Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos futbolo lyga: „Ekranas“ neįmušė, „Vėtra“ pralaimėjo (komentaras)

Antradienį sužaistos dvejos pirmosios 2009-2010 metų sezono Baltijos futbolo lygos ketvirtfinalio rungtynės, kuriose klubams iš Lietuvos nepavyko iškovoti pergalės.
Rungtynių akimirkos
„Vėtros“ treneris V.Liubšys dėl įtempto tvarkaraščio rėmėsi ne pagrindine sudėtimi / pliadisfoto.lt nuotr.

„Ekranas“ Estijoje įvarčių neįmušė

Baltijos futbolo lygos ketfirtfinalio pirmąjį susitikimą antradienį Estijos sostinėje Taline žaidė ir Lietuvos čempionai Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai. Nors prieš dvikovą lietuviams buvo prognozuojama pergalė, „Flora“ ekipos gynybos „ledų“ panevėžiečiams per 90 minučių pralaužti taip ir nepavyko – 0:0. Tad viskas spręsis gegužės 5 dieną Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione vyksiančiose atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse.

Kaip ir Vilniaus „Vėtra“, Panevėžio „Ekranas“ pirmame ketvirtfinalio mače rėmėsi ne stipriausia sudėtimi. Nepaisant to, iniciatyva nuo mačo pradžios priklausė panevėžiečiams.

29–ą minutę nedaug trūko, kad Žilvinas Banys baudos smūgiu pasiųstų kamuolį į „Flora“ ekipos vartus, tačiau „Ekrano“ saugas pristigo tikslumo. Netrukus Talino komandos vartininko budrumą šūviu iš 25–ių metrų išbandė ir Povilas Šarūnas.

56–ą minutę pavojaus varpai jau suskambo „Ekranui“. Markusas Jurgensonas atsidūrė vienas prieš Tadą Kaunecką, tačiau esto smūgiuotas kamuolys praskriejo šalia virpsto.

74–ą minutę „Ekrano“ gretas praretino raudona kortelė, kurią prieš save išvydo Ervinas Kvitkauskas. Panevėžio komandos saugas grubiai sužaidė aikštės viduryje, ir teisėjas nedvejodamas išsiuntė lietuvį „pailsėti“.

Vis dėlto „Flora“ per likusį laiką nesugebėjo pasinaudoti įgyta kiekybine persvara, ir komandos išsiskyrė taikiai – 0:0.

„Vėtra“ nusileido Latvijos vicečempionams

Lietuvos vicečempionai Vilniaus “Vėtros” futbolininkai antradienio vakarą sostinės „Sportimos“ manieže žaidė pirmąsias TrioBet Baltijos futbolo lygos ketvirtfinalio rungtynes, kuriose susitiko su sidabro medalius Latvijos čempionate praėjusį sezoną iškovojusia „Ventspils“ ekipa. Nors vienu metu vilniečiams pavyko atstatyti pusiausvyrą (1:1), aidint finaliniam arbitro švilpukui džiūgavo svečiai – 1:2.

Į dvikovą su praėjusį sezoną UEFA Europos lygos grupių etape rungtyniavusia „Ventspils“ komanda „Vėtra“ stojo ne stipriausios sudėties. „Vėtros“ strategas Virginijus Liubšys nutarė pataupyti komandos lyderių jėgas A lygos ir LFF taurės rungtynėms, todėl jų vietą aikštėje antradienio vakarą užėmė klubo jaunimas.

Teisėjo švilpukui paskelbus apie dvikovos pradžią, dešimt pirmų susitikimo minučių komandos skyrė žvalgybai. Pirmas kiek pavojingesnis epizodas prie „Ventspils“ komandos vartų kilo 11–ą minutę, kai po kampinio iš baudos aikštelės krašto netiksliai smūgiavo Jevgenijus Morozas.

Netrukus kvapą užgniaužę „Vėtros“ gerbėjai stebėjo, kaip „Ventspils“ komandos puolėjas Ivanas Špakovas baudos aikštelėje „išmaudė“ kelis Vilniaus ekipos gynėjus. Vis dėlto ruso reidas baigėsi nesėkmingai.

Jau po minutės „Vėtra“ uždirbo baudos smūgį, po kurio Artūras Žulpa pamėgino galva nukreipti kamuolį į varžovų vartus, tačiau tai padarė netiksliai.

Sužaidus 25–ias minutes, svečiai surengė žaibišką kontrataką, pasibaigusia įvarčiu į Manto Galdiko ginamus vartus. „Ventspils“ komandos saugas Juris Žigajevs dešiniuoju atakos kraštu įsiveržė į „Vėtros“ baudos aikštelę, perdavė kamuolį I.Špakovui, kuris nestabdydamas kamuolio pasiuntė jį į aikštės šeimininkų vartus – 0:1.

Nepaisant įgytos persvaros, „Ventspils“ futbolininkai neužleido pozicijų ir tvirtai laikė žaidimo gijas savo rankose bei kelis kartus bandė laimę tolimais smūgiais.

Tiesa, „Vėtra“ dar prieš pertrauką turėjo šansą rezultatą išlyginti. 40–ą minutę A.Žulpa pergudravo jo pasitikti išėjusį svečių vartininką, tačiau iš aštraus kampo smūgiuoti nesiryžo, o jo bandymą perduoti kamuolį komandos draugui nutraukė „Ventspils“ ekipos gynėjai.

Kas nepavyko pirmajame kėlinyje, tą A.Žulpa atliko po pertraukos. 48–ą minutę „Vėtros“ žaidėjas aplenkė svečių komandos gynėjus, atsidūrė vienas prieš „Ventspils“ vartininką, ir šį kartą savojo šanso nepraleido – 1:1.

Gavę atsakomąjį antausį, svečiai pradėjo vis dažniau lankytis prie „Vėtros“ vartų ir grasinti jų saugumui. 62–ą minutę Arturs Zjuzins galingu smūgiu iš 18–os metrų pasiuntė kamuolį šalia aikštės šeimininkų vartų, o netrukus sekė dar vienas įspūdingas I.Špakovo reidas, irgi pasibaigęs netiksliu šūviu.

Netrukus I.Špakovas buvo pakeistas, o vietoje jo aikštėje pasirodęs Sergejus Šumilinas išplėšė „Ventspils“ komandai pergalę. „Vėtros“ baudos aikštelėje sulaukęs perdavimo, S.Šumilinas „antrame aukšte“ pranoko Vilniaus ekipos gynėjus ir tiksliu smūgiu galva persvėrė rezultatą „Ventspils“ komandos naudai – 1:2.

Per likusį susitikimo laiką realių progų pasižymėti nesusikūrė nė viena komanda, ir „Ventspils“ iš Vilniaus išsivežė pergalę. Atsakomąsias rungtynes komandos žais gegužės 5–ą dieną Ventspilyje.

Liubšys: „Tenka rinktis, ką aukoti“

Po Vilniaus „Vėtros“ nesėkme pasibaigusio TrioBet Baltijos futbolo lygos ketvirtfinalio pirmojo mačo Virginijus Liubšys neslėpė, kad šis turnyras nėra Lietuvos vicečempionų klubo prioritetas. V.Liubšys pripažino, kad rungtynėse su „Ventspils“ komanda nutarė neeikvoti „Vėtros“ lyderių jėgų, kurių prireiks kaunantis vietiniuose frontuose – Lietuvos A lygoje ir LFF taurės turnyro pusfinalyje.

Jei nelauktų LFF taurės ir A lygos rungtynės, būtume bandę žaisti pagrindine sudėtimi, - sakė V.Liubšys. „Jei nelauktų LFF taurės ir A lygos rungtynės, būtume bandę žaisti pagrindine sudėtimi. Bet atlaikyti kelių rungtynių maratoną žaidžiant kas tris dienas ir turint tik 14 žaidėjų, yra labai sunku. Tokioje situacijoje tenka rinktis, ką aukoti. Juk šeštadienį laukia svarbios rungtynės su Vilniaus „Žalgiriu“, o kitą trečiadienį – LFF taurės pusfinalio atsakomasis mačas“, dėstė Vilniaus „Vėtros“ strategas Virginijus Liubšys.

Mače su „Ventspils“ ekipa suteikęs galimybę pasireikšti jauniesiems žaidėjams, jų pasirodymu V.Liubšys nebuvo visiškai patenkintas: „Leidau pailsėti lyderiams, tokiems kaip Tomas Ražanauskas bei kiti, ir iš karto tapo akivaizdu, ką jie reiškia komandai. Nepavyko žaidimas puolant, atakoje nesukūrėme nieko. Kita vertus, daug progų neturėjo ir „Ventspils“. Tačiau esu patenkintas vidurio gynėjais. Šiandien šioje pozicijoje gana gerai sužaidė Georgas Freidgeimas su Andrejumi Usačiovu. Rungtynėse su pajėgiais varžovais buvo svarbu išbandyti tuos mūsų žaidėjus, kurie rungtyniauja mažiau, tačiau kalba, kad yra pajėgūs pakeisti komandos lyderius.“

Nors „Vėtra“ yra viena rezultatyviausių Lietuvos A lygos komandų, V.Liubšys pripažino, kad vienas didžiausių jo galvos skausmų šiuo metu yra puolėjų stygius.

„Intensyviai ieškome ir ieškosime pastiprinimo šioje pozicijoje. Dairomės laisvojo agento – žaidėjo be klubo, ar su nutrauktu kontraktu. Turint vieną puolėją Artūrą Rimkevičių, kad ir kaip gerai jis žaistų, rungtyniauti yra sunku. Šiandien šioje pozicijoje išbandėme Artūrą Žulpą, kuris anksčiau yra žaidęs puolėju. Jis tikrai nenuvylė, tačiau puolime iš kitų žaidėjų nesulaukė pagalbos“, – tvirtino „Vėtros“ vairininkas.

Tuo metu V.Liubšio oponentas italas Nunzio Zavettieri savo auklėtinių pasirodymą įvertino neblogai.

Tokių klaidų daugiau matyti nenoriu, - teigė N.Zavettieri. „Manau, sužaidėme neblogai. Mūsų komanda gerokai atsinaujinusi, todėl mums reikia kuo daugiau žaidybinės praktikos, kad futbolininkai geriau vienas kitą pažintų. Rungtynėmis esu patenkintas, nors rezultatas ir nėra didelis. Neišnaudojome kelių gerų progų pasižymėti ir padarėme vieną didelę klaidą, kuri baigėsi įvarčiu į mūsų vartus. Tokių klaidų daugiau matyti nenoriu“, – reziumavo „Ventspils“ ekipos vyriausiasis treneris.

Nepaisant to, kad „Vėtrai“, norint iškopti į pusfinalį, atsakomajame mače teks mušti mažiausiai du įvarčius, „Ventspils“ ekipos strategas Lietuvos vicečempionų nurašyti neskubėjo.

„Manau, „Vėtra“ pasirodė neblogai. Tai organizuota komanda. Koks bebūtų rezultatas, „Vėtros“ gerbėjai žaidimu turėtų būti patenkinti. Panašu, kad ši komanda, kaip ir „Ventspils“ geriau jaučiasi ir geriau žaidžia ne ant dirbtinės dangos, o ant natūralios vejos. Todėl aš laukiu atsakomosios dvikovos. Turėtų būti geros rungtynės. Žinoma, dabar mes turime pranašumą. Tačiau atsakomasis mačas vyks po mėnesio, per kurį gali atsitikti bet kas. Vis dėlto, kai ateis šios dvikovos diena, mes turėsime maksimaliai susikaupti, nes mūsų pagrindinis tikslas – žengti toliau“, – sakė N.Zavettieri.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius