Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arsene’as Wengeras gailisi nepasinaudojęs galimybe įsigyti Yaya Toure

Londono „Arsenal“ futbolo klubo strategas Arsene’as Wengeras prieš šį šeštadienį vyksiantį susitikimą su „Manchester City“ išsidavė, kad gailisi prieš daugiau nei dešimtmetį nepasirašęs sutarties su ekipos peržiūroje dalyvavusiu saugu Yaya Toure.
Arsene'as Wengeras
Arsene'as Wengeras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Geriausiu Afrikos futbolininku jau triskart pripažintas dabartinis Mančesterio klubo žaidėjas 2003-aisiais dalyvavo „kanonierių“ peržiūroje, tačiau ekipoje nepasiliko.

Pasak A.Wengero, jis norėjo matyti Dramblio Kaulo Kranto rinktinės futbolininką savo treniruojamoje komandoje, tačiau iškilo techninių kliūčių.

„Buvome pasiekė susitarimą su Yaya Toure ir jus pas mus neliko ne todėl, kad nenorėjome jo matyti komandoje. Tiesiog Belgijoje laukėme jo paso. Deja, formalumai užtruko, o futbolininkas nusprendė nelaukti ir keltis į Donceko „Metalurg“. Ukrainiečiai žaidėją priėmė be asmens dokumento“, – istorijos aplinkybėmis dalijosi futbolo specialistas iš Prancūzijos.

Iš Ukrainos Y.Toure persikėlė į Pirėjo „Olympiakos“, vėliau žaidėjo karjera pakrypo į „Monaco“ klubą, o 2007-aisiais afrikietis sukirto rankomis su „Barcelona“.

Būtent iš Katalonijos Y.Toure atvyko į „Manchester City“ už 30 milijonų eurų.

Šis sezonas saugui yra vienas geriausių per visą jo karjerą. Per 28 Anglijos „Premier“ lygos rungtynes labiau gynybinio stiliaus futbolininkas yra įmušęs net 17 įvarčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius