Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ pasirašė sutartį su Ivanu Rakitičiumi

Katalonijos klubas oficialiai patvirtino sėkmingai baigęs derybas su „Sevilla“ ekipa dėl Ivano Rakitičiaus įsigijimo.
Ivanas Rakitičius
Ivanas Rakitičius / fcbarcelona nuotr.

26 metų Kroatijos nacionalinės rinktinės saugas su „Barcelona“ pasirašys penkis sezonus galiojančią sutartį.

 Už I. Rakitičių katalonai Andalūzijos komandai sumokės 18 milijonų eurų bei dviem sezonams paskolins jaunimo akademijos vienuolikės saugą Denisą Suarezą. Dar 3 milijonai gali papildyti „Sevilla“ biudžetą priklausomai nuo I. Rakitičiaus asmeninių pasiekimų.

Sevilijos komanda turės galimybę išpirkti D. Suarezą už 6 milijonų eurų sumą, tačiau „Barcelona“ pasiliko teisę blokuoti šį transferą sumokėdama 9 milijonus eurų. Jei Andalūzijos komanda nenorės išpirkti žaidėjo, šis tiesiog grįš į Katalonijos akademiją.

Ankstesnioji Kroatijos rinktinės žaidėjo sutartis su „Sevilla“ galiojo iki ateinančių metų vasaros. Joje buvo numatyta 40 milijonų eurų išpirka.

Teigiama, kad derybas dėl I. Rakitičiaus įsigijimo „Barcelona“ sporto direktorius Andoni Zubizarreta užbaigė dar praėjusį pirmadienį vėlai vakare Sevilijoje. Vienas iš Katalonijos klubo vadovų buvo pastebėtas išeinantis iš Andalūzijos komandos būstinės. Būtent tai paskatino žinias, kad sandoris tarp dviejų klubų tikrai įvyks.

Vis tik vėliau pasirodė informacija, kad „Sevilla“ ekipos atstovai pageidavo, jog I. Rakitičiaus sandorio dalimi taptų „Barcelona B“ saugas Denisas Suarezas. Andalūzai pageidavo išsinuomoti šį futbolininką mažiausiai vienam sezonui bei turėti galimybę jį išpirkti. Būtent dėl šio žaidėjo nuomos sąlygų derinimo oficialus abiejų klubų pareiškimas dėl kroato perėjimo į „Barcelona“ buvo nukeltas vėlesniam laikui.

Šveicarijoje gimęs I. Rakitičius futbolininko karjerą pradėjo šios šalies „Möhlin-Riburg“ ir „Basel“ jaunimo akademijose. 2005-2007 jis metais atstovavo „Basel“ vyrų komandai, vėliau keturis sezonus vilkėjo Gelzenkircheno „Schalke“ marškinėlius, o nuo 2011-ųjų vasaros saugas gynė „Sevilla“ garbę.

I. Rakitičius tapo ketvirtuoju „Sevilla“ žaidėju, per pastaruosius šešerius metus persikėlusiu į „Barcelona“ klubą. 2008 metais Katalonijos ekipa iš Andalūzijos komandos įsigijo brazilą gynėją Danielį Alvesą ir malietį saugą Seydou Keita, o 2010-aisiais į „Barcą“ atvyko brazilas Adriano Correia.

Beje, I. Rakitičius yra antrasis kroatas, šią vasarą papildęs „Barcelona“ gretas. Gegužės 2 dieną penkerių metų sutartį su Katalonijos klubu oficialiai pasirašė septyniolikmetis Alenas Halilovičius, įsigytas iš Zagrebo „Dinamo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius