Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsakomoji dvikova Madride: grįžtantis Cristiano Ronaldo žada pragarą „Man City“ gynybai

Trečiadienį 21:45 val. Lietuvos laiku startuoja Čempionų lygos pusfinalio atsakomasis susitikimas tarp Madrido „Real“ ir „Manchester City“ klubų. Geriausiai visų laikų turnyro komandai padės traumą išsigydęs Cristiano Ronaldo, tad pirmojo titulo siekiančio Anglijos klubui Madride laukia itin sunkus išbandymas.
Cristiano Ronaldo ir Vincentas Kompany
Cristiano Ronaldo ir Vincentas Kompany

M.Pellegrini žada atakuoti, Z.Zidane'as pasirengęs kentėti

Anglijos klubo treneris Manuelis Pellegrini prieš antrąsias rungtynes stebėjosi, kad „Real“ pirmosiose bandė ne iškovoti pergalę, o nepralaimėti.

„Mane nustebino toks gilus Madrido komandos žaidimas. Pirmajame kėlinyje mes buvome komanda, kuri labiau stengėsi atakuoti, o jie galbūt pirmiausia norėjo nepralaimėti.

Taip, mes per dažnai prarasdavome kamuolį, tačiau stengėmės pasiekti pergalę. Su tokiu pačiu požiūriu žaisime ir antrose rungtynėse Madride. Stengsimės atakuoti ir įmušti įvartį, nes lygiosios išvestų mus į finalą“, – prieš susitikimą kalbėjo M.Pellegrini.

„Real“ treneris meldžiasi, kad C.Ronaldo būtų ne tik pasirengęs žaisti, bet ir darytų tai gerai visas 90 minučių. Treneris norėtų ir Karimo Benzemos, tačiau prancūzas atsigauti greičiausiai nespės.

„Jei nepasieksime finalo – bus tragedija. Negalime galvoti, kad šios rungtynės bus kaip su „Wolfsburg“, kai per 15 minučių įmušėme tris įvarčius. Turėsime kentėti nuo pirmosios iki 90-osios minutės. Turime būti ramūs ir kantrūs“, – kalbėjo Z.Zidane'as.

Cristiano įtaka komandai

Rezultatyviausias šio sezono Čempionų lygos futbolininkas per savo karjerą „Real“ klube praleido tik septynerias iš 80-ies komandos rungtynių Čempionų lygoje.

„Real“ pergalių procentas su ir be C.Ronaldo skiriasi kaip diena ir naktis. Su portugalu pasiekta 71 proc. pergalių, be jo laimėta vos 43 proc. mačų.

Šį sezoną C.Ronaldo prisidėjo prie 77 proc. komandos įvarčių turnyre (20-ies iš 26). Pats jau pelnė 16 įvarčių ir atliko keturis rezultatyvius perdavimus. Nenuostabu, kad Mančesteryje įvarčio taip ir nepavyko pasiekti.

Traumos

Abi komandos pirmajame susitikime prieš savaitę, kuris baigėsi be įvarčių, vertėsi be labai svarbių žaidėjų. „Man City“ neturėjo aikštės vidurio generolo Yaya Toure, o „Real“ – lyderio C.Ronaldo.

Abu futbolininkai jau yra sveiki, tiesa, neaišku, ar pasirengę sužaisti visas 90 minučių. Z.Zidane'as tikina, kad portugalas pasirengęs 100 procentų, tačiau tai gali būti ir bandymas pagąsdinti varžovus.

Vis dėlto traumos ir šį kartą apribos abi komandas. „Man City“ versis be atakų organizatoriaus Davido Silvos, kuris susižeidė pirmajame mače. „Real“ versis be vidurio puolėjo K.Benzema ir saugo Casemiro.

„Scanpix“/AP nuotr./Cristiano Ronaldo
„Scanpix“/AP nuotr./Cristiano Ronaldo

Prognozuojamos sudėtys

„Real“ starto vienuolikėje K.Benzema atakos smaigalyje pakeis Jese arba Lucasas Vazquezas. Aikštės centre vietoje Casemiro greičiausiai rungtyniaus Isco, kuris sudarys saugų trio su Luka Modričiumi ir Toni Kroosu.

„Man City“ gretose Y.Toure greičiausiai nežais nuo starto, o aikštės vidurį valdys brazilai Fernando ir Fernandinho. Virš jų atakas rengs Jesuso Navaso, Kevino de Bruynes ir Raheemo Sterlingo trio.

„Real“: K.Navasas; Marcelo, Pepe, S.Ramosas, D.Carvajalis; Isco, T.Kroosas, L.Modričius; G.Bale'as, Jese, C.Ronaldo.

„Manchester City“: J.Hartas; G.Clichy, N.Otamendi, V.Kompany, B.Sagna; Fernando, Fernandinho; R.Sterlingas, K.de Bruyne, J.Navasas; S.Aguero.

Faktai

  • Šį sezoną „Real“ klubas išlaikė sausus vartus visose penkeriose Čempionų lygos rungtynėse namuose
  • „Man City“ atakų lyderis Sergio Aguero jau 432 minutes nėra atlikęs smūgio į vartų plotą. Pastarąjį kartą argentinietis tai padarė dar vasarį grupės mače su Kijevo „Dinamo“, kai įmušė įvartį
  • Keyloras Navasas per karjerą yra sužaidęs 11 mačų Čempionų lygoje, 10-yje iš jų kostarikietis išlaikė vartus sausus. Jis atmušė 30 iš 32-iejų smūgių
  • Šį sezoną net aštuoni „Man City“ žaidėjai jau pasižymėjo Čempionų lygoje – tai turnyro rekordas
  • Vos 31 proc. komandų Čempionų lygos istorijoje žengė į kitą etapą, kai pirmąsias rungtynes namuose sužaidė 0:0 (9 iš 29-ių)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius