aukštos kvalifikacijos futbolo teisėjai, o tarptautinėje erdvėje svarbiausiose rungtynėse teisėjaus ir lietuviai. / TopFoto/Scanpix nuotr.
Temos: 1 UEFA

„Balsuosime dėl Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos priėmimo į Europos teisėjų konvenciją. Šiuo metu iš 53 UEFA narių Teisėjų konvencijoje vos 25 šalys. Maltoje spręsime dėl dar penkių, tam tarpe ir Lietuvos“, - LFF svetainei internete sakė L.Varanavičius.

Pasak L. Varanavičiaus, priėmimas į Europos futbolo teisėjų konvenciją, tai patvirtinimas, jog mūsų teisėjų rengimo ir priežiūros sistema atitinka UEFA reikalavimus.

Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos prezidentas Jonas Braga pasakojo, jog šiam žingsniui buvo ruoštasi daugiau kaip dvejus metus.

„Per šį laikotarpį turėjome įvykdyti daugybę reikalavimų, UEFA atstovai nuolat vertino mūsų pastangas. Labai daug dėmesio buvo skiriama tiek teisėjų, tiek inspektorių veiklai”, - sakė J. Braga – „Siekiame tobulumo ir tikimės, kad priėmimas į UEFA teisėjų konvenciją padės plėsti savo veiklą bei gerokai kilstelti teisėjų kvalifikaciją. Planuojame, kad netolimoje ateityje visose Lietuvos apskrityse turėsime aukštos kvalifikacijos teisėjus, o tarptautinėje erdvėje galėsime teisėjauti svarbiausiose rungtynėse“.

Maltoje UEFA vykdomojo komiteto nariai taip pat vertins vykstantį pasirengimą UEFA EURO 2012; kandidatų paraiškas UEFA EURO 2016 finaliniams susitikimams; UEFA Europos lygos rungtynes, kuriose buvo išbandyta 5 teisėjų (du papildomi už vartų, stebintys įvykius baudos aikštelėse) sistema; aptars visoje Europoje gegužę planuojamą „Grassroots“ (masinio futbolo) šventę, kurioje, beje, aktyviai dalyvaus ir Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius