Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Auksinį kamuolį“ vėl laimėjęs Lionelis Messi pakartojo rekordą

Geriausiu 2011 metų pasaulio futbolininku išrinktas argentinietis Lionelis Messi. „Barcelonos“ klubo lyderis triumfavo tradiciniuose FIFA „Auksinio kamuolio“ rinkimuose.
Lionelio Messi triumfas
Lionelio Messi triumfas / „Scanpix“ nuotr.

24-erių argentinietis „Auksinio kamuolio“ savininku tapo jau trečius metus iš eilės (2009–2011 m.) ir pakartojo Michelio Platini rekordą (1983–1985 m.). Be jų, „Auksinio kamuolį“ tris kartus istorijoje dar yra laimėję tik Johanas Cruyffas ir Marco van Bastenas.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./L. Messi

„Man didžiulė garbė laimėti šį prizą trečią kartą. Noriu padėkoti komandos draugams, žaidėjams ir treneriams, kurie balsavo už mane. Noriu padėkoti komandos draugams „Barcelonos“ klube ir Argentinos rinktinėje, nes be jų laimėti šį apdovanojimą būtų neįmanoma. Tačiau labiausiai aš noriu šiuo prizu pasidalinti su Xavi: tu jo nusipelnai tiek pat, kiek ir aš“, – kuklinosi L.Messi.

L.Messi 2011-aisiais kartu su „Barcelona“ laimėjo UEFA Čempionų lygą, Ispanijos čempionatą, Ispanijos ir Europos Supertaures bei FIFA pasaulio klubų čempionatą. Per 70 rungtynių jis įmušė 59 įvarčius ir atliko 37 rezultatyvius perdavimus komandos draugams. Puolėjas buvo rezultatyviausias Čempionų lygoje.

L.Messi rinkimuose aplenkė Portugalijos rinktinės ir Madrido „Real“ lyderį Cristiano Ronaldo bei komandos draugą „Barcelona“ klube ispaną Xavi.

Argentiniečio persvara buvo daugiau nei akivaizdi. Jis surinko beveik pusę įmanomų balsų (47,88 proc.) ir daugiau nei dvigubai aplenkė antroje vietoje likusį C.Ronaldo (21,60 proc.) ir Xavi (9,23 proc.).

Geriausią pasaulio futbolininką rinko visų platenos futbolo rinktinių treneriai ir kapitonai bei futbolo sirgaliai.

Verta pažymėti, jog C.Ronaldo pirmadienį nedalyvavo Ciuriche (Šveicarija) vykusiame iškilmingame apdovanojimų vakare, nes antradienį žais Ispanijos Karaliaus taurėje.

Geriausia metų futbolininke buvo išrinkta japonė Homare Sawa, nukonkuravusi penkis metus iš eilės šiuose rinkimuose iki šiol karaliavusią Martą (2006–2010 m.).

Geriausias metų vyrų treneris: Pepas Guardiola („Barcelona“, Ispanija)

Geriausias metų moterų treneris: Norio Sasaki (Japonijos rinktinė, Japonija)

FIFA prezidento apdovanojimas: Seras Alexas Fergusonas („Manchester United“, Škotija)

Geriausia FIFA 2011 metų vienuolikė:

Vartininkas: Ikeras Casillasas (Madrido „Real“, Ispanija)
Gynėjai: Dani Alvesas („Barcelona“, Brazilija), Gerardas Pique („Barcelona“, Ispanija), Sergio Ramosas (Madrido „Real“, Ispanija), Nemanja Vidičius („Manchester United“, Serbija)
Saugai: Andresas Iniesta („Barcelona“, Ispanija), Xabi Alonso (Madrido „Real“, Ispanija), Xavi („Barcelona“, Ispanija)
Puolėjai: Lionelis Messi („Barcelona“, Argentina), Cristiano Ronaldo (Madrido „Real“, Portugalija), Wayne'as Rooney („Manchester United“, Anglija)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius