Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Audi“ įsigijo „Bayern“ klubo akcijų

Automobilių koncernas „Audi“ už 90 mln. eurų įsigijo 9,09 proc. vokiečių futbolo klubo Miuncheno „Bayern“ akcijų, teigiama klubo pranešime spaudai. Akcijas koncernas „Audi“ gaus iki 2011 metų liepos.
„Bayern“ klubui – 90 mln. eurų
„Bayern“ klubui – 90 mln. eurų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Audi“ pinigai turėtų padėti Miuncheno klubui padengti dalį skolų. Iš viso „Bayern“ kreditoriams skolinga 340 mln. eurų. Skola atsirado statant stadioną „Alliance Arena“. Čia, be „Bayern“, rungtyniauja ir „1860 Munchen“ komanda.

Automobilių koncernui šis pirkinys naudingas dėl reklamos. Per vieną garsiausių Vokietijos futbolo ekipų „Audi“ galės reklamuoti savo gaminius. Stambiausias klubo investuotojas iki šios sutarties su „Audi“ buvo sporto aprangos ir avalynės gamintojas „Adidas“. 2002 metais ši kompanija už dalį klubo akcijų sumokėjo 77 mln. eurų.

Futbolo klubas „Bayern“ buvo įkurtas 1900 metais, ne kartą tapo Vokietijos čempionu, keturis kartus laimėjo Čempionų lygą, po kartą – Taurių taurę ir UEFA taurę. „Bayern“ laikomas vienu populiauriausių klubų pasaulyje. Praėjusį sezoną Vokietijoje „Bayern“ užėmė antrą vietą, kovą dėl čempiono titulą pralaimėjęs „Wolfsburg“ ekipai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius