-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ įsigijo brazilą Douglasą Pereirą

Keletą pastarųjų savaičių Ispanijos žiniasklaidoje skambėję gandai apie galimą „Barcelona“ susidomėjimą „Sao Paolo“ ekipos gynėju Douglasu Pereira virto tikrove. Apie pasiektą susitarimą su Brazilijos komanda dėl 24 metų futbolininko įsigijimo oficiali Katalonijos klubo svetainė pranešė neįprastu metu – trečiadienį apie 2 valandą nakties Lietuvos laiku.
Douglasas Pereira
Douglasas Pereira / elperiodico.com nuotr.

Su „Barcelona“ Douglas Pereira turėtų pasirašyti penkerių metų sutartį, o už futbolininką katalonai „Sao Paolo“ ekipai sumokės 4 milijonus eurų. Papildoma pusantro milijono eurų išmoka Brazilijos komandai atiteks priklausomai nuo gynėjo sužaistų mačų skaičiaus.

Į Katalonijos sostinę D.Pereira turėtų atvykti iki savaitės pabaigos. Žaidėjas bus patikrintas medikų ir tuomet galės padėti parašą ant sutarties.

Sandorį su „Barcelona“ patvirtino ir „Sao Paolo“ prezidentas Carlosas Miguelis Aidaras. Anot jo, ekipos biudžetą papildys 3,6 milijono eurų už 60 procentų teisių į futbolininką. Kaip dažnai yra Brazilijoje, žaidėjas priklauso ir vadinamajai trečiajai šaliai. Likusius 40 procentų teisių į gynėją turi agentūra „Traffic“.

Neoficialiais duomenimis, visų teisių į D.Pereirą išpirkimas katalonams atsieis 6 milijonus eurų. Dėl futbolininko derėtis į Braziliją vyko „Barcelona“ generalinis direktorius Antoni Rossichus ir klubo futbolo sekcijos vadovas Raulis Sanllehi. Jiems talkino „Barcelona“ interesus Brazilijoje atstovaujantis agentas Andre Curry.

Vis tik D.Pereiros sandoris jau dabar sulaukė daugybės prieštaringų vertinimų. Iš karto atkreiptas dėmesys, jog dalis teisių į futbolininką priklauso jau minėtai agentūrai „Traffic“, su kuria katalonai reikalų yra turėję anksčiau. 2008-ųjų vasarą „Barcelona“ iš „Palmeiras“ komandos už 8 milijonus eurų nupirko „Traffic“ priklausantį gynėją Henrique, o po metų, 2009-ųjų liepą, iš to paties „Palmeiras“ už 14 milijonų eurų buvo įsigytas puolėjas Keirrisonas. Dalis teisių į jį taip pat priklausė tai pačiai agentūrai.

Abu šiuos futbolininkus Katalonijos klubas iškart paskolino kitoms komandos, o „Barcelona“ gretose nei Henrique, nei Keirrisonas taip ir nesužaidė nė vieno oficialaus mačo.

Dar vienas įdomus aspektas: socialiniuose tinkluose daugelis „Sao Paolo“ sirgalių stebisi, kaip ir kodėl „Barcelona“ ryžosi sumokėti, tegul ir palyginti nedidelę sumą, už eilinį futbolininką, niekada nežaidusį nacionalinėje Brazilijos rinktinėje.

„Visi yra ne šokiruoti, visi yra tiesiog paralyžiuoti iš nuostabos“, – socialiniame mikrodienoraščių tinkle „Twitter“ rašo vienas Brazilijos komandos aistruolis.

Vis tik pažymima, kad Douglas Pereira dažniausiai žaisdavo startinėje „Sao Paolo“ sudėtyje ir šios komandos garbę per pastaruosius trejus metus gynė 95 oficialiuose susitikimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius