Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ nušlavė „Manchester United“ (nuotraukos, papildyta 00.30 val.)

Olimpiniame Romos stadione trečiadienį šventė „mėlynai granatinių“ jūra. Milžinišką ažiotažą kėlusiame 54-ajame UEFA čempionų lygos finale trečią kartą klubo istorijoje triumfavo „Barcelonos“ vienuolikė, rezultatu 2:0 (1:0) nukarūnavusi „Manchester United“ klubą.
Barselonos komandos triumfo akimirka
Antro įvarčio autorius L.Messi. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Į svarbiausią sezono mūšį abi komandos buvo priverstos žengti ne stipriausių sudėčių. Iš pažiūros didesnių nuostolių prieš mačą turėjo „Barcelona“ ekipa, kurios gretose dėl diskvalifikacijos negalėjo žaisti net du krašto gynėjai – brazilas Danielis Alvesas ir prancūzas Ericas Abidalis. Tuo tarpu „Manchester United“ komanda buvo priversta verstis be saugo pozicijoje paprastai rungtyniaujančio škoto Darreno Fletcherio.

AFP/„Scanpix“ nuotr./C.Ronaldo pavojingai atakavo rungtynių pradžioje
C.Ronaldo pavojingai atakavo rungtynių pradžioje

Kaip ir buvo prognozuota, rungtynės prasidėjo be didesnės žvalgybos. Jau trečiąją mačo minutę realią galimybę išvesti savo ekipą į priekį turėjo „Manchester United“ legionierius iš Pietų Korėjos Ji-Sung Parkas. Cristiano Ronaldo iššovė galingą baudos smūgį iš maždaug 40 metrų, kamuolys suspurdo „Barcelona“ vartų sargo Victoro Valdeso glėbyje ir išsprūdęs nukrito J-S.Parkui po kojomis. Vis dėlto sėkmingai smūgiuoti pietų korėjiečiui paskutinę akimirką sutrukdė ispanas Gerardas Pique.

Anglai ir toliau rezgė atakas, tačiau jau pirmoji rimtesnė „Barcelona“ ataka pasibaigė įvarčiu. Į baudos aikštelę uraganu įsiveržęs Samuelis Eto'o (10 min.) klaidinamu judesiu išsivadavo iš Nemanja Vidičiaus globos ir nestipriu smūgiu į artimąjį vartų kampą nuginklavo Edwiną van der Sarą (1:0).

Praleidę įvartį „Manchester United“ futbolininkai sutriko. Pasipylė klaidos, netikslūs perdavimai, tačiau tuo pasinaudoti katalonai neskubėjo. Žaidimo tempas pastebimai nukrito ir žadėtą atakuojamą futbolą ekipos iškeitė į ramų kamuolio ridinėjimą aikštės viduryje.

Nepatenkintas tokia mačo tėkme seras Alexas Fergusonas po pertraukos į aikštę metė Carlosą Tevezą, tačiau žaidimo gijas tvirčiau į savo rankas perėmė „Barcelona“. Katalonai ėmė drąsiai ieškoti progų, kaip padvigubinti skirtumą, o po Xavi (53 min.) baudos smūgio sudrebėjo net ir varžovų vartų virpstas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionel Messi
Antro įvarčio autorius Lionelis Messi

Antrasis įvartis subrendo 70 min. Xavi pakėlė kamuolį iš dešiniojo atakos krašto, o kamuolį į E.van der Saro ginamų vartų tinklą galva nukreipė niekieno neprižiūrimas vos 169 cm ūgio Lionelis Messi.

Atsidūrusi nepavydėtinoje situacijoje UEFA čempionų lygos karūną ginanti „Manchester United“ komanda metėsi į puolimą, tačiau visos anglų atakos atsimušdavo į mūru stovinčią „Barcelona“ gynėjų sieną. Rezultatas per likusį rungtynių laiką nepasikeitė ir finalinis mačo arbitro Massimo Busaccos švilpukas paskelbė „Barcelona" šventės pradžią.

UEFA čempionų lygoje „Barcelona“ triumfavo trečią kartą klubo istorijoje. Anksčiau katalonams tapti čempionais buvo pavykę 1992 ir 2006 metais. Nesėkme finale pasibaigė trys „Barcelona“ bandymai – 1961, 1986 ir 1994 metais. 

Finalo rungtynių statistika
„Barcelona“Kategorija„Manchester United“
2Įvarčiai0
11Smūgiai į vartų pusę12
8Smūgiai į vartų stačiakampį2
7Pražangos10
1Geltonosios kortelės3
0Raudonosios kortelės0
2Nuošalės5
4Kampiniai7
52Kamuolio valdymas (proc.)48

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius