Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsiprašyti dėl skandalingojo plakato Poznanės stadione „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną“ ragina ir Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis

Lenkijos naujienų portalo wyborcha.pl iniciatyvą rinkti parašus po atsiprašymo laišku lietuviams dėl Poznanės stadione išskleisto plakato „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną“ (lenk. – „Litewski chamie, klęknij przed polskim panem“) parėmė ir Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis. Jis savo „Twitter“ paskyroje paragino pasirašyti šią peticiją.
Wyborcha.pl skelbia tokį atsiprašymą lietuvių tautai.
Wyborcha.pl skelbia tokį atsiprašymą lietuvių tautai. / wyborcha.pl iliustracija

Viešame laiške wyborcha.pl buvo skelbiama, kad „tik paskutinis idiotas ir piktos valios žmogus galėjo sugalvoti tokį užrašą. Sirgaliai turėtų už šią šlykščią išdaigą atsiprašyti. Tikimės, kad mūsų laišką pasirašys daug lenkų, taip pat ir tie, kas daugelį kartų gynė stadiono chuliganų elgesį“.

Taip pat priminta, kad gerų santykių tarp Lietuvos ir Lenkijos siekė prezidentai Lechas Walesa, Aleksandras Kwasniewskis, Lechas Kaczynskis, o dabar – ir Bronislawas Komorowskis.

Pirmadienį wyborcza.pl skelbia turinti jau per 13 tūkst. parašų po atsiprašymu lietuviams. „Gazeta Wyborcza“ renka parašus tų, kurie nori dėl tokio užrašo atsiprašyti. Norime parodyti, kad Lenkijoje niekam nesuteikiama teisė įžeidinėti kitas tautas“, – rašoma tinklalapyje ir pateikiama nuoroda, kur galima pasirašyti.

Lenkijos užsienio reikalų ministras R.Sikorskis savo „Twitter“ paskyroje taip pat paskelbė apie šią akciją. Iki šiol šis politikas yra ne kartą gana kategoriškai pasisakęs dėl Lietuvos ir Lenkijos santykių. Kovo mėnesį pristatydamas Lenkijos Seimui užsienio politikos prioritetus jis pareiškė, kad „opiausių klausimų, tarp jų dėl lenkų mažumos Lietuvoje teisių, sprendimas padės lengviau įgyvendinti dvišalius projektus, įskaitant naujas kelių, geležinkelių ir energetikos jungtis“.

Incidentas Poznanės stadione per vietos „Lech“ ir Vilniaus „Žalgirio“ rungtynes sukėlė tiek Lenkijos Užsienio reikalų ministerijos, tiek Didžiosios Lenkijos vaivadijos vadovų, tiek daugybės eilinių lenkų, kurie neretai visiškai nesidomi futbolu, bet netoleruoja kitų tautų įžeidinėjimo, pasipiktinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius