Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Aštuoni nauji žvilgantys Europos futbolo stadionų projektai

Kol Lietuvoje vis dar svajojama kažkada turėti aukščiausios klasės nacionalinį stadioną, žymiausi Europos futbolo klubai braižo planus naujiems futbolo namams. Pristatome dešimt gražių ir įspūdingų stadionų projektų.
Apie tokį „Chelsea“ stadioną svajoja Romanas Abramovičius
Apie tokį „Chelsea“ stadioną svajoja Romanas Abramovičius

„Stamford Bridge“ stadiono atnaujinimas

Londono „Chelsea“ klubas planuoja savo 41,6 tūkst. vietų stadioną išplėsti ir įrengti daugiau nei 60 tūkst. vietų. Ketinama stadioną įleisti į žemę pagal sugalvotą naują dizainą. Romanas Abramovičius nori, kad stadiono eksterjeras primintų katedrą. Maždaug 850 mln. eurų vertės projektas turėtų būti baigtas prieš 2020-2021 m. sezoną.

VIDEO: „Chelsea“ stadiono planai

Naujas „AC Milan“ stadionas

Klubas tikisi, kad naujasis maždaug 50 tūkst. vietų stadionas bus baigtas prieš 2018-19 m. sezoną. Už žemę stadionui ekipa ateinančius 50 metų mokės po 3,95 mln. eurų per metus. Tiesa, stadiono projektas sulaukė ir nemažai kritikos dėl panašumo į biurų pastatą, o ne į stadioną.

VIDEO: Naujojo „Milan“ stadiono planas

„Santiago Bernabeu“ atnaujinimas

Dar 1947 metais pastatyta „Real“ tvirtovė pastarąjį kartą atnaujinta 2001 metais, tačiau klubas yra pasirengęs jį paversti XXI a. stadionu. Daugiau nei 80 tūkst. žmonių talpinantis stadionas nebus plečiamas, tačiau smarkiai pasikeis. Renovacija klubui kainuos apie 400 mln. eurų.

VIDEO: Būsimasis „Santiago Bernabeu“ stadionas

„Anfield“ atnaujinimas

Klubui nepavyko pasistatyti naujo stadiono, tačiau vos 45 tūkst. vietų arena neseniai buvo išplėsta iki 54 tūkst. Buvo atnaujinta pagrindinė stadiono tribūna, tapusi viena didžiausių Europoje. Planuojama stadioną padidinti iki 60 tūkst. vietų, o bendra viso projekto vertė sieks apie 126 mln. eurų.

VIDEO: Pasižvalgykite po atnaujintą pagrindinę „Anfield“ stadiono tribūną

Naujasis „Camp Nou“ projektas

Beveik 100 tūkst. aistruolių talpinantys „Barcelona“ klubo namai nėra matę rimtos renovacijos nuo 1998 metų. Iš išorės „Camp Nou“ atrodo tikrai paprastai – lyg didelė betono krūva. Atnaujinimo darbai prasidės jau kitais metais, stadiono išorė bus visiškai atnaujinta, o vietų skaičius praplėstas iki 105 tūkst. Viskas kainuos apie 600 mln. eurų.

VIDEO: Kaip bus atnaujintas „Camp Nou“ stadionas

Naujasis „Stadio Della Roma“

„Roma“ futbolo klubui pabodo dalintis olimpiniu stadionu su „Lazio“, tad klubas jau statosi naujus namus. Buvusio hipodromo vietoje kyla 52 tūkst. vietų stadionas, kurį bus nesunku praplėsti ir iki 60 tūkst. Klubas net 14 tūkst. vietų skirs savo ultrų grupuotei. O dizaino įkvėpimas, žinoma, atėjo žvelgiant į Koliziejų.

VIDEO: Būsimieji „Roma“ futbolo klubo namai

Nauji „Atletico“ namai

Po 2016-17 m. sezono dabartinis „Atletico“ stadionas „Vicente Calderon“ bus nugriautas, o šalia iškils naujas maždaug 70 tūkst. vietų stadionas. Apie tai buvo paskelbta dar 2007 metais, tačiau sirgaliai protestavo. Naujojo stadiono kaina kol kas nėra aiški.

VIDEO: Būsimojo „Atletico“ stadiono vizualizacija

„White Hart Lane“ atnaujinimas

Dar 1898 metais pastatyti „Tottenham Hotspur“ namai po truputį jau ardomi – šalia jų, panašiai kaip „Atletico“ atveju, statomas naujas stadionas. Iki šiol „Spurs“ žaidė vos 36 tūkst. vietų stadione, o naujojo talpa bus net 60 tūkst. Stadionas bus baigtas prieš 2018-19 m. sezoną.

Maždaug taip atrodo statybos darbai
VIDEO: „White Hart Lane“ griovimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius