-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atgimstantis Vilniaus „Žalgiris“ nusitaikė į A lygos prizinę vietą (nuotraukos)

Vilniaus rotušėje ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje pristatytas Vilniaus futbolo klubo „Žalgiris“ atkūrimo projektas, pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su pirmuoju rėmėju ir gautos garantijos, kad legendinei komandai atsistoti padės sostinės savivaldybė.
Spaudos konferencija
Spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Gimimas

„Žalgirio“ tikslas šiais metais – sustiprėti, o per kitus dvejus metus tapti stipriausiu Lietuvos klubu. Ruošiamės licencijavimui, ketiname dalyvauti A lygos čempinate ir taikysimės į prizines vietas, – kalbėjo klubo atkūrimo projekto vadovė Vilma Venslovaitienė. – Komanda bus atkuriama pagal Vokietijos futbolo klubų pavyzdį – jos rėmėju galės tapti bet kuris bendruomenės žmogus.“

Anot jos, šį sezoną planuojamas didesnis nei 2 mln. litų biudžetas, nemaža dalis pinigų jau surinkta. „Komanda formuojama, žaidėjai dalyvauja peržiūroje ir nuo pirmadienio su jais jau bus pasirašomos sutartys. Šeštadienį ketiname pristatyti trenerių štabą“, – sakė V.Venslovaitienė.

„Žalgirio“ atkūrimo idėją remia Lietuvos futbolo federacija, Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) ir Vilniaus savivaldybė. Legendinio klubo atkūrimo idėjos autorius laikinai KKSD generalinio direktoriaus pareigas einantis Ritas Vaiginas teigė, kad „Žalgirio“ vardo praradimas būtų labai skaudus.

„Tai yra mūsų paveldas ir pasididžiavimas. Džiugu, kad atsirado iniciatorių, rėmėjų, o prie projekto nori prisidėti ir savivaldybė. Vadinasi, tai nėra trumpalaikė užgaida. Sudarysime visas sąlygas, kad klubas atsistotų ant kojų“, – žadėjo jis.

Vilniaus meras Vilius Navickas tikino, kad negali tiesiogiai pinigais prisidėti prie komandos atgimimo, tačiau padės kitaip. „Pasirūpinsime, kad komanda turėtų patalpas, transportą. Šiuo metu ieškome konkrečių problemų sprendimų, derybos vyksta ir savivaldybė tikrai neliks nuošalyje“, – sakė jis. Taip pat buvo paminėti įvairūs fondai ir projektai, kuriuose dalyvaudamas „Žalgiris“ gali gauti vienokį ar kitokį finansavimą.

„Žalgirio“ atkūrimo iniciatoriai Mindaugas Kasperūnas ir Mindaugas Čepas pasirašė pirmąją rėmimo sutartį su Didžiosios Britanijos lažybų bendrovės „Unibet“ atstovu, o vėliau spaudos konferencijos dalyviams įteikė simbolinius „Žalgirio“ marškinėlius.

Legendinis „Žalgirio“ žaidėjas Valdas Ivanauskas pasidžiaugė, kad šis klubas nenuskendo užmarštin: „Kiekvienas, pabuvęs žalgiriečiu, juo liks visą gyvenimą. Šiuo metu futbolo situacija nėra gera, tačiau yra noras kelti jo lygį. Manau, čempionate tikrai bus įdomiau nei praėjusiais metais.“

Šeštadienį „Žalgirio“ futbolininkai Vilniaus „Sportimos“ arenoje ketina žaisti antras kontrolines rungtynes su „Šiaulių“ komanda. Rungtynių pradžia – 15.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius